Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: gregoriaans leren zingen met Herman Finkers.

“Deze tijd van gedwongen thuisquarantaine is eigenlijk wel een mooie gelegenheid om, tussen het handenwassen en het elkaar achter het behang plakken door, een interessante, korte, originele thuisstudie te volgen”, aldus Herman Finkers op YouTube. Zijn suggestie: leer gregoriaans zingen. 
 
En daar helpt de cabaretier ons graag bij. Samen met de a-cappella-formatie Wishful Singing heeft hij een vijfdelige online cursus gregoriaans zingen gemaakt, die bestaat uit instructievideo’s van ieder een kwartier. Deze worden allemaal ingeleid door Finkers, die zelf een groot liefhebber is van het gregoriaans.
 
De reeks werd eerder deze maand ook al aangeboden, en toen gevolgd door 2.500 mensen. Wie ‘m toen gemist heeft, kan nu in de herkansing: de cursus gregoriaans gaat van 23 tot en met 29 mei in reprise. 
 
De eerste avond is een startbijeenkomst, daarna volgen de vijf online lessen, en de laatste avond is een live webinar, waarbij iedereen vanuit de huiskamer kan meezingen. Goed om te weten: muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen aan deze cursus: “we horen u toch niet”, aldus Herman Finkers. Kijk, dat biedt perspectief!
 
Voor meer informatie en aanmelden, zie de website van Wishful Singing
 
Door: Nationale Recreatiegids