Normal_rss_entry-196938

Een groot aantal Nederlandse theaters is per direct gestart met de voorverkoop van de voorstelling Paradijskleier van Lenette van Dongen in het seizoen 2019-2020. De theaters hebben hier volgens impresariaat Bunker Theaterzaken toe besloten na de goede reacties op de première van de voorstelling afgelopen weekend.

Het gaat om theaters in onder meer Amstelveen, Hengelo, Capelle aan den IJssel, Heerenveen, Venray, Hoorn, Roosendaal, Zaandam, Oss, Rijswijk, Hoogeveen, Barendrecht en Zwolle. In Paradijskleier analyseert de 60-jarige Van Dongen dat ze zich nog nooit in haar leven zo vrij en positief heeft gevoeld als nu.

"Wat werd mij toen ik 30 was een onaangenaam leven voorspeld", stelt de cabaretière. "Met diepe weemoed keken de oudere vrouwen mij aan. Kind, je bent jong, geniet er nou maar van. Want straks… straks verlaat je vent jou voor een jonger exemplaar, verdwijn jij in het 50-tinten-beige-leger en ziet niemand je meer staan. Dan woon je alleen op een sneue flat, met je potjes antirimpelcrème en je geadopteerde hond uit Roemenië."

Van Dongen heeft echter nog nooit zoveel vrede met zichzelf gehad als op dit moment in haar leven. "Wat een gezwoeg was het toen ik 30 was om te mogen bestaan en aan van alles te voldoen en te streven naar geluk." Paradijskleier is de elfde avondvullende show van Van Dongen. Zij won de afgelopen decennia een groot aantal prijzen, waaronder een Gouden Harp, de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het meest indrukwekkende theaterlied van het jaar en zij werd twee maal genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de beste voorstelling van het jaar.

Door: ANP