Normal__reflecting_forward___in_search_of_connectivism___studio_irma__moco_museum

Met de tentoonstelling Reflecting Forward van Studio Irma heeft het Moco Museum in Amsterdam het startschot gegeven van een jaar waarin vrouwelijke kunstenaars worden geëerd. De expositie is de grootste show van immersive digital artist Irma de Vries, de vrouw achter Studio Irma tot nu toe. Dit meldt Moco Museum.

De nieuwe tentoonstelling in het Moco Museum, gelegen aan het Museumplein in Amsterdam, is een immersieve ervaring. Fel gekleurde lichten, dans en muziek leiden de bezoekers door digitale en voortdurend veranderende ruimtes met namen als Diamond infinity room, Kaleidoscope, We all live in bubblesConnecting dots en Universe.
 

Nieuwe kunstbeweging

 
Irma de Vries van Studio Irma: “Met Reflecting Forward introduceren we een nieuwe kunstbeweging gebaseerd op het Connectivisme. De tentoonstelling benadrukt hoe internettechnologieën zoals webbrowsers, zoekmachines en social media bijdragen aan een nieuwe manier van leren. Hierin is kunst een middel met het primaire doel om mensen te verbinden, in een wereld zonder grenzen.”
 

Eindeloze kunstconnecties

 
Kim Logchies, oprichter en curator van Moco Museum: “Normaal reflecteren we door terug te kijken naar het verleden. Met deze digitale kunstervaring, die eindeloze connecties laat zien, onthullen we hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. En wat jouw rol daarin zou kunnen zijn.”
 

Nieuwe kleur

 
Reflecting Forward onderzoekt ook de invloed van kleur op ons leven. Extra bijzonder: voor de expositie van Studio Irma werd speciaal een kleur ontwikkeld. Het is een kleur roze die energie en dopamine moet opwekken.
 
Reflecting Forward – In Search of Connectivism is het startschot van vele projecten die bij Moco in 2020 gaan over de viering van vrouwelijke kunstenaars. De expositie van Studio Irma is nog tot en met september te zien in Moco.
 
Door: Nationale Recreatiegids