David Attenborough: A Life on Our Planet

Van de 94-jarige Britse documentairemaker Sir David Attenborough, bekend van vele BBC-natuurfilms, is op 28 september eenmalig de film A Life On Our Planet in 21 Nederlandse bioscopen te zien. In deze film legt Attenborough een persoonlijke getuigenis af over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet. De maker beschouwt het werk als een "urgente film" en de "belangrijkste" in zijn carrière.

Gedurende zijn leven heeft Attenborough elk continent bezocht. In de film kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

David Attenborough en Michael Palin

Bioscoopbezoekers krijgen als bonus een gesprek te zien tussen Sir David Attenborough en de Engelse acteur Sir Michael Palin, bekend van Monty Python's Flying Circus en de reisdocumentaires die hij maakte voor de BBC.

A Life on our Planet op Netflix

De film wordt behalve in Nederland ook uitgebracht in bioscopen in het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Finland, Australië en Nieuw-Zeeland. De locaties waar de film in Nederland te zien zijn, staan op de Nederlandse website van het WWF. Daarna zal A Life on our Planet op Netflix te zien zijn.

Door: ANP