Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kris Kross Amsterdam verlegt grenzen met Tino Martin en Emma Heesters

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De combinatie Kris Kross Amsterdam met Tino Martin en Emma Heesters is voor velen eentje die onverwachts kwam, maar voor Jordy, Sander en Yuki van Kris Kross Amsterdam is de samenwerking een heel logische. Het dj-trio is namelijk groot fan van beide artiesten.

"We wilden al heel lang iets met Tino doen en toen we samen in de studio zaten werd al heel snel duidelijk dat het nummer een duet was", vertelt Sander tegen BuzzE over hun gezamenlijk single Loop Niet Weg, die vrijdag uitkomt. "Toen hebben we unaniem gezegd dat Emma dat moest gaan doen."

Uitkomst onbekend

Kris Kross Amsterdam vindt het maar wat leuk om steeds weer de eigen grenzen te verleggen. "Je weet bij ons maar nooit wat er uitkomt", zegt Yuki. "Alles kan bij ons. Dat is ook wat we live doen. Het is heel eclectisch, alle genres door elkaar. Daar staat Kris Kross ook voor."

Muzieklandschap

"De grens probeer je steeds verder te leggen. Steeds denken we: het kan nog verder. Geen genre is eigenlijk te gek", gaat Yuki verder. "In Nederland kan dat ook heel goed. Het muzieklandschap is heel gemêleerd. En artiesten zijn ook heel makkelijk bereikbaar."

Tino was naar eigen zeggen "heel blij verrast" toen dit project op zijn pad kwam. "Het voelde ook meteen goed toen we samenkwamen", zegt hij. Volgens de zanger is Loop Niet Weg gewoon weer een typische Tino-plaat. "Maar dat is eigenlijk altijd als ik mijn smoel opentrek", lacht hij. "De beats van Kris Kross zijn dan eigenlijk het sausje op het gerecht."

Nerveus

Emma noemt de gelegenheidsformatie "een combinatie die niemand had verwacht". "Ik ben zo benieuwd wat iedereen ervan vindt", aldus de zangeres. "Ja, daar ben ik best een beetje zenuwachtig voor. Het is na Pa Olvidarte eigenlijk mijn eerste single. Maar met Kris Kross Amsterdam en Tino ben ik eigenlijk in heel goede handen."

Ook Tino is redelijk nerveus. "Al is dat misschien niet het goede woord. Maar ik voel wel spanning, altijd als er iets nieuws uitkomt. Het is toch weer afwachten wat de fans ervan vinden. Dat houdt je wel bezig. Je hebt iets gemaakt waar je je ziel en zaligheid in hebt gelegd en het is niet per se vanzelfsprekend dat het aanslaat."

Door: ANP

Tino Martin staat op 1 en 2 mei onder de noemer Viva Las Vegas in de Ziggo Dome en zal dan worden bijgestaan door Kriss Kross Amsterdam en Emma Heesters. Wie eerder al naar een optreden van Kris Kross wil kan komende zaterdag terecht in Echt (Limburg) waar ze optreden op het Stout & Loud-feest op recreatiepark In de Bandert. Daarnaast zijn ze present op het Overwinteren Festival in Amsterdam-Noord, op zaterdag 22 februari. Emma Heesters treedt onder meer op tijdens het Dance4Liberation-festival, dat op 5 mei plaatsvindt in Zwolle, en tijdens het Beste Zangers Live-evenement in Ahoy Rotterdam, op 22 en 23 mei.

28 maart '24 ( 8:50)

Veel kritiek op plan NPO, ook van FNV

Vakbond FNV vindt het plan van de Nederlandse Publieke Omroep om de sociale veiligheid op de werkvloer te verbeteren "nogal vrijblijvend". Dat laat Andrée Ruiters, vakbondsbestuurder van FNV Media & Cultuur, weten als reactie op het woensdag gepresenteerde plan van aanpak.

28 maart '24 ( 8:42)

Protest bij cultureel centrum in Amsterdam om vertoning Israëlische films

Tegenover De Balie in Amsterdam protesteren woensdagavond zo'n dertig mensen tegen de vertoning van Israëlische films in het cultureel centrum. In De Balie zijn deze week drie films van Israëlische makers te zien in het kader van het Seret Film Festival.

28 maart '24 ( 8:40)

Optreden verstoren van Lenny Kuhr onacceptabel volgens Kunstenbond

Kunsten '92 noemt het "onacceptabel" dat een optreden van Lenny Kuhr zondag kon worden verstoord door pro-Palestijnse activisten. Dat schrijft de belangenorganisatie van de wereld van kunst, cultuur en erfgoed in een bericht aan de Tweede Kamer.

28 maart '24 ( 8:30)

NPO plan voor veiligere werkvloer gepubliceerd

De NPO heeft woensdagmiddag het plan van aanpak voor een veilige werkvloer gepubliceerd. Het plan, dat werd opgesteld naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Van Rijn, lag al grotendeels op straat nadat RTL Nieuws het begin deze maand in handen had gekregen. Destijds wilde de NPO niet reageren op het uitgelekte plan en liet weten dat het definitieve plan nog moest worden vastgesteld.

27 maart '24 (15:14)

Podia willen veiligheidsprotocol na verstoren concert Lenny Kuhr 

De culturele sector moet een veilige haven blijven voor makers, medewerkers en publiek. Dat stellen de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van het verstoren van een concert van Lenny Kuhr. De drie organisaties willen met cultuurstaatssecretaris Fleur Gräper in gesprek voor het opstellen van een veiligheidsprotocol.

27 maart '24 ( 9:38)

Vergunning NPO niet vijf, maar twee jaar verlengd

Een domper voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het demissionair kabinet wil de vergunning (concessie) niet met de standaardtermijn van vijf jaar verlengen, maar met twee jaar. Haagse bronnen vertellen aan RTL Nieuws dat de ministerraad hier donderdag waarschijnlijk voor gaat stemmen. Dit besluit kan gevolgen hebben voor de publieke omroepen en hun medewerkers.

27 maart '24 ( 9:03)

Sweet Dreams en De Avondshow ontvangen Dutch Directors Awards

De film Sweet Dreams en het VPRO-programma De Avondshow met Arjen Lubach zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de DDG Awards. De prijzen van de Dutch Directors Guild, de Nederlandse vakbond van film- en televisieregisseurs, worden jaarlijks uitgereikt. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werden in totaal elf prijzen verdeeld.

27 maart '24 ( 8:49)

Drie Van Goghs langdurig te zien in Rijksmuseum

Bezoekers van het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen vanaf nu drie schilderijen van Vincent van Gogh bekijken die de Amsterdamse Stichting P. en N. de Boer langdurig aan het museum heeft uitgeleend. Het gaat om de werken Stadsgezicht in Amsterdam (1885), Oever met bomen (1887) en Korenveld (1888).

27 maart '24 ( 8:44)

Gijs Rademaker wil op de planken staan met voorstelling over dino's

Gijs Rademaker wil graag een theatertournee doen met een voorstelling over dinosauriërs. Dat zegt de RTL-opiniepeiler, die samen met Maarten van Rossem een podcast over de dieren maakt en onlangs ook een Videolandserie, in het AD.

26 maart '24 (14:24)

BNNVARA maakt docuserie over Henk Schiffmacher

BNNVARA heeft een docuserie gemaakt over tatoeëerder Henk Schiffmacher. De reeks Schiffmachers' Legacy is vanaf 9 april te zien via NPO Start, kondigt de omroep dinsdag aan.