Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Griezelen, drama en magie: bij Pathé is het er allemaal deze maand

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 16 min
location_on [xx]km
Wie na Halloween nog niet is uitgegriezeld en zich in november afvraagt wie ze daar het beste voor kunnen bellen, luidt deze maand bij Pathé het antwoord: Ghostbusters: Afterlife! Echte horrorliefhebbers kunnen ook terecht bij The Boy behind the Door, waarin het concept “home alone” naar een volgend level wordt getild. Nu de wintermaanden in aantocht zijn het griezelen toch liever verruilen voor magie? Dan ben je bij de nieuwe Disney animatiefilm Encanto aan het juiste adres. En wie dat stukje magie maar wat graag met actie combineert, kan zijn of haar geluk niet op met de gloednieuwe Marvel Studios’ Eternals, waarin een groep buitenaardse helden de aarde beschermt van het kwaad. Dit meldt Pathé.
November krijgt bij Pathé naast gegriezel en het magische ook een Italiaans tintje. Vanaf deze maand is de langverwachte prequel op “The Sopranos” The Many Saints of Newark te zien op het grote doek, evenals House of Gucci, geïnspireerd op de familie achter het Italiaanse modehuis. De familiedrama’s gaan nog even door met Spencer, rondom het huwelijk van Diana en Charles. En waar in Alles op Tafel een spel de loop van de avond bepaalt, strijden op 6 november teams van over de hele wereld voor de titel van beste esports team én een mooie prijzenpot tijdens de League of Legends Worlds 2021. 
 
PATHÉ SPECIALS
 
Ladies Night: Alles op Tafel – 3 november, regulier te zien vanaf 4 november
 
Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen waarbij ze elkaar van een hele andere kant leren kennen.
 
 
Gaming: League of Legends Worlds 2021 – 6 november 
 
Tijdens het League of Legends wereldkampioenschap (beter bekend als Worlds) strijden teams van over de hele wereld voor een gedeelte van de ruim 2 miljoen dollar prijzenpot en de titel: beste League of Legends-team van de wereld!
 
 
Ballet: Spartacus – 7 november 
 
Spartacus is een enorme productie in omvang en spectaculair in effect, een echt meesterstuk van een balletvoorstelling, afgestemd op de uitstekende muziek van Aram Khachaturian.
 
 
Pride Night: Stage Mother – 10 november 
 
Aanvankelijk terughoudend tegenover de erfenis van haar zoon ontpopt Maybelline zich tot huismoeder die de drag queens onder haar hoede neemt.
 
 
Expat Night: Riders of Justice – 18 november 
 
Beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen) moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk.
 
 

NIEUWE TOPFILMS BIJ PATHÉ IN NOVEMBER

Eternals – 3 november
 
Marvel Studios' Eternals volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad. Met sterrenspelers als Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek en Kit Harington.
 
 
Last Night in Soho – 4 november
 
In deze psychologische thriller van Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead) betreedt een jonge vrouw met een passie voor fashion design op mysterieuze wijze het Londen van de jaren zestig.
 
 
The Many Saints of Newark – 11 november
 
The Many Saints of Newark van New Line Cinema is de langverwachte prequel van de revolutionaire en veelvuldig onderscheiden HBO-dramaserie “The Sopranos” van David Chase.
 
 
The Boy Behind the Door – 11 november
 
Bobby’s ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hij zijn beste vriend (beiden 12) met gevaar voor eigen leven gaat bevrijden van zijn kidnappers. Er staat hen een angstaanjagende nacht te wachten… Home Alone voor gevorderden.
 
 
Ghostbusters: Afterlife (ook in IMAX, 4DX en Dolby) – 18 november
 
Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum. 
 
 
House of Gucci – 25 november
 
House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Met Adam Driver en Lady Gaga.
 
 
Encanto – 24 november
 
In Encanto van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel - het enige gewone lid van haar buitengewone familie - dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.
 
 

ARTHOUSE FILMS BIJ PATHÉ IN NOVEMBER

The United States vs. Billie Holiday – 4 november 
 
De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd (en wordt nog steeds) aanbeden over heel de wereld. R&B-zangers Andra Day maakt een krachtig debuut als Billie Holiday met Trevante Rhodes (Moonlight) aan haar zijde.
 
 
Spencer – 11 november
 
Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.
 
 
Herself – 25 november
 
Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen.
 
Persian Lessons – 25 november
 
1942, Europa is bezet. De Antwerpse Jood Gilles wordt door SS soldaten gearresteerd en naar een kamp in Duitsland gestuurd. Hij ontsnapt ternauwernood aan zijn executie door zich voor te doen als Iraans in plaats van Joods.
 
 
Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.
 
Door: Nationale Recreatiegids
Foto: The Many Saints of Newark ©2019 Warner Bros. Pictures International Holland. All rights reserved - beeld via persbericht Pathé

 
28 maart '24 ( 8:50)

Veel kritiek op plan NPO, ook van FNV

Vakbond FNV vindt het plan van de Nederlandse Publieke Omroep om de sociale veiligheid op de werkvloer te verbeteren "nogal vrijblijvend". Dat laat Andrée Ruiters, vakbondsbestuurder van FNV Media & Cultuur, weten als reactie op het woensdag gepresenteerde plan van aanpak.

28 maart '24 ( 8:42)

Protest bij cultureel centrum in Amsterdam om vertoning Israëlische films

Tegenover De Balie in Amsterdam protesteren woensdagavond zo'n dertig mensen tegen de vertoning van Israëlische films in het cultureel centrum. In De Balie zijn deze week drie films van Israëlische makers te zien in het kader van het Seret Film Festival.

28 maart '24 ( 8:40)

Optreden verstoren van Lenny Kuhr onacceptabel volgens Kunstenbond

Kunsten '92 noemt het "onacceptabel" dat een optreden van Lenny Kuhr zondag kon worden verstoord door pro-Palestijnse activisten. Dat schrijft de belangenorganisatie van de wereld van kunst, cultuur en erfgoed in een bericht aan de Tweede Kamer.

28 maart '24 ( 8:30)

NPO plan voor veiligere werkvloer gepubliceerd

De NPO heeft woensdagmiddag het plan van aanpak voor een veilige werkvloer gepubliceerd. Het plan, dat werd opgesteld naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Van Rijn, lag al grotendeels op straat nadat RTL Nieuws het begin deze maand in handen had gekregen. Destijds wilde de NPO niet reageren op het uitgelekte plan en liet weten dat het definitieve plan nog moest worden vastgesteld.

27 maart '24 (15:14)

Podia willen veiligheidsprotocol na verstoren concert Lenny Kuhr 

De culturele sector moet een veilige haven blijven voor makers, medewerkers en publiek. Dat stellen de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van het verstoren van een concert van Lenny Kuhr. De drie organisaties willen met cultuurstaatssecretaris Fleur Gräper in gesprek voor het opstellen van een veiligheidsprotocol.

27 maart '24 ( 9:38)

Vergunning NPO niet vijf, maar twee jaar verlengd

Een domper voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het demissionair kabinet wil de vergunning (concessie) niet met de standaardtermijn van vijf jaar verlengen, maar met twee jaar. Haagse bronnen vertellen aan RTL Nieuws dat de ministerraad hier donderdag waarschijnlijk voor gaat stemmen. Dit besluit kan gevolgen hebben voor de publieke omroepen en hun medewerkers.

27 maart '24 ( 9:03)

Sweet Dreams en De Avondshow ontvangen Dutch Directors Awards

De film Sweet Dreams en het VPRO-programma De Avondshow met Arjen Lubach zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de DDG Awards. De prijzen van de Dutch Directors Guild, de Nederlandse vakbond van film- en televisieregisseurs, worden jaarlijks uitgereikt. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werden in totaal elf prijzen verdeeld.

27 maart '24 ( 8:49)

Drie Van Goghs langdurig te zien in Rijksmuseum

Bezoekers van het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen vanaf nu drie schilderijen van Vincent van Gogh bekijken die de Amsterdamse Stichting P. en N. de Boer langdurig aan het museum heeft uitgeleend. Het gaat om de werken Stadsgezicht in Amsterdam (1885), Oever met bomen (1887) en Korenveld (1888).

27 maart '24 ( 8:44)

Gijs Rademaker wil op de planken staan met voorstelling over dino's

Gijs Rademaker wil graag een theatertournee doen met een voorstelling over dinosauriërs. Dat zegt de RTL-opiniepeiler, die samen met Maarten van Rossem een podcast over de dieren maakt en onlangs ook een Videolandserie, in het AD.

26 maart '24 (14:24)

BNNVARA maakt docuserie over Henk Schiffmacher

BNNVARA heeft een docuserie gemaakt over tatoeëerder Henk Schiffmacher. De reeks Schiffmachers' Legacy is vanaf 9 april te zien via NPO Start, kondigt de omroep dinsdag aan.