Haags festival Beatstad keert in september terug

Het Haagse Beatstad Festival keert na een lange afwezigheid terug. Het evenement wordt op 1 september gehouden op het strand van Scheveningen, maakte de organisatie maandag bekend.

Op het affiche staan de Haagse bands DI-RECT, Goldband, Son Mieux en Prins S en de Geit. Eerstgenoemde was ook van de partij tijdens de eerste editie in 2005, toen nog op het Malieveld. "Toen waren wij de nieuwe garde, het is te gek om nu opnieuw hier te staan, samen met een waanzinnige generatie nieuwe artiesten. Dit wordt er één voor in de boeken", laat de band weten.

Malieveld

Beatstad Festival werd tot en met 2010 jaarlijks georganiseerd op het Malieveld. "We hebben altijd al de wens gehad om weer eens een écht Beatstad Festival te organiseren. Nu al deze Haagse artiesten bovenaan de nationale hitlijsten pronken is er geen beter moment dan dit. Deze Haagse bands zijn zeer succesvol en onafhankelijk van elkaar bij eigen concerten goed voor vele tienduizenden bezoekers per jaar. Wij kijken enorm uit naar deze speciale editie", zegt organisator Arwin Touw.

De reguliere kaartverkoop voor het festival begint vrijdagochtend. Inwoners uit de regio Haaglanden krijgen de kans om zich alvast te registreren en vijftien minuten eerder tickets aan te schaffen.

Door: ANP