Dit zijn volgens Airbnb de meest gastvrije plekken van Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort iedereen aan om veilig te reizen en de maatregelen te volgen. Dit meldt Airbnb.

Het zijn niet alleen de reisbeperkingen die ervoor zorgen dat Nederlanders meer staycations boeken – ook de gastvrijheid dichtbij huis speelt een rol. Airbnb maakt vandaag de meest gastvrije plekken in Nederland bekend.* Gasten zijn met name gecharmeerd van het pittoreske Heemstede en het natuurrijke Veldhoven, en worden gastvrij onthaald in alle provincies. 
 

Nederlands meest gastvrije plekken 

 
  1. Heemstede
  2. Veldhoven
  3. Edam
  4. Lisse
  5. Alphen aan den Rijn
 

Inkomsten van hosts in landelijke gebieden stijgt 

 
Hosts in landelijke gebieden hebben geprofiteerd van een stijging in inkomsten deze herfst. Verhuurinkomsten in Drenthe zijn bijna verdubbeld. In Friesland zijn de inkomsten met bijna 70 procent gestegen, in Gelderland en Overijssel groeiden de inkomsten met 40 procent van 1 september tot 7 oktober 2020, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hosts in deze provincies verdienden gezamenlijk meer dan 4,5 miljoen euro.** 
 
Via Airbnb kunnen gasten plekken ontdekken buiten de gebaande toeristische paden, waarmee de voordelen van toerisme worden gespreid. Afgelopen jaar spendeerden Airbnb gasten meer dan een miljard euro in Nederland, waarmee zij voor banen zorgen en lokale gemeenschappen en ondernemingen ondersteunen. 
 

De Airbnb gemeenschap veilig houden – nieuwe updates in de gezondheid- en veiligheidsrichtlijnen. 

 
Alle hosts moeten tussen de verblijven van gasten het aangescherpte schoonmaakprotocol van Airbnb volgen. 
 
*De plekken in Nederland met het hoogste percentage advertenties met 5-sterren reviews, van September 2019-Augustus 2020 
**Host inkomsten uit Airbnb van 1 september-7 oktober 2020  
 
Door: Nationale Recreatiegids