Logo_logo_politie

Op en bij het Vakantiepark Bonte Vlucht in Doorn is de gemeente Utrechtse Heuvelrug samen met de politie vanochtend vroeg aan een grote controle begonnen. Doel is onder meer om te achterhalen of er permanente bewoning op het park is. Bij de actie zijn dertig agenten betrokken. Dit meldt Nieuwsblad De Kaap.

Om vijf uur ’s ochtends werd gestart met het controleren van iedereen die het park verlaat. Daarna is de politie ook begonnne met het park zelf te congtroleren. Volgens De Kaap gaat het om een reguliere integrale controle, waarover de gemeente Utrechtse Heuvelrug later meer informatie zal geven. 
 

Groot probleem, nationale aanpak

 
Veel vakantieparken in Nederland staan oogluikend permanente bewoning toe omdat ze financieel in zwaar weer verkeren. Uit een onderzoek van ZK Leisure Consultants van een jaar geleden kwam al naar voren dat ruim een derde van de Nederlandse vakantieparken niet toekomstbestendig is. Ze kampen veelal met achterstallig onderhoud, illegale bewoning en criminaliteit. De omvang van het probleem is zo groot, dat er inmiddels een nationaal plan van aanpak is: de Actie-agenda vakantieparken 2018-2020
 
Door: Nationale Recreatiegids