Normal_rss_entry-246628

Bezoekers van de nieuwe Nederlandse versie van de musical Hello, Dolly! krijgen gratis het eerste exemplaar van het nieuwe theatermagazine Front Row. Producent MediaLane introduceert hiermee een Nederlandse variant van Playbill, een theatermagazine dat op Broadway gratis aan alle bezoekers van grote musicals en theatervoorstellingen wordt uitgedeeld.

In Front Row staat informatie over de voorstelling Hello, Dolly! en korte interviews met de hoofdrolspelers en makers. Het is volgens producent Medialane in Nederland ongebruikelijk dat bezoekers zo'n programmaboekje gratis krijgen. Het is de bedoeling dat voortaan bij elke nieuwe productie van Medialane een Front Row verschijnt; de volgende zal gaan over de musical Waitress, die dit najaar in de theaters te zien is.

Hello, Dolly!

De musical Hello, Dolly!, die zondag in première gaat, vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. Simone Kleinsma speelt de rol van Dolly Levi; Paul de Leeuw en Jörgen Raymann delen de rol van Horace Vandergelder.

Broadway

Kleinsma en De Leeuw stonden 28 jaar geleden al eens samen in een musical; toen waren zij gezamenlijk te zien in Les Misérables. Hello Dolly! werd in het seizoen 2005-2006 voor de laatste maal in Nederland opgevoerd, toen met Willeke Alberti in de hoofdrol. De musical was onlangs op Broadway een gigantische hit met Bette Midler in de titelrol.

Hello, Dolly! is tot en met januari 2021 in de Nederlandse theaters te zien.

Door: ANP