Normal_foto_treffers__archief__-_beeld_bij_pb_vrijheidsmuseum

Vanaf morgen is in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek de tentoonstelling “100 jaar De Treffers” te zien. Aan de hand van panelen, film en vitrines met voorwerpen geeft de Groesbeekse voetbalvereniging een overzicht van haar geschiedenis vanaf de oprichting op 1 augustus 1919. Dit meldt het Vrijheidsmuseum.

De expositie neemt de bezoeker mee vanaf de beginjaren vlak na de Eerste Wereldoorlog, de zoektocht naar een geschikte accommodatie, de moeilijke jaren tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog, de hervonden weg omhoog naar de bloeiperiode en de uitbouw van de vereniging tot de 1260 leden per jubileumdatum 1 augustus 2019.
 

Werkgroep

 
De tentoonstelling is vanuit De Treffers voorbereid door een werkgroep bestaande uit Toon Bosch, Harry Driessen, Gerd Prick, Sjef Schmiermann, Herman Verblackt en Jan Wijnhoven, terwijl de creatieve vertaling in handen was van Annemiek Melchers. 
 

Ontwikkeling

 
Er is veel aandacht voor de ontwikkeling die de club doormaakte. Een ontwikkeling waarbij het meisjes- en damesvoetbal een prominente plek kreeg, een Voetbal Plus Team (voor spelers met een beperking) zijn opwachting maakte en de maatschappelijke betekenis van Sportpark Zuid gaandeweg aanzienlijk toenam. Bijzondere spelers en markante figuren worden er uitgelicht alsook de vele groepen, die onmisbaar zijn voor het goed
 
De expositie 100 jaar De Treffers is van 9 oktober tot en met 5 januari te zien in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. 
 
Door: Nationale Recreatiegids