Normal_verloederde_stacaravans

Het gaat nog zeker maanden duren voordat duidelijk wordt of de sluiting van de beruchte camping Fort Oranje in Noord-Brabant wel legaal was. De Raad van State heeft de juridische bal nu weer teruggekaatst naar de rechtbank van Breda. Die moet nu op basis van de Woningwet bepalen of de ontruiming van het vakantiepark bij Zundert wel rechtmatig was. Dit meldt BN DeStem.

Voor campingbaas Cees Engel van Fort Oranje is de uitspraak een domper. Hij vecht al lang een juridische strijd uit met de gemeente Zundert. Die laatste besloot in de tweede helft van 2017 over te gaan tot ontruiming van de camping nadat reportages van SBS6 aan het licht hadden gebracht dat Fort Oranje gebukt ging onder veel criminaliteit, slechte leefomstandigheden en een gebrek aan sociale veiligheid.
 

Ver over de schreef

 
Zundert deed dit op basis van de Woningwet, die stelt dat een gemeente voor een half jaar het beheer van een zwaar verloederde woning mag overnemen. Volgens Engel ging de gemeente daarbij ver over de schreef. Engel weigert dan ook de ontruimingskosten van vijf miljoen euro die de gemeente bij hem in rekening heeft gebracht, te betalen. 
 

Maanden

 
De rechtbank van Breda moet nu dus gaan onderzoeken of de gemeente Zundert de Woningwet legitiem heeft ingezet in de zaak Fort Oranje. Daarna ligt de bal weer bij de Raad van State. De verwachting is dat het nog maanden gaat duren voordat er een eindoordeel is geveld in deze zaak.
 
Door: Nationale Recreatiegids