Presentator Jack van Gelder zaterdag gewoon te horen in Marble Mania

Presentator Jack van Gelder is zaterdag gewoon te horen als commentator bij de start van een nieuw seizoen van het SBS6-programma Marble Mania, bevestigt een woordvoerder van Talpa. In dit programma nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op op verschillende knikkerbanen. Net als in eerdere seizoenen geeft Van Gelder commentaar bij de beelden van de knikkers. De aflevering wordt niet live uitgezonden en is al eerder opgenomen.

Van Gelder verscheen maandag niet zoals gepland in de SBS6-talkshow HLF8 omdat hij had besloten "even rust te nemen" na een Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Van Gelder vertelde een dag voordat dat artikel uitkwam in HLF8 dat er twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag tegen hem zijn gedaan.

Twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag 

De eerste melding betrof een incident waarbij een vrouwelijke collega Van Gelder belde terwijl hij net in bad lag. Ze zou hem hebben gevraagd haar mentor te zijn, waarna hij haar zou hebben gevraagd bij hem te komen liggen. Hij zag dit als grap, maar heeft hier wel zijn excuses voor aangeboden. De andere melding ging erover dat Van Gelder een vrouwelijke collega heeft aangeduid met "hoer of andere bewoordingen".

Door: ANP