Normal_zoutelande__walcheren__zeeland___noordzee__strand__zee__duinen__bloemen__gras__schelpenpad__huizen__vlag

Het Zeeuwse plaatsje Zoutelande kan met meer pronken dan alleen de gelijknamige Bløf-hit; maar liefst drie van de tien beste kustcampings van Nederland bevinden zich binnen de grenzen van dit dorpje op Walcheren, waaronder de nummer 1: Minicamping Boogaard. Op beoordelingswebsite Zoover behaalde de camping een score van 9,83. Dit melden Omroep Zeeland en Zoover.

De andere twee Zoutelandse campings in de top-10 zijn Boudewijnskerke (plek 8) en Werendijke (10). Daarnaast staan er nóg twee Zeeuwse campings in de lijst: Wulpen uit Cadzand (5) en Muralt in Scharendijke (9). 
 

Kamperen in eigen land populair

 
Volgens Lieke Peters, woordvoerder van Zoover, is kamperen in eigen land populair. “In 2018 hebben 17,7 miljoen Nederlanders een binnenlandse vakantie ondernomen waarvan 22 procent op een camping verblijft.” Dat betekende ook meer beoordelingen op de website waar mensen accommodaties kunnen recenseren. 
 
Voor de top-10 kustcampings in Nederland keek Zoover naar het gemiddelde beoordelingscijfer over de periode juni 2018 tot en met mei 2019. De complete lijst vind je hier.
 
Door: Nationale Recretiegids