Normal_rss_entry-200688

Meer dan vijftig nationale en internationale artiesten komen vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus naar het nieuwe festival Hullabaloo in het Stadspark Groningen. De organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events kondigden gisteren aan dat in het Stadspark vier podia verrijzen.

Camping Stadspark wordt omgetoverd tot Hullabaloo Village, waar bezoekers van vrijdag tot en met zondag kunnen kamperen. Begin mei worden de eerste artiesten bekendgemaakt. Wel is de invulling van de podia al bekend. Naast het hoofdpodium komen er podia met pure pop, cross-over en electronic.

"Stadspark Groningen kent een lange historie van popmuziek en heeft artiesten als The Rolling Stones en Tina Turner al mogen verwelkomen. Het idee voor Hullabaloo is dan ook ontstaan uit de stijgende populariteit van popmuziek", zegt organisator Mitchel Bovenlander. "Dit tweedaagse festival brengt popmuziek terug en zet Groningen weer op de kaart met een festival waar een kwalitatieve programmering wordt gepresenteerd bestaande uit welbekende artiesten, maar ook talenten van de toekomst."

De organisatie zit ook achter het Kingsland Festival, dat jaarlijks op Koningsdag in het Stadspark wordt georganiseerd. Hullabaloo wil binnen vijf jaar uitgroeien tot een volwaardig weekendfestival van drie tot vier dagen.

Ook Mojo organiseert dit jaar een nieuw festival in Groningen. Sting en Anouk zijn de headliners van de eerste editie van Stadspark Live op 22 juni op de Drafbaan in de stad.

Door: ANP