Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Campereigenaren betalen vanaf 2030 wegenbelasting per kilometer

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Campereigenaren betalen vanaf 2030 wegenbelasting per kilometer
Vanaf 2030 komt het wegenbelastingsysteem zoals men dat nu kent te vervallen. In plaats daarvan gaan automobilisten per kilometer betalen. Dit geldt ook voor eigenaren van campers, zowel in Nederland als in het buitenland. Dit meldt NKC. 

Kilometerheffing 

Om de CO2 uitstoot en het fileverkeer te beperken wordt er door verschillende landen steeds vaker gesproken over een algemene kilometerheffing voor wegenbelasting. Het idee is dat bestuurders wegenbelasting gaan betalen per gereden kilometer. Dit moet autogebruik enigszins afraden.

Uitvoering 

Er schuilen nog wel een paar haken en ogen aan de precieze uitvoering van de plannen. Er is nog geen universeel systeem ontwikkeld waarmee particulier rijgedrag accuraat kan worden gemeten. Ideeën over een kilometertelling bij de apk werden als snel aan de kant geschoven omdat de apk-plicht pas geldt als auto’s ouder zijn dan drie jaar. Het is vooralsnog onduidelijk of verschillende brandstoftypen, het gewicht of milieukenmerken een rol gaan spelen.

De kortingen die nu gelden op campers komen ook te vervallen. Motorrijders blijven nog wel vallen onder het huidige systeem. Zij blijven een vast bedrag betalen.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: NKC

27 maart '24 (11:33)

Met flinke stapel extra documenten hoopt SVE op vergunning voor park in Willemstad

Een groot pak met extra documenten is de hoop voor projectontwikkelaar SVE Group om een nieuw vakantiepark aan te mogen leggen op de plek van camping Bovensluis in Willemstad. Eerder werd de aanvraag afgekeurd omdat er informatie in de aanvraag ontbrak. Het bedrijf heeft nu ‘tientallen extra documenten’ aan de gemeente Moerdijk overhandigd, meldt BN de Stem.

27 maart '24 (10:43)

Dit zijn de populairste kampeerbestemmingen van Nederlanders

Nederlanders trekken er massaal op uit om in de vakanties een bezoek te brengen aan een camping. Camping.info zocht uit waar Nederlanders het liefst naartoe reizen. Zij hebben op basis van zoekopdrachten de populairste kampeerbestemmingen op een rijtje gezet. Dit zijn onder andere het Gardameer en Lago Maggiore, maar ook in ons eigen landje zoals op Texel, meldt de organisatie.

25 maart '24 (11:36)

Booking haalt misleidende duurzaamheidsclaims offline na kritisch gesprek met ACM

Booking.com haalt zijn 'Travel Sustainable'-programma offline na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Via het Travel Sustainable-programma kregen accommodaties op Booking een score op basis van duurzaamheidsinspanningen. Volgens de waakhond zijn het programma en de bijbehorende duurzaamheidsclaims misleidend en kunnen ze ten onrechte de indruk bij gebruikers van de site wekken dat reizen duurzaam is.

22 maart '24 (11:48)

Vakantiepark Thrianta Spier in Midden-Drenthe start met proef permanente bewoning

Permanente bewoning van een vakantiepark. Het is een hot topic, waar veel discussie over is. De één zegt dat het een oplossing kan zijn voor het woningtekort in het land, de ander vindt het onrechtmatig omdat het mensen die een huis in de reguliere markt hebben gekocht kan benadelen. Vakantiepark Thrianta in Spier en de gemeente Midden-Drenthe zijn ze in ieder geval voor permanente bewoning. Zij gaan de mogelijkheden hiervoor op het park verkennen, blijkt uit een brief van het park aan de gemeenteraad. Dat meldt RTV Drenthe.

21 maart '24 (10:54)

Dunavast koopt Hotel Noordsee op Ameland van WestCord Hotels

Hotel Noordsee op Ameland van WestCord Hotels is vanaf 27 maart 2024 in handen van vastgoedontwikkelaar Dunavast. Sinds 2002 is het hotel onderdeel van WestCord, maar de hotelketen wil de focus verleggen en elders in Nederland investeren. Dit meldt WestCord Hotels. 

20 maart '24 (14:20)

Onderzoek: touroperators met name gekozen om aanbod

Recentelijk heeft de Nationale Benchmark Touroperators, een onderzoek dat wordt georganiseerd door Multiscope, een grootschalig onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de 7.000 onderzochte Nederlanders met name kiest voor een touroperator door het beschikbare aanbod. Daarbij overwegen Nederlanders een touroperator ook op prijs, kwaliteit en service. Dit meldt Multiscope.

20 maart '24 (13:42)

Bouw vakantiehuizen Renesse zorgt voor protest

Noordzee Residence Renesse is van plan om 285 vakantiehuizen te gaan bouwen naast het Natura 2000-gebied in de Kop van Schouwen. Hier zijn de Stichting Duinbehoud en de Natuur- en Vogelwacht van de gemeente Schouwen-Duiveland echter niet mee eens. Zij gaan hiervoor zelfs in beroep bij de Raad van State, zo meldt Omroep Zeeland.

19 maart '24 (13:29)

Peter Gillis vindt justitie maar niks: ''hetze''

Realityster en vakantieparkenhouder Peter Gillis vindt dat justitie een hetze tegen hem voert. Zijn advocaat, Mark Hendriks, hield dat dinsdag aan de rechtbank in Den Bosch voor. Volgens hem is het doel Gillis' vakantieparken van de Oostappen Groep uit de markt te prijzen en Gillis publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Hij verzocht de rechtbank de rechtszaak tegen zijn cliënt niet ontvankelijk te verklaren wegens schending van de beginselen van een goede procesvoering. Aan het einde van de zitting zal Gillis zelf nog spreken.

18 maart '24 (12:57)

Problemen bij het Friese Waadhoeke Resort: 76.000 euro geëist

Het Waadhoeke Resort in het Friese Menaldum zit in de problemen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Naast de 6,5 miljoen euro schuld eist het UWV nu 76.000 euro coronasteun terug.

18 maart '24 (11:48)

Ophef over vakantiepark bij Brabants natuurgebied: ‘Flinke impact op omgeving’

Het natuurgebied Grotelsche Heide bij Gemert-Bakel is een rustig stukje natuur, met veel groen en vooral weinig mensen. Sinds de coronapandemie hebben mensen het stukje natuur echter ontdekt. Dat merken omwonenden aan de vele auto’s langs de weg, die hordes mensen naar het gebied vervoeren. En de komst van een vakantiepark in het natuurgebied in Noord-Brabant zien de omwonenden al helemaal niet zitten. Daarom gingen zij - tevergeefs - protesteren, meldt Omroep Brabant.