Normal_bier__feest__diner

In de Martinikerk in Groningen wordt op 3 april 2019 het grootste bierdiner van Europa georganiseerd. Samen met topchefs uit Noord-Nederland zal er een vijfgangendiner worden verzorgd waarbij streekproducten met bijpassende bieren worden geserveerd. Dit meldt Misset Horeca.

Het eet-evenement vormt de aftrap van het Bierfestival Groningen, dat in de dagen daarna, van 4 tot en met 6 april, eveneens in de Martinikerk zal worden georganiseerd. Het initiatief is afkomstig van ondernemer Maik van Heerd, eigenaar van het Groningse speciaalbierencafé De Toeter, en tevens al jaren de drijvende kracht achter het bier-en-spijsfestijn. Gastvrouw van het evenement zal de Britse biersommelier en journaliste Melissa Cole zijn. Vanaf het kansel zal zij de aanwezigen door de avond loodsen, in het bijzijn van haar Nederlandse collega Fiona de Lange.

Wat er precies geserveerd zal worden is nog niet bekend gemaakt, maar wie de gangen zullen klaarmaken is al wel naar buiten gebracht. Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden maakt onder leiding van chef Willem Schaafsma het voorgerecht, Mark Speckschate van restaurant de Pijp uit Groningen verzorgt het tussengerecht, en gang drie is in handen van Louis Tonkes van 't Hof van Saksen. Het hoofdgerecht wordt gemaakt door Hendrice Dijks van Bistro ’t Gerecht in Groningen en Jan Smink van restaurant Smink uit Wolvega prepareert het nagerecht.

Meer informatie over het bierdiner en -festival is te vinden op bierfestivalgroningen.nl/. Hier kunnen ook tickets voor het evenement worden geboekt.

Door: redactie Nationale Recreatiegids