Normal_rss_entry-297042

Het werk en leven van Tina Turner wordt geëerd in de aankomende documentaire Tina, die 27 maart verschijnt op HBO in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat de docu daarna rond de zomer in bioscopen te zien is. Dit meldt The Hollywood Reporter.

De legendarische zangeres heeft zelf een aantal interviews gegeven, die opgenomen zijn in haar woonplaats Zürich. Daarnaast komen onder meer haar echtgenoot Erwin Bach, goede vriendin Oprah Winfrey en actrice Angela Bassett, die haar in 1993 in de film What's Love Got To Do With It speelde, aan het woord.

In de docu wordt het bewogen leven van de 81-jarige Turner belicht, die vele ups en downs kende. Er zitten nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto's in, die het verhaal van de 'queen of rock 'n roll' illustreren. Naast haar grote successen komt ook Tina's gewelddadige huwelijk met eerste echtgenoot Ike aan bod, de man met wie ze in de jaren '60 muzikaal doorbrak.

Tijdens het filmfestival van Cannes in 2018 werd de film al aangekondigd, maar bleef het lang onduidelijk waar en wanneer deze te zien zou zijn.

Door: ANP