Rotterdam dag- en nachtrecreatie

Vanaf morgen worden de mogelijkheden van de verhuur van dag- en nachtrecreatie in Rotterdam-Rijnmond verder uitgebreid. Sinds 9 mei is het in deze regio al mogelijk om dag en nacht te verblijven op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden onder de voorwaarde dat het om vaste verhuur of eigendom van een verblijf ging, met eigen sanitaire voorzieningen. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, zo stelt de gemeente Rotterdam, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen. Dit gebeurt in een aantal stappen:
 
Vrijdag 15 mei 25 procent verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair;
Vrijdag 22 mei 50 procent verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair;
Vrijdag 29 mei 75 procent verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair;
Woensdag 1 juli: 100 procent verhuur: in heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken.
 

Monitoring en evaluatie

 
In overleg met de burgemeesters van de recreatiegemeenten en de voorzitter van de veiligheidsregio is hiertoe besloten. Hiervoor geldt te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van besluitvorming van het kabinet en wekelijkse monitoring en evaluatie. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.
 

Richtlijnen

 
Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken, aldus de gemeente Rotterdam. 
 
Door: Nationale Recreatiegids