Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bijna alle parken van Center Parcs vanaf komende vrijdag weer open

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Bijna alle Nederlandse parken van Center Parcs zijn vanaf vrijdag 29 mei weer open. Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe, Het Heijderbos in Limburg, De Eemhof in Flevoland, Port Zélande in Zuid-Holland, De Kempervennen in Noord-Brabant en Limburgse Peel in Limburg openen dan de deuren. Daarnaast opent op vrijdag 5 juni het volledig vernieuwde Park Zandvoort. Dit meldt Center Parcs.
Vorige week kregen gasten van Het Meerdal in Limburg en Parc Sandur in Drenthe al een voorproefje. Deze parken gingen op woensdag 20 mei weer open en dat stemde positief: gasten reageerden enthousiast : “We zijn heel tevreden over de enorm positieve reacties van onze gasten. Zij hadden echt het gevoel dat ze op vakantie waren na negen weken aan huis gebonden te zijn geweest. Iedereen hield zich goed aan de richtlijnen. Dat zorgde ervoor dat onze gasten zich snel op hun gemak voelden en echt even samen konden zijn. Ook de ervaring in de Aqua Mundo was positief. Dankzij de aangepaste maatregelen konden bezoekers hier op een verantwoorde manier een frisse duik nemen met hun familie”, vertelt Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland. 
 

Veel boekingen voor zomervakantie

 
Giethoorn: “We hebben gemerkt dat veel mensen overwegen om dit jaar vakantie in eigen land te vieren. Zo zien we dat de boekingen voor de zomer gestaag op gang komen. Vorige week lag het aantal boekingen bijvoorbeeld al hoger dan in dezelfde week vorig jaar. Maar er is zeker nog plek beschikbaar.” Zo komt er onder meer extra Center Parcs-ruimte beschikbaar wanneer op vrijdag 5 juni ook het volledig vernieuwde Park Zandvoort opent. Daarnaast gaan ook in Duitsland de drie parken van Center Parcs deze week weer open. In België en Frankrijk zijn de parken voorlopig nog gesloten.
 

Veilig genieten van een heerlijke vakantie

 
In alle Nederlandse parken van Center Parcs wordt op basis van de RIVM-richtlijnen gewerkt en worden de anderhalve meter afstand en andere maatregelen duidelijk onder de aandacht gebracht. Het personeel is getraind om te kunnen toezien op de veiligheid van gasten en waar nodig aanwijzingen te geven. Verder is er een volledig digitale check-in, zijn er op verschillende plaatsen desinfecteringmogelijkheden en zijn speciale looproutes aangebracht. De Aqua Mundo is ook open, met aangepaste maatregelen. Verder zijn veel andere activiteiten beschikbaar, zoals het Cycle Center en restaurants om maaltijden af te halen en te laten bezorgen.
 

Vanaf 1 juni terrassen en restaurants (beperkt) weer open

 
Per 1 juni gaan de restaurants beperkt weer open en kunnen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Voor de gasten zijn verschillende activiteiten aan het aanbod toegevoegd, zoals Center Parcs TV in de cottage, entertainment bij de cottages en interactieve natuurwandelingen voor het gezin. Deze zomer ontvangen gasten bovendien gratis Premium WiFi in hun cottage. Om zeker te zijn dat in de parken alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op de juiste manier zijn toegepast, laat Center Parcs haar maatregelen als eerste in Nederland onafhankelijk toetsen door certificatie-instelling Kiwa.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
 
28 maart '24 (13:56)

Minder hectare bebouwde oppervlakte voor Vaals vakantiepark Cottesserhoeve

Na protest door omwonenden en natuurorganisaties heeft projectontwikkelaar InLeisure de plannen voor vakantiepark Cottesserhoeve gewijzigd. Het bebouwde oppervlak wordt flink teruggebracht en er komen minder vakantiehuisjes, waardoor er meer plek overblijft voor de natuur. Het protest richtte zich met name op de grootschaligheid van het park en het feit dat mensen met een kleine portemonnee weinig kans krijgen om een huis te huren. Dit meldt L1. 

27 maart '24 (11:33)

Met flinke stapel extra documenten hoopt SVE op vergunning voor park in Willemstad

Een groot pak met extra documenten is de hoop voor projectontwikkelaar SVE Group om een nieuw vakantiepark aan te mogen leggen op de plek van camping Bovensluis in Willemstad. Eerder werd de aanvraag afgekeurd omdat er informatie in de aanvraag ontbrak. Het bedrijf heeft nu ‘tientallen extra documenten’ aan de gemeente Moerdijk overhandigd, meldt BN de Stem.

27 maart '24 (10:43)

Dit zijn de populairste kampeerbestemmingen van Nederlanders

Nederlanders trekken er massaal op uit om in de vakanties een bezoek te brengen aan een camping. Camping.info zocht uit waar Nederlanders het liefst naartoe reizen. Zij hebben op basis van zoekopdrachten de populairste kampeerbestemmingen op een rijtje gezet. Dit zijn onder andere het Gardameer en Lago Maggiore, maar ook in ons eigen landje zoals op Texel, meldt de organisatie.

25 maart '24 (11:36)

Booking haalt misleidende duurzaamheidsclaims offline na kritisch gesprek met ACM

Booking.com haalt zijn 'Travel Sustainable'-programma offline na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Via het Travel Sustainable-programma kregen accommodaties op Booking een score op basis van duurzaamheidsinspanningen. Volgens de waakhond zijn het programma en de bijbehorende duurzaamheidsclaims misleidend en kunnen ze ten onrechte de indruk bij gebruikers van de site wekken dat reizen duurzaam is.

22 maart '24 (11:48)

Vakantiepark Thrianta Spier in Midden-Drenthe start met proef permanente bewoning

Permanente bewoning van een vakantiepark. Het is een hot topic, waar veel discussie over is. De één zegt dat het een oplossing kan zijn voor het woningtekort in het land, de ander vindt het onrechtmatig omdat het mensen die een huis in de reguliere markt hebben gekocht kan benadelen. Vakantiepark Thrianta in Spier en de gemeente Midden-Drenthe zijn ze in ieder geval voor permanente bewoning. Zij gaan de mogelijkheden hiervoor op het park verkennen, blijkt uit een brief van het park aan de gemeenteraad. Dat meldt RTV Drenthe.

21 maart '24 (10:54)

Dunavast koopt Hotel Noordsee op Ameland van WestCord Hotels

Hotel Noordsee op Ameland van WestCord Hotels is vanaf 27 maart 2024 in handen van vastgoedontwikkelaar Dunavast. Sinds 2002 is het hotel onderdeel van WestCord, maar de hotelketen wil de focus verleggen en elders in Nederland investeren. Dit meldt WestCord Hotels. 

20 maart '24 (14:20)

Onderzoek: touroperators met name gekozen om aanbod

Recentelijk heeft de Nationale Benchmark Touroperators, een onderzoek dat wordt georganiseerd door Multiscope, een grootschalig onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de 7.000 onderzochte Nederlanders met name kiest voor een touroperator door het beschikbare aanbod. Daarbij overwegen Nederlanders een touroperator ook op prijs, kwaliteit en service. Dit meldt Multiscope.

20 maart '24 (13:42)

Bouw vakantiehuizen Renesse zorgt voor protest

Noordzee Residence Renesse is van plan om 285 vakantiehuizen te gaan bouwen naast het Natura 2000-gebied in de Kop van Schouwen. Hier zijn de Stichting Duinbehoud en de Natuur- en Vogelwacht van de gemeente Schouwen-Duiveland echter niet mee eens. Zij gaan hiervoor zelfs in beroep bij de Raad van State, zo meldt Omroep Zeeland.

19 maart '24 (13:29)

Peter Gillis vindt justitie maar niks: ''hetze''

Realityster en vakantieparkenhouder Peter Gillis vindt dat justitie een hetze tegen hem voert. Zijn advocaat, Mark Hendriks, hield dat dinsdag aan de rechtbank in Den Bosch voor. Volgens hem is het doel Gillis' vakantieparken van de Oostappen Groep uit de markt te prijzen en Gillis publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Hij verzocht de rechtbank de rechtszaak tegen zijn cliënt niet ontvankelijk te verklaren wegens schending van de beginselen van een goede procesvoering. Aan het einde van de zitting zal Gillis zelf nog spreken.

18 maart '24 (12:57)

Problemen bij het Friese Waadhoeke Resort: 76.000 euro geëist

Het Waadhoeke Resort in het Friese Menaldum zit in de problemen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Naast de 6,5 miljoen euro schuld eist het UWV nu 76.000 euro coronasteun terug.