Normal_ski_s

Indoor skibaan Snowworld in Spaarnwoude is met de gemeente Haarlemmermeer in gesprek over de mogelijkheid uit te breiden met een hotel. Daarnaast wil het meer buitenactiviteiten gaan aanbieden. Het wil daarmee inspelen op de veranderende behoefte onder klanten. Dit meldt Het Parool.

Het zou gaan om een hotel met circa honderd kamers. Op dit moment heeft de skischansaanbieder in Landgraaf ook al een hotel in beheer, en die slaat goed aan, zo laat een woordvoerder van Snowworld tegenover Het Parool weten.
 

Behoefte verschuift

 
Snowworld stelt dat de behoefte van klanten aan het verschuiven is. Eerder was het aanleren of bijspijkeren van de skivaardigheden voor veel mensen de aanleiding om een indoor skibaan te bezoeken, tegenwoordig wordt het ook steeds meer gezien als een volwaardig alternatief voor de buitenlandse wintersportvakantie – maar dan korter en dichterbij huis. 
 

Tokkelbaan

 
Naast verblijfsaccommodaties wil de Snowworld bij Spaarnwoude ook meer buitensportactiviteiten gaan aanbieden, zoals bijvoorbeeld een tokkelbaan. Op die manier moet het filiaal tussen Haarlem en Amsterdam interessanter worden om het heel jaar door bezocht te worden. Nu is het hoogseizoen zo’n vijf maanden; door ook outdoor meer vertier aan te bieden zou dit aanzienlijk langer moeten worden, aldus een woordvoerder. 
 
Wanneer alle plannen gerealiseerd zullen zijn is nog niet bekend. Wat betreft het hotel verwacht Snowworld dat het nog vier jaar zal duren voordat het opengaat. Naast Spaarnwoude wil de onderneming ook bij het filiaal in Zoetermeer een hotel openen. 
 
Door: Nationale Recreactiegids