Normal_eieren_ei_eten

Het Eierbalfestival dat afgelopen zondag voor het eerst in Groningen werd georganiseerd had te kampen met een tekort aan een redelijk essentieel ingrediënt: eierballen. Halverwege de dag lukte het veel bezoekers al niet meer om hun consumptiebonnen te verzilveren. Dit meldt de website NieuwsNL.

De organisatie had de grote belangstelling niet helemaal zien aankomen. Saskia Jonker van De Smaak van Stad , die samen met EM2 het evenement organiseerde, erkent een inschattingsfout: "We wisten hoeveel kaartjes waren verkocht. We gingen uit van twee eierballen per persoon, dan nog wat hapjes en dachten dat je dan wel vol zit. Ik moet zeggen dat de standhouders er echt voor hebben gezorgd dat er meer eierballen kwamen, maar het bleek dat mensen meer honger naar eierballen hadden dan we verwachtten."

Het tekort leidde tot veel teleurgestelde bezoekers, en bij sommigen de roep om teruggave van geld. De organisatie bekijkt nog of ze dat nog gaat doen. Jonker geeft nog wel een positieve draai aan de gebeurtenissen:  “Groningers zijn nog veel gekker op de eierbal dan we dachten.”

Volgend jaar keert het festival in ieder geval terug, dan met méér eierballen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids