OM vervolgt Ali B en Jeroen Rietbergen voor zedenfeiten The Voice

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om rapper Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen te vervolgen voor meerdere zedenzaken rond het televisieprogramma The Voice of Holland (TVOH). Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice wordt bij gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het OM. Eerder is al een zaak naar een betrokken regisseur van het programma geseponeerd.

RTL stopte vorig jaar januari abrupt met het uitzenden van The Voice of Holland nadat er berichten binnenkwamen over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een aantal dagen later verscheen een aflevering van het onlineprogramma BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice en The Voice Kids. In die bewuste aflevering beweerden oud-kandidaten lastiggevallen te zijn door medewerkers van de talentenjacht. Daarbij ging het om oud-coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een itemregisseur. Meerdere vermeende slachtoffers deden daarna aangifte.

Ali B en Borsato ontkennen

Rietbergen erkende voor de BOOS-aflevering was verschenen al dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij bekende dat hij relaties van "seksuele aard" met vrouwen had die betrokken waren bij het programma. Ali B heeft altijd ontkend dat hij zich schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook Borsato liet via een verklaring weten dat hij de aantijgingen aan zijn adres ontkent. Sinds eind april vorig jaar loopt het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij The Voice.

Het OM maakte vorig jaar november al bekend de itemregisseur van The Voice niet te vervolgen. Ook de bewuste regisseur heeft de beschuldigingen aan zijn adres altijd ontkend.

Door: ANP