Prestatie in coronatijd: Gouden Kalf-winnaar Buladó trekt in maand 28.000 bezoekers

Buladó, die begin oktober werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste film, is een hit in de Nederlandse bioscopen. De magisch-realistische film met in de hoofdrol acteur Everon Jackson Hooi, heeft volgens producent Keplerfilm en distributeur Gusto deze maand bijna 28.000 bezoekers getrokken. Dit is een prestatie in coronatijd; sommige kleine bioscopen zijn dicht en de theaters die wel open zijn, mogen niet meer dan dertig bezoekers per zaal ontvangen.

Buladó vertelt over een alleenstaande vader (Everon Jackson Hooi) op Curaçao, wiens tienerdochter (Tiara Richards) probeert in contact te komen met de geest van haar overleden moeder. Het Nederlands Filmfestival koos de film van regisseur Eché Janga als vertegenwoordiger van een nieuwe generatie Nederlandse filmmakers en de groeiende diversiteit in de sector.

Buladó naar Curaçao

Het magisch-realistische drama draait in ruim vijftig bioscopen. Op 28 november gaat Buladó ook in première op Curaçao. "Het zijn spannende tijden in de creatieve sector", stelt producent Derk-Jan Warrink van Keplerfilm. "Maar de Nederlandse bioscopen hebben alle mogelijke inspanningen geleverd om bezoekers in veilige omstandigheden toch van hun bioscoopbezoek te laten genieten. Film lijkt in deze crisis toch de perfecte uitweg te zijn om je even te laten onderdompelen in andere werelden."

Door: ANP