Jeroen Jacobs nieuwe bondscoach Nederlandse turnsters

 De Nederlandse gymnastiekunie KNGU heeft na ruim een jaar eindelijk een nieuwe bondscoach voor de turnsters gevonden. Jeroen Jacobs, die tot nu toe zijn sporen verdiende als mannencoach, volgt de in maart vorig jaar opgestapte Gerben Wiersma op.

Jacobs blijft voorlopig nog wel actief als coördinator van de turners en turnsters die trainen in het Topsportcentrum in Rotterdam, waar hij onder anderen Nederlands meerkampkampioen Jordi Hagenaar traint. Vorig jaar leidde hij Bart Deurloo naar de rekstokfinale bij de Olympische Spelen in Tokio.

Sinds januari werkt Jacobs ook met turnster Eythora Thorsdottir, die in Rotterdam met de mannen traint. Na een maandenlange pauze na de Spelen van Tokio hervond Thorsdottir begin dit jaar in Rotterdam het plezier in het turnen nadat ze van Jacobs de kans had gekregen om uit te vinden wat ze precies wilde.

De Nederlandse turnsters zaten sinds het vertrek van Wiersma, begin vorig jaar, zonder bondscoach. De eerste maanden van dit jaar nam Daniël Knibbeler, de oud-coach van de gestopte Epke Zonderland, op de achtergrond de honneurs waar als waarnemend bondscoach bij de vrouwen. Bij de mannen werd Dirk van Meldert afgelopen maand aangesteld als waarnemend bondscoach. De Belg vervult deze functie tot het eind van dit jaar. Van Meldert volgt Bram van Bokhoven op, die eind vorig jaar opstapte.

Door: ANP