Normal_1610478005

Het Groninger Museum heeft vanwege de verlenging van de lockdown besloten de expositie rond The Rolling Stones langer te laten doorgaan. Het slot is uitgesteld van 28 februari naar 28 maart, vertelt directeur Andreas Blühm aan het ANP.

De expositie opende op 20 november, maar na een paar weken moest het museum vanwege de lockdown dicht. Nu dinsdag bekend werd dat ook musea tot en met in ieder geval 9 februari dichtblijven, is besloten om de tentoonstelling te verlengen. "We willen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen kunnen komen kijken", zegt Blühm.

The Rolling Stones - Unzipped wordt mogelijk nog langer dan een maand verlengd. De vraag is wel of dat gaat lukken. Het Groninger Museum kan zelf "makkelijk schuiven" in zijn agenda, maar de rondreizende tentoonstelling wordt in juni in Marseille verwacht.

Grote klap

Voor het museum is de verlenging van de lockdown geen grote verrassing. "We waren er mentaal al op voorbereid, maar het blijft toch erg vervelend en balen."

In totaal hebben tot nu toe 20.0000 mensen de expositie bezocht, dat had normaal gesproken het dubbele kunnen zijn. De vergelijkbare tentoonstelling rond David Bowie trok in 2016 in vier maanden meer dan 200.000 bezoekers. Voor het museum is het dus een grote financiële klap. "De hoop op winst hadden we al opgegeven, maar ook break-even gaan we niet meer halen. Zonder extra steun zijn we snel door onze reserves heen."

Angst dat het Groninger Museum definitief dicht zal moeten heeft Blühm niet. "Het museum blijft bestaan. In het 'worstcasescenario' dat we een enorm verlies draaien dan gaan we met subsidiegevers in gesprek en zullen we het zuiniger aandoen, maar dicht gaan we niet."

Door: ANP