Normal_rss_entry-291362

Alida Dors is benoemd tot artistiek directeur van Theater Rotterdam. Ze was er al sinds april artistiek leider. "In de afgelopen periode heeft zij, midden in de coronacrisis, lef, daadkracht en leiderschap getoond", verklaart Theater Rotterdam de aanstelling tot directeur.

Ook houdt ze ervan gewoontes te doorbreken en verbindt ze verschillende theatervormen als dans, taal, muziek, beeld en performance.

"Met haar benoeming gaan wij daadwerkelijk een brug slaan tussen stad en theater. Ik ben extra trots dat in multicultureel Rotterdam de noodzaak voor meer diversiteit aan de top van de culturele wereld ook daadwerkelijk wordt opgepakt", zegt Richard Sitton, voorzitter van de raad van toezicht. De Raad voor Cultuur was eerder kritisch over de inbedding van het gezelschap in de eigen stad waar ruim de helft een niet-westerse achtergrond heeft.

Theater Rotterdam is bijna vier jaar geleden ontstaan uit het Ro Theater, de Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. De naam slaat op de organisatie en het gebouw, de voormalige Rotterdamse Schouwburg. Het heeft verschillende eigen makers van voorstellingen. De Raad voor Cultuur prees vorig jaar ook de "zeer goede voorstellingen" van het gezelschap, zoals Eindspel van Erik Whien en Hamlet de familievoorstelling van Pieter Kramer.

Door: ANP