Aruba en Bonaire weer open

Per 1 juli kunnen toeristen weer naar Bonaire. Het luchtruim wordt geopend voor reizigers vanuit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Per week worden maximaal duizend toeristen toegelaten. Toeristen moeten binnen 72 uur voor hun vlucht zijn getest op Covid-19.

Bij aankomst op Bonaire moeten de toeristen het resultaat van de test overleggen. Daarna kunnen ze zich vrij op het eiland bewegen. Ook moeten ze een reis- en ongevallenverzekering hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire. Vanaf 12 juni zijn ook bezoekers uit Curaçao, Saba en Sint-Eustatius welkom op het eiland. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Aruba

Aruba maakte bekend per 15 juni bezoekers uit Curaçao en Bonaire te willen ontvangen. Per 1 juli opent Aruba zijn grenzen voor toeristen uit Europa, Canada en het Caribisch gebied, met uitzondering van Haïti en de Dominicaanse Republiek. Vanaf 10 juli wil Aruba Amerikaanse toeristen ontvangen. Aruba stelt als eis dat toeristen voor aankomst een Covid-19-test af laten nemen.

Door: ANP