Normal_rss_entry-295393

De regering van Curaçao heeft besloten de geldende coronamaatregelen met nog drie weken te verlengen. Daarbij gaat het onder meer om een avondklok van 23.00 tot 04.30 uur, beperkende maatregelen voor restaurants en casino’s en een verplichting van mondkapjes in de openbare ruimte. Op het eiland zijn nog maar weinig coronabesmettingen: 62 op 1 februari tegenover ruim 1800 halverwege december 2020.

De regering is niettemin bang voor de komst van nieuwe coronavarianten, zoals de Britse of Braziliaanse. Er zijn tests gestuurd naar Nederland om te kijken of de nieuwe varianten Curaçao al hebben bereikt, maar er is nog geen reactie van het RIVM gekomen, meldde de regering maandag. Op Aruba zijn al mensen besmet met de Britse variant en in de Caribische regio waart de Braziliaanse variant rond.

Daarom kan het eiland nu geen maatregelen versoepelen, vindt minister-president Eugene Rhuggenaath. "We moeten ons aan de regels blijven houden, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op welke variant dan ook", aldus Rhuggenaath.

Curaçao begint in de tweede of derde week van februari met het vaccineren van een deel van de bevolking tegen Covid-19. In eerste instantie zullen 60-plussers, werknemers in de gezondheidszorg en volwassenen met een chronische ziekte worden gevaccineerd.

Door: ANP