Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Testconcerten in Concertgebouw in 10 minuten uitverkocht

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 0 min
location_on [xx]km
De eerste concerten voor publiek na een half jaar in het Concertgebouw in Amsterdam waren donderdagochtend binnen tien minuten uitverkocht. De concerten van het Concertgebouworkest op vrijdagavond 16 april en van het Radio Filharmonisch Orkest op zondagochtend 18 april maken deel uit van het programma Testen voor toegang, een proef met het weer beperkt toelaten van publiek in de zalen.

Er kunnen 425 belangstellenden in de zaal. De gelukkigen die een toegangskaart hebben gescoord zullen nu een gratis sneltest moeten zien te bemachtigen via testenvoortoegang.nl .

Ook alle musici en medewerkenden worden kort vooraf getest op corona.

Door: ANP

18 maart '24 ( 9:50)

Jubileum Tulpenroute Flevoland gevierd met special 'Kunst Tulpen Route'

Elk jaar kunnen bloemenliefhebbers weer naar de Flevolander polders om de Tulpenroute Flevoland te fietsen, wandelen of met de auto te volgen. Dit jaar viert de organisatie haar 10-jarig jubileum met de ‘Tulpen Kunst Route’. Om een extra groot feestje te bouwen zijn een aantal kunstenaars druk aan de slag om speciale kunstwerken voor de jubileumeditie te maken. Die kunstwerken worden op de route bij winkeliers tentoongesteld, meldt Omroep Flevoland. 

18 maart '24 ( 9:04)

Herman van Veen ontvangt Diamanten Ticket voor show Een Voorstelling

Herman van Veen heeft 100.000 kaarten voor zijn show Een Voorstelling verkocht. De 79-jarige cabaretier kreeg daarom zaterdagavond in een uitverkocht PHIL in Haarlem een onderscheiding uit handen van zijn impresariaat Theaterbureau De Mannen.

18 maart '24 ( 9:03)

Boekenweektournee van familie Chabot bijna uitverkocht

De boekenweektournee van de familie Chabot is bijna helemaal uitverkocht. Dat meldt boekenkoepel CPNB zondag. De familie van Bart Chabot staat dit jaar centraal tijdens de Boekenweek en schreef ook gezamenlijk het boekenweekgeschenk.

15 maart '24 (10:41)

Omroep MAX werkt aan vervolg op creatieve wedstrijd De Nieuwe Vermeer

Omroep MAX komt met een vervolg op de creatieve competitie De Nieuwe Vermeer. In De Gezonken Meesters staan zes Nederlandse meesterwerken centraal die verloren zijn gegaan met het zinken van het Nederlandse zeilschip Vrouw Maria in 1771. Dat heeft MAX vrijdag bekendgemaakt. Het schip sloeg tijdens een zware storm tegen de rotsen en zonk, vlak voor de kust van Finland.

15 maart '24 ( 9:06)

Kunstensector doet oproep: veranker cultuur goed in de wet

De kunstensector roept de overheid op om cultuur beter in de wet te verankeren, ook bij gemeenten en provincies. Die oproep doen de grote brancheverenigingen aan demissionair staatssecretaris Fleur Gräper van Cultuur en Media. De partijen stellen dat het borgen en verder ontwikkelen van het podiumkunstenklimaat in Nederland alleen kan met een wettelijk vastgelegde, solide basis.

15 maart '24 ( 8:44)

Boekenweek traditiegetrouw afgetrapt met boekenbal

De Boekenweek wordt vrijdagavond traditiegetrouw weer afgetrapt met het boekenbal. In het Internationaal Theater Amsterdam komt literair Nederland bijeen voor de 72e editie van het feest.

14 maart '24 (16:20)

Onderzoek boekensector: Nederlanders gaan meer en langer lezen

Het percentage Nederlanders dat wel eens boeken leest, gaat de komende zes jaar toenemen van 84 naar 89 procent. Dat blijkt uit een analyse van kennisplatform KVB Boekwerk over trends in het leesgedrag van de Nederlandse bevolking. De trend was tussen 2018 en 2023 al licht stijgend.

14 maart '24 (15:36)

Gemeenten openen in totaal 42 bibliotheken dankzij subsidies

Dankzij een subsidie uit Den Haag kunnen gemeenten de komende jaren 42 bibliotheekvestigingen openen, meldt demissionair staatssecretaris Fleur Gräper (Cultuur). Daarnaast krijgen 245 bestaande bibliotheken geld om verbeteringen door te voeren. In totaal heeft Gräper in twee rondes 56 miljoen euro aan subsidies verstrekt. Donderdag heeft de bewindsvrouw bekendgemaakt welke gemeenten in aanmerking komen voor de tweede ronde.

14 maart '24 (14:37)

Museum Huis Doorn bezocht door staatssecretaris van Cultuur

Museum Huis Doorn heeft donderdag demissionair staatssecretaris Fleur Gräper-van Koolwijk van Cultuur ontvangen. Ze was er op werkbezoek om te praten over de aankomende restauratie en verduurzaming op het landgoed, wat door het ministerie van OCW mogelijk is gemaakt. Dit meldt de Gelderlander.

13 maart '24 (13:18)

Kluun vertelt de Bijbelse verhalen in The Passion

Schrijver Kluun (Raymond van de Klundert) is dit jaar de verteller van The Passion. Dat heeft omroep KRO-NCRV woensdag gemeld. Met de toevoeging van de verteller is de cast van de muzikale paasvertelling nu compleet.