Normal_glamping

Nederland is dit jaar een druk vakantieland, met toeristen uit het buitenland én eigen land. Ondernemers die hier een slaatje uit hopen te slaan, openen een pop-up camping: vaak luxe campings op plekken waar normaal niet gekampeerd wordt of waar vroeger gekampeerd werd. Dit meldt RTL Nieuws.

“We verwachten dat veel mensen dit jaar kiezen voor eigen land. De camping is echt in trek. Alle buitenlandse toeristen komen ook nog naar onze campings. Het kan storm gaan lopen”, zegt de ANWB die ook de opkomst van pop-up campings zien. Wie op zoek is naar een coronaproof camping, kan hier voor advies terecht bij de ANWB.

Yurts, tipi's en grote festivaltenten

Op zoek naar een pop-up camping? Op de Veluwe gaat de camping met zeventig tijdelijke tenten op 4 juli open. De bedden zijn opgemaakt, het sanitair is van hoog niveau, er is wifi aanwezig en er zijn voldoende activiteiten. De camping staat naast Bungalowpark Hoenderloo, op een leeg natuurgebied. In Camperduin in Noord-Holland opent op 4 juli Laguna Beach Pop-up Glamping. Gasten kunnen er in yurts en tipi’s verblijven. Gasten kunnen er surfen, mountainbiken en yoga doen.

Door: Nationale Recreatiegids