Bedreigingen prinses Amalia hakten er in persoonlijk leven koning heel hard in

De bedreigingen tegen prinses Amalia hebben "in ons persoonlijk leven er heel hard ingehakt", vertelt koning Willem-Alexander in de podcast Door de ogen van de Koning. Het staatshoofd vindt het "mooi om te zien" hoe zijn kinderen met de situatie omgingen, ondanks dat Amalia "niets meer kon doen" en "geen studentenleven meer kon hebben". "Maar als ouders vreet het wel echt aan je."

Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in Amsterdam, haar studiestad, kon gaan wonen. "De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je kinderen wil meegeven", vertelt de koning. Amalia praat er volgens Willem-Alexander wel "goed" over, "maar het geeft geen levensvreugde of iets. Daarom moet het zo snel mogelijk over zijn".

Door de ogen van de Koning 

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Willem-Alexander samen met radiomaker Edwin Evers terug op de afgelopen tien jaar van zijn koningschap. De aflevering van donderdag gaat over het jaar 2022 en een deel van 2023. Het is ook de laatste aflevering.

Door: ANP