Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

5 leuke uitjes om als moeder en dochter samen te ondernemen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Hoewel sommige dochters tijdens de puberteit hun moeder niet kunnen luchten of zien, vinden veel moeders en dochters het stiekem toch erg leuk om samen de hort op te gaan, zeker als die vervelende puberteit weer voorbij is. Samen een uitje ondernemen is goed voor de onderlinge band en ook gewoon ontzettend leuk! Zoek jij nog iets leuks om je moeder (of dochter) mee te verrassen? Wij stelden dit lijstje samen ter inspiratie!

Thierry Mugler: Couturissime in Kunsthal Rotterdam 

Vinden jullie het allebei heerlijk om door kledingwinkels én musea te struinen? Dan is deze tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam het perfecte uitje. Dit is de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler, onder andere couturier, parfumeur en fotograaf. De nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. Zijn jullie uitgekeken? Pak nog een heerlijke hapje eten mee bij een van de vele horeca-tentjes in de Markthal. 

High Tea tussen de katten

Voor de echte kattenliefhebbers is dit een leuk en gezellig uitje. Sinds een aantal jaren is deze trend uit Azië helemaal hip in Nederland: kattencafés. Je vindt ze in steeds meer steden door het land. Het concept? Een café vol met katten die je kan aaien of waar je gewoon van een afstandje van kan genieten. De meeste kattencafés bieden ook een high tea aan, en wat is nou een betere combinatie dan katten en zoete lekkernijen? Reserveer bijvoorbeeld bij Kopjes in Amsterdam, Mispoes! in Den Bosch, KatDeau in Hengelo of Op z’n Kop in Groningen.

Escape room

Zijn jullie wat avontuurlijker ingesteld en kunnen jullie nog een moeder en dochter ronselen voor een gezamenlijk uitje? Bezoek een escape room! Het idee van een escape room is dat jullie worden opgesloten in een kamer en zo snel mogelijk moeten proberen te ontsnappen. Vind de weg naar buiten door puzzels op te lossen of cryptische aanwijzingen te volgen. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 800 escape rooms te vinden, dus er zit vast iets voor jullie bij. Klik hier om te zoeken naar een escape room bij jou in de buurt.

Wijnproeverij – Wijnmuseum Arnhem

Voor de moeders met dochters van boven de achttien is een wijnproeverij een heerlijke optie. Om het helemaal leuk te maken kun je er ook een overnachting bij boeken in de buurt, zodat jullie na al die heerlijke wijntjes en hapjes niet meer naar huis hoeven te reizen. Bezoek bijvoorbeeld het Wijnmuseum in Arnhem; niet alleen kun je daar de lekkerste wijnen proeven, ook leer je over wijncultuur en wijnhistorie.

Kook- of bakworkshop

Als jullie allebei houden van eten en graag iets nieuws leren is een kook- of bakworkshop een leuk idee. Leer samen van een volleerde kok hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Het beste onderdeel: proeven! Ondertussen kun je gezellig bijkletsen en samen lachen om jullie kookblunders. In elke stad zijn tal van mogelijkheden voor deze workshops. Liever iets anders leren dan koken? Dat kan ook! Er zijn genoeg creatieve workshops te vinden.

Door: Nationale Recreatiegids

28 maart '24 ( 8:50)

Veel kritiek op plan NPO, ook van FNV

Vakbond FNV vindt het plan van de Nederlandse Publieke Omroep om de sociale veiligheid op de werkvloer te verbeteren "nogal vrijblijvend". Dat laat Andrée Ruiters, vakbondsbestuurder van FNV Media & Cultuur, weten als reactie op het woensdag gepresenteerde plan van aanpak.

28 maart '24 ( 8:42)

Protest bij cultureel centrum in Amsterdam om vertoning Israëlische films

Tegenover De Balie in Amsterdam protesteren woensdagavond zo'n dertig mensen tegen de vertoning van Israëlische films in het cultureel centrum. In De Balie zijn deze week drie films van Israëlische makers te zien in het kader van het Seret Film Festival.

28 maart '24 ( 8:40)

Optreden verstoren van Lenny Kuhr onacceptabel volgens Kunstenbond

Kunsten '92 noemt het "onacceptabel" dat een optreden van Lenny Kuhr zondag kon worden verstoord door pro-Palestijnse activisten. Dat schrijft de belangenorganisatie van de wereld van kunst, cultuur en erfgoed in een bericht aan de Tweede Kamer.

28 maart '24 ( 8:30)

NPO plan voor veiligere werkvloer gepubliceerd

De NPO heeft woensdagmiddag het plan van aanpak voor een veilige werkvloer gepubliceerd. Het plan, dat werd opgesteld naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Van Rijn, lag al grotendeels op straat nadat RTL Nieuws het begin deze maand in handen had gekregen. Destijds wilde de NPO niet reageren op het uitgelekte plan en liet weten dat het definitieve plan nog moest worden vastgesteld.

27 maart '24 (15:14)

Podia willen veiligheidsprotocol na verstoren concert Lenny Kuhr 

De culturele sector moet een veilige haven blijven voor makers, medewerkers en publiek. Dat stellen de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van het verstoren van een concert van Lenny Kuhr. De drie organisaties willen met cultuurstaatssecretaris Fleur Gräper in gesprek voor het opstellen van een veiligheidsprotocol.

27 maart '24 ( 9:38)

Vergunning NPO niet vijf, maar twee jaar verlengd

Een domper voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het demissionair kabinet wil de vergunning (concessie) niet met de standaardtermijn van vijf jaar verlengen, maar met twee jaar. Haagse bronnen vertellen aan RTL Nieuws dat de ministerraad hier donderdag waarschijnlijk voor gaat stemmen. Dit besluit kan gevolgen hebben voor de publieke omroepen en hun medewerkers.

27 maart '24 ( 9:03)

Sweet Dreams en De Avondshow ontvangen Dutch Directors Awards

De film Sweet Dreams en het VPRO-programma De Avondshow met Arjen Lubach zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de DDG Awards. De prijzen van de Dutch Directors Guild, de Nederlandse vakbond van film- en televisieregisseurs, worden jaarlijks uitgereikt. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werden in totaal elf prijzen verdeeld.

27 maart '24 ( 8:49)

Drie Van Goghs langdurig te zien in Rijksmuseum

Bezoekers van het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen vanaf nu drie schilderijen van Vincent van Gogh bekijken die de Amsterdamse Stichting P. en N. de Boer langdurig aan het museum heeft uitgeleend. Het gaat om de werken Stadsgezicht in Amsterdam (1885), Oever met bomen (1887) en Korenveld (1888).

27 maart '24 ( 8:44)

Gijs Rademaker wil op de planken staan met voorstelling over dino's

Gijs Rademaker wil graag een theatertournee doen met een voorstelling over dinosauriërs. Dat zegt de RTL-opiniepeiler, die samen met Maarten van Rossem een podcast over de dieren maakt en onlangs ook een Videolandserie, in het AD.

26 maart '24 (14:24)

BNNVARA maakt docuserie over Henk Schiffmacher

BNNVARA heeft een docuserie gemaakt over tatoeëerder Henk Schiffmacher. De reeks Schiffmachers' Legacy is vanaf 9 april te zien via NPO Start, kondigt de omroep dinsdag aan.