Plannen voor hotel-resort bij Biggekerke bijna klaar

Dormio heeft plannen voor de herinrichting van een aantal gebouwen van het hotel-resort op het Kaasboerterrein bij Biggekerke. De architect, Joost Knijff, zegt dat het de intentie is om deze ‘losjes uit te strooien’, meldt PZC.

In de zuidoosthoek van het terrein met in het midden een speelveldje wordt de plek waar een aantal van deze gebouwen worden geplaatst. Volgens Dormio zijn dit hotelappartementen die zijn bedoeld voor gezinnen met kleine kinderen.

Het definitieve plan moet op korte termijn worden ingediend bij de gemeente. Het plan is om een complex met 440 bedden neer te zetten, met 88 bedsteden bedoeld voor kinderen. Op 19 juni bespreken de Veerse commissieleden het bouwplan. De gemeenteraad neemt in het najaar het definitieve besluit. Dormio hoopt dat zij over een jaar kunnen beginnen met het bouwen . dan zou het hotel-resort voor de zomer van 2026 klaar kunnen zijn.

Plan aangepast

In eerste instantie diende Dormio een plan in voor een hotel-resort met 600 bedden op het terrein. Dit plan is inmiddels een aantal keren aangepast, op eigen initiatief of op verzoek van de gemeente en dorpsraad.

Tijdens de presentatie werd duidelijk dat het gaat om acht tot tien appartementen. Sommige daarvan hebben twee verdiepingen, andere drie en allemaal hebben ze meerdere kamers zodat ouders en kinderen apart van elkaar kunnen slapen. Daarnaast worden de appartementen voorzien van een klein keukentje zodat gasten ook zelf hun eten kunnen bereiden. Ook zijn er plannen voor een hotelgebouw in de vorm van een schuur.

Door: Nationale Horecagids