Normal_rss_entry-244303

De 'Tocht der Tochten' wordt vereeuwigd in een musical. De voorstelling De Tocht, over de Elfstedentocht, moet in oktober 2021 in première gaan in een nieuw te bouwen theater in Leeuwarden. De zaal moet plek bieden aan 1.500 bezoekers.

Producent Madelène van Beuzekom wil met de voorstelling de Elfstedentocht voort laten leven voor het nageslacht. De musical, geschreven door Allard Blom, vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de tocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Belofte maakt schuld, ook als de vrienden elkaar door ruzie en afgunst uit het oog zijn verloren.

Letterlijk op het ijs

De musical gaat, net als Soldaat van Oranje, gebruikmaken van de modernste theatertechnieken. Een deel van de voorstelling zal zich letterlijk op het ijs afspelen, belooft de producent. De presentatie van het project vindt op 4 maart plaats in Leeuwarden.

Voor het laast in 1997

De laatste Elfstedentocht was in 1997. De meeste meteorologen achten, onder meer door de klimaatveranderingen, de kans klein dat er de komende jaren een tocht gereden zal worden.

Door: ANP