Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Roompot opent Beach Resort Brouwersdam op Schouwen-Duiveland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
Roompot opent Beach Resort Brouwersdam op Schouwen-Duiveland
Deze week opent Roompot haar nieuwste locatie in Nederland. Op Schouwen-Duiveland is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het Beach Resort Brouwersdam. Het resort in Zeeland heeft diverse bungalows en tiny houses. In het eerste weekend van april worden de eerste gasten ontvangen. 

Bij het ontwikkelen van het Beach Resort Brouwersdam heeft Roompot hoog ingezet op vergroening. Bij de aanleg is de begroeiing zoveel mogelijk bespaard. Verder zijn alle accomodaties uitgerust met twaalf zonnepanelen. In een accuhuisje wordt alle daarmee extra opgewekte stroom opgeslagen voor momenten waarop dat nodig is. Roompot wil hiermee zo'n 57.000 kg CO2 per jaar besparen, zonder aan luxe voor de gasten te hoeven inboeten. Verder zijn de huisjes met hout bekleed en is getracht om alles zoveel mogelijk op te laten gaan in de omgeving. 

Veelzijdige accomodaties

Het nieuwe park telt diverse accomodaties die modern zijn ingericht. De luxe lodges en tiny houses zijn geschikt voor 2 tot 12 personen. Voor bezoekers met honden zijn er speciale pets lodges ingericht. Daarnaast zijn er ook baby lodges voor een veilig verblijf met een baby of dreumes en wellness lodges met eigen hottub en sauna. Elke accommodatie heeft een eigen houten vlonderterras. 

Het resort ligt vlakbij plaatsjes als Ouddorp, Zierikzee en Renesse. Verder zijn er bossen, stranden en duinen in de buurt om te wandelen of te fietsen. Op het park zelf kun je (kite)surfen, SUP’pen, en zeilen. 

De eerste gasten worden op 31 maart ontvangen. De horeca en fietsverhuur openen later dit jaar. Meer informatie is te vinden op de website

Door: Nationale Recreatiegids

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.

12 september '23 (11:12)

Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

12 september '23 ( 8:42)

Kamerprijzen Nederlandse hotels stijgen naar recordhoogte

De gemiddelde prijs voor een kamer in een Nederlands hotel is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte. Dit meldt adviesbureau Horwath HTL, dat dinsdag met een jaarlijks rapport komt. De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn gestegen vanwege de hoge inflatie en zullen naar verwachting dit jaar nog hoger uitkomen.