Martijn Lakemeier speelt Willem-Alexander in Videoland-serie Máxima

De Argentijnse actrice Delfina Chaves is gecast voor de rol van Máxima in de gelijknamige serie van Videoland. De rol van Willem-Alexander wordt gespeeld door Martijn Lakemeier. De twee acteurs werden donderdagochtend aan de pers gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Chaves is 27 jaar en speelde in Argentinië in zowel het theater, films als series. Speciaal voor haar rol leerde Chaves Nederlands. Lakemeier (29) is bekend van films als Oorlogswinter en De Oost. "Ik vind het verhaal van Willem-Alexander en Máxima er een uit duizenden", zei Lakemeier. "We hebben geluk dat zij onze koning en koningin zijn. Niet elk land heeft een koningspaar met zo'n bijzonder verhaal."

Opnames starten in juni 

Producent Millstreet Films startte met de internationale casting voor de vrouwelijke hoofdrol in de reeks. De opnames van de serie starten in juni en vinden onder meer plaats in Argentinië, Spanje, New York en Nederland. De serie wordt in 2024 op de streamingdienst verwacht.

De jonge jaren van de Nederlandse koningin 

De serie Máxima is gebaseerd op Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten dat in november 2021 verscheen. De serie gaat, net als het boek, over de jonge jaren van de Nederlandse koningin in haar geboorteland Argentinië, haar tijd in New York en de periode waarin ze Willem-Alexander leert kennen en naar Nederland vertrekt.

Door: ANP