Normal_woodstock_legends__logo_

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat het legendarische Woodstock Festival plaatsvond in het Amerikaanse Bethel. Ter gelegenheid hiervan vindt van 3 tot en met 6 juni in Het Concertgebouw de voorstelling Woodstock Legends plaats. De voorverkoop daarvan ging zo hard, dat het evenement nu op tournee gaat. Dat meldt TEC International BV.

Woodstock Legends is een eerbetoon aan het festival met onder meer een live band, strijkersensemble en cabaretier Vincent Bijlo als gastheer. Het animo voor de voorstellingen bleek zo groot dat de producent heeft besloten nu op tournee te gaan met het eerbetoon aan Woodstock. De show komt nu ook naar Groningen (1 juni, MartiniPlaza), Rotterdam (9 juni, De Doelen), Kerkrade (15 juni, Rodahal) en Den Haag (16 juni, World Forum Theater). Duizenden kaarten zijn inmiddels verkocht volgens de organisatie. "Voor Het Concertgebouw moeten mensen snel zijn. Woodstock Legends wordt in deze muziektempel een bijzondere ervaring", aldus producent Peter Groot Kormelink.
 

Alles uit de kast

 
De show heeft als titel Woodstock Legends meegekregen en daarmee is geen woord te veel gezegd volgens Groot Kormelink. "Alles is uit de kast getrokken om het publiek in vervoering te brengen zoals dat vijftig jaar geleden ook gebeurde." Beroemde hits van Joe Cocker, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix, The Who en anderen zullen voorbij komen.
 

Vincent Bijlo

 
Extra bijzonder is de rol van Vincent Bijlo. Het grote publiek kent hem vooral als een succesvolle cabaretier. Hij is echter ook een muziekliefhebber pur sang met heel veel kennis over de internationale popcultuur en de geschiedenis ervan. Op een onderhoudende en soms komische wijze vervult hij de rol van gastheer tijdens Woodstock Legends. Hij voorziet het publiek van achtergrondinformatie over het repertoire dat gezongen wordt. Groot Kormelink: "Woodstock Legends is een eerbetoon aan de magie van misschien wel het belangrijkste muziekfestival aller tijden."
 
Meer informatie over Woodstock Legends is onder meer te vinden via de website van TEC Entertainment
 
Door: Nationale Recreatiegids