Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deventer krijgt eerste energieneutrale hotel van Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het Van der Valk-hotel in Deventer dat momenteel in aanbouw is moet het eerste energieneutrale hotel van Nederland worden. Zo zal het volledig gasloos worden en zogeheten triple glas krijgen. Dit melden De Stentor en Indebuurt.nl.
De toepassing van triple glas – een raamwerk dat bestaat uit drie lagen glas – moet niet alleen helpen in het bereiken van de energiedoelstellingen van het hotel, maar is ook bedoeld om het geluid buiten te houden. De nieuwe Van der Valk-vestiging komt op een drukke plek, namelijk op het Bedrijvenpark Deventer langs de A1, waar de weg vanaf volgend jaar wordt verbreed van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken. Maar een ‘simpel’ snelweghotel zal het niet worden. Volgens Roos van der Valk, de hotelmanager in spe, wordt het een ‘viersterrenplus’ hotel. Er komen onder meer een fitness, zwembad en wellness in, en een à-la-carterestaurant met live cooking. 
 

Volledig energieneutraal

 
Na vertraging gingen vorig voorjaar de eerste heipalen de grond in. Inmiddels is de tiende – en hoogste verdieping – bereikt. Het hotel telt straks 140 kamers, zeven vergaderzalen en twee congreszalen, en moet, wanneer het helemaal af is, volledig energieneutraal zijn. Wanneer dat lukt zal dat een primeur zijn. “Dit wordt het eerste energieneutrale hotel van Nederland. De windmolens in de directe omgeving zorgen voor energie en er komen zonnepanelen op het dak. De restwarmte wordt hergebruikt en we werken zonder gas”, zo zegt Roos van der Valk tegen Indebuurt.  
 

Deventer

 
Het hotel zal straks een stevig connectie met Deventer hebben. Zo zal het interieur geïnspireerd worden op de voormalige Hanzestad, en kunnen gasten straks elektrische fietsen huren waarmee ze makkelijk naar de binnenstad kunnen gaan. Ook zal het goed zijn voor de werkgelegenheid in de regio: er zullen straks 150 mensen aan het werk gaan; diverse vacatures staan nog open. 
 

Onderdeel van grote uitbreiding

 
Het Van der Valk-hotel bij Deventer is niet het enige nieuwe filiaal dat in aanbouw is. Drie maanden geleden kondigde het familiebedrijf al aan dat er komende jaren veertien nieuwe Van der Valk-vestigingen bij zullen komen. Als alles goed verloop zal het hotel bij Deventer opengaan in juli 2020.
 
Door: Nationale Recreatiegids
18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.

12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

11 april '24 (10:59)

Bouw nieuwe chalets Yn ‘e Lijte: elf vakantieparkbewoners moeten weg

Op het B-veld aan Yn ‘e Lijte in het Friese Grou hebben elf bewoners al jaren een vast plekje. Maar nu het park is overgenomen, worden er 22 duurzame chalets gebouwd. Onder meer op hun plek. Zij moeten dus weg. Hun huurcontract is via een brief opgezegd. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben de handen ineengeslagen en overwegen juridische stappen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

10 april '24 ( 9:52)

Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.