Eerste dieren komen naar Safari Hotel Beekse Bergen

Binnenkort opent in Safaripark Beekse Bergen een gloednieuw hotel. Deze maand wordt verwacht dat het Safari Hotel Beekse Bergen aar deuren mag openen voor gasten. Terwijl de eerste gasten nog aan het wachten zijn, bezetten een aantal dieren al de eerste kamers. Dat meldt Hospitality Management.

Aan het begin van de week begon de verhuizing van meerdere giraffen. Zij verbleven in het gebied voor de autosafari in het park en zitten nu in hun nieuwe stal, 300 meter verderop. Dit zijn niet de eerste dieren die hun intrek maken in het hotel: voorheen zijn er al Watusirunderen, struisvogels en zebra’s naar het hotel gekomen. Die zijn deels afkomstig uit het Safaripark of uit andere Europese dierentuinen. Aan het einde van de maand volgen nog twee breedlipneushoorns.

Voorlopig zullen de dieren in de stallen blijven om te wennen aan de nieuwe omgeving. Daarna mogen ze de ‘Wongo Savanne’ verkennen, het nieuwe buitengebied bij het hotel.

Opening Safari Hotel

Sinds 2018 kunnen gasten in huisjes verblijven in het safaripark, bedoeld voor een langer verblijf. De opening van het hotel staat gepland op 24 maart. Vanaf dan kunnen gasten ook voor een kortere duur in het park verblijven.

De bouwstijl is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Mali die zich kenmerkt met onderscheidende huizen van opgetrokken gele stenen en een rond, rieten dak. Het hotel gaat 112 hotelkamers krijgen, verdeeld over acht gebouwen. Alle kamers in het hotel hebben uitzicht op de dieren. In het hotel is daarnaast plaats gemaakt voor een aantal vergaderruimtes, een à-la-carte-restaurant en een buffetrestaurant.

Door: Nationale Recreatiegids