Normal_rss_entry-288194

Het streven van BNNVARA, producent Hekwerk en de NPO blijft om op oudejaarsavond de eindejaarsshow van Youp van 't Hek uit te zenden. Maar over de vorm kunnen de drie partijen momenteel niets zeggen.

Dat heeft BNNVARA maandag gemeld in reactie op de nieuwe coronalockdown. Eerder stelde Van 't Hek niet voor dertig man publiek op tv te willen spelen. Maar zelfs dit is nu dus niet haalbaar. Het sluiten van de theaters betekent zelfs dat zijn tournee vrij abrupt ten einde komt en dat hij de komende weken geen try-outs meer kan spelen.

Eerder op de dag zei het management van Youp te zijn "overvallen door de strengheid van de maatregelen" en geen rekening te hebben gehouden met dit scenario. Momenteel worden plannen gemaakt over de eventuele uitvoering van de conference.

Het management van Guido Weijers, die de oudejaarsconference voor concurrent RTL voor zijn rekening neemt, liet maandag weten te zoeken naar een passende oplossing voor de conference. Wel werd zijn tour in de aanloop daar naartoe gecanceld. Bij hem wordt onder meer gekeken naar het gebruik van een studio zonder publiek.

Door: ANP