Simon besloot te stoppen met Nick & Simon, geen plezier meer in optreden

Het besluit voor het einde van het duo Nick & Simon kwam van zanger Simon Keizer. Hij twijfelde al sinds eind 2020 of hij nog wel plezier had in het optreden. Dat vertelde hij maandag in Jinek.

"Ik ben de initiatiefnemer van de breuk, de lol is weg", vertelde Keizer, zichtbaar geëmotioneerd. De eerste tekenen van twijfel kwamen tijdens de wereldreis die hij in 2020 met zijn gezin maakte. "Tijdens de reis voelde ik ultieme vrijheid, maar ook een blok in mijn maag dat straks het hele riedeltje weer zou beginnen."

Coronaperiode 

De coronaperiode, waarin Nick & Simon niet konden optreden, vertraagde het besluit een beetje. "Iedereen zei: je mist het optreden vast wel? En uit beleefdheid zei ik ja. Maar van binnen dacht ik: best prettig. Ik ging serieus nadenken: wat gebeurt er nou als Nick & Simon er niet meer zijn? Dat voelde als opluchting."

Planning voor de komende drie jaar 

In december 2020 kaartte Simon het gevoel voor het eerst aan bij Nick. "Hij schoot gelijk in de oplosmodus", zei Simon. "Ik heb na dat overleg besloten te gaan onderzoeken wat er mis was." Een volgend ijkpunt was een overleg over de planning voor de komende drie jaar met het artistieke team. "Ik kreeg het benauwd en heb het gevoel toen gedeeld. Het voelde niet goed om dat hele plan nu te maken. Daarop besloten we geen plannen te maken."

Na de zomer besloot het duo de knoop door te hakken. "We hebben uren gepraat, dat was een heel fijn gesprek", zei Simon. "Nick zei: ik wil je begrijpen, wat voel je? Ik zit op een mooie plek in mijn leven, ik vind het oké, wat je ook beslist. Als de band maar goed blijft. Dat heeft mij erg ontroerd."

Door: ANP