Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-234293

Kamphues en Doornbos komen met theatershow


Cabaretier Rob Kamphues en voormalig autocoureur Robert Doornbos gaan volgend jaar samen het theater in. Het duo, bekend als analisten rondom de Formule 1-wedstrijden van Ziggo Sport, gaan toeren met hun show Kamphues & Doornbos’ grote Grand-Prix-Circus.

Normal_rss_entry-234324

Het Amsterdams Verbond verhuist naar Olympisch Stadion


Het Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond verhuist naar het Olympisch Stadion, heeft de organisatie aangekondigd. Op 5 mei komend jaar wordt daar 75 jaar vrijheid groots gevierd.

Normal_windmill-2184353_1920

Expositie Panorama Nederland in Haarlem biedt blik ín de toekomst


Panorama Nederland is een rondreizende expositie die laat zien hoe Nederland er in de toekomst uit zou kunnen zien. Al op tientallen locaties konden bezoekers letterlijk een blik in toekomstig Nederland werpen. Panorama Nederland is van 6 tot en met 16 december te bezichtigen in het provinciehuis aan het Houtplein in Haarlem.

Normal_ijssculpturen_op_cool_event__scheveningen__pier_

Schevenings ijssculpturenfestival ‘Cool Event’ in teken van Frozen


Zaterdag 7 december opent Cool Event naast De Pier van Scheveningen de deuren van de ijssculpturenexpositie. Tot en met 12 januari zijn hier kleurrijk verlichte ijsbeelden te zien in een grote tent met temperaturen ver onder het vriespunt.  Het thema dit jaar is Frozen Magic. Meer dan 22 kunstwerken, verdeeld over 12 scènes, nemen de bezoeker me...

Normal_kerst_op_nienoord

Met de stoomtrein door de verlichte bossen tijdens ‘Kerst op Nienoord’


Landgoed Nienoord hult zich op zaterdag 14 en zondag 15 december in kerstsferen. Er is een uitgebreid programma, met onder meer een minikermis, een levende kerststal, een markt met delicatessen en cadeaus, én er kan een nostalgisch ritje met de stoomtrein gemaakt worden door de verlichte bossen van Nienoord. Dit meldt Landgoed Nienoord.

Normal_drenthe__vakantiehuizen

Drenthe wil extra investeren in de kwaliteit van vakantieparken


De provincie Drenthe en de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Midden-Drenthe, Noordenveld, Westerveld en De Wolden willen extra investeren in de kwaliteit van de Drentse vakantieparken. Voor deze zogeheten Regio Deal Focus op Vrijetijdseconomie willen de betrokken gemeenten en de provincie Drenthe 5 miljoen uittrekken. De hoop is d...

Normal_rss_entry-234287

Steeds meer speedpedelecs op het fietspad


De speedpedelecs winnen aan populariteit. Dit jaar zijn er 30,7 procent meer van deze snelle elektrische fietsen verkocht dan vorig jaar, meldt het dienstverlenend bedrijf VWE Automotive.

Normal_open_up_to_each_other__songfestival__anp_

Overheidssteun songfestival valt slecht: "Uit het niets 12 miljoen beschikbaar"


Grote namen in de kunstensector en de journalistiek hebben kritiek op het feit dat de overheid ruim 12 miljoen euro geld uittrekt voor het Eurovisiesongfestival. Onder anderen Huub Stapel, Gijs Scholten van Aschat en Gijs Groenteman vinden het vreemd dat er in Hilversum al jaren hard wordt bezuinigd op cultuur en journalistiek, terwijl voor een ...

Normal_chinese_artiesten_bij_de_hofvijver__chinees_nationaal_circus__groot_kerstcircus_den_haag_-_kerstvakantie_2019_

Chinees Nationaal Circus komt naar Malieveld tijdens kerstvakantie


Exclusief voor het Groot Kerstcircus Den Haag komt een omvangrijk ensemble van het Chinees Nationaal Circus naar Nederland. Van 21 december tot en met 5 januari zullen meer dan dertig Chinese artiesten hun kunsten komen vertonen op het Malieveld in Den Haag. Het is voor het eerst dat een Chinees ensemble van deze omvang naar Den Haag komt. Dit m...

Normal_rss_entry-234114

Massive Attack en The National naar Best Kept Secret


Best Kept Secret heeft woensdag de eerste namen op het affiche onthuld. De Britse triphopgroep Massive Attack en de Amerikaanse band The National zijn de eerste twee headliners die volgend jaar naar het festival in Hilvarenbeek afreizen.

Normal_rss_entry-234107

Merol en Snelle op podium bij eindshow Serious Request


Snelle, Merol, Naaz en Blanks staan eind deze maand op het podium tijdens de eindshow van 3FM Serious Request: Lifeline. Dat heeft de radiozender woensdag bekendgemaakt. Andere namen worden later onthuld.

Normal_zwembad__voeten

Zwemkleding kan thuisblijven tijdens dit evenement in Tikibad Duinrell


Één keer per jaar kan het: naaktzwemmen in het Tikibad van attractiepark Duinrell in Wassenaar. Dit jaar is de blootzwemdag op zondag 15 december. Dit meldt RTL Nieuws.

Normal_rss_entry-234179

Grote namen voor Pinkpop: Twenty One Pilots en 5SOS toegevoegd aan line up


Het lijstje grote namen dat volgend jaar op Pinkpop verschijnt, blijft maar groeien. Donderdag maakte de Pinkpop-organisatie tien nieuwe namen bekend. Onder meer Twenty One Pilots, 5 Seconds of Summer en Rag'n'Bone Man komen in Landgraaf optreden.

Normal_rss_entry-234144

Circuit Zandvoort moet moet schade aan duinen herstellen


Het circuit van Zandvoort moet de natuur in een stuk duingebied herstellen dat beschadigd is geraakt door werkzaamheden rond het racecircuit. De provincie Noord-Holland heeft dat bepaald.

Normal_kurhaus_scheveningen

Kurhaus Scheveningen pronkt weer in volle glorie


Na een jaar in de steigers te hebben gestaan is het Grand Hotel Amrâth The Hague-Scheveningen, beter bekend als het Kurhaus, weer in volle glorie te zien. Onder meer de gevels van het beroemde hotel werden gereinigd, en de vijf karakteristieke koepels werden gerenoveerd. Dit melden De Posthoorn Den Haag en Dagblad 070. 

Normal_marc_ruygrok__no__1989__foto__cary_markerink__via_persbericht_kr_ller-m_ller_museum_

‘Niet met zoveel woorden’: Kröller-Müller komt met expo over taal- en woordkunst


Van 1 februari tot en met 10 mei 2020 zal de tentoonstelling Niet met zoveel woorden te zien zijn in Kröller-Müller Museum. In de expositie komt een grote variëteit aan kunstwerken bij elkaar uit de collectie van het museum op de Veluwe, waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen. Dit meldt Kröller-Müller Museum.

NRG Interview

De wereld van de dierentuin: “Alles draait om het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur”

Normal_wildlands_emmen__21_september_2018__-_foto_pd


Dierentuinen zijn bij het grote publiek toch vooral bekend als goede invulling van een dagje uit. Minder bekend zijn de andere kerntaken van dierentuinen - educatie, onderz...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht