Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Logo_zwarte_cross_2020__logo_

Minderjarigen niet meer welkom op camping Zwarte Cross


Afgelopen editie was de laatste keer dat minderjarigen konden overnachten op de camping van Zwarte Cross. Het beroemde festival in het Gelderse Lichtenvoorde heeft zijn huisregels aangepast, om aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen. Dit meldt Zwarte Cross.

Normal_epilepsiefonds_night_walk_2019__promotiebeeld_

Wandelen langs sprookjesachtige kastelen tijdens Epilepsie Night Walk


Op zaterdag 2 november 2019 organiseert het Epilepsiefonds de Epilepsie Night Walk. Honderden wandelaars lopen vanaf De Landgoederij in Bunnik de schemerende herfstavond tegemoet. Door zich te laten sponsoren, halen ze geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie. Dit meldt het Epilepsiefonds.

Normal_herman_brood__eerbetoon_door_la_faille

Hans la Faille brengt eerbetoon aan Herman Brood


Drummer Hans la Faille (73) presenteert in samenwerking met het Herman Brood Musseum op 10 november in theater Odeon in Zwolle zijn nieuwe album Still Believe. Het wordt een muzikaal eerbetoon aan de periodes dat hij samenspeelde met Bertus Borgers (Sweet d’Buster), Harry Muskee (Cuby + Blizzards) en zijn jeugdvriend Herman Brood. Johan Derksen ...

Normal_rss_entry-227829

Vrijwel gratis kaartjes door fout op site Walibi


Mensen die naar pretpark Walibi Holland bij Biddinghuizen wilden gaan, konden voor een spotprijsje aan kaartjes komen, dankzij een fout op de site. De fout is inmiddels hersteld, zegt Walibi Holland na een bericht van RTL Nieuws.

Normal_rss_entry-227883

Extra show Nightwish in Ziggo Dome


De Finse metalband Nightwish staat volgend jaar november niet één maar twee keer in de Ziggo Dome. Het eerste concert is al volledig uitverkocht, zo maakte de Nederlandse frontvrouw Floor Jansen dinsdag bekend in Pauw. "We komen gewoon nog een keer", aldus de zangeres. De extra show is op 23 november 2020. De kaartverkoop is direct begonnen.

Normal_rss_entry-227678

Nyassa Alberta vertolkt hoofdrol in Tina Turner musical


Nyassa Alberta heeft de hoofdrol te pakken in TINA - De Tina Turner Musical. Dat heeft Albert Verlinde, de directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie in het Beatrix Theater in Utrecht.

Normal_rss_entry-227695

Pentatonix geeft concert in AFAS Live


Pentatonix komt volgend jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse a-capellagroep, drievoudig Grammy-winnaar, geeft op 28 maart een concert in AFAS Live. Dat heeft organisator MOJO aangekondigd. De kaartverkoop begint vrijdag.

Normal_rss_entry-227764

Stereophonics in februari naar AFAS Live


Stereophonics doet begin volgend jaar Nederland aan. De uit Wales afkomstige band staat op 1 februari in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO dinsdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-227769

Tino Martin geeft in mei concert in Ziggo Dome


Tino Martin komt volgend jaar voor de derde keer met een show naar de Ziggo Dome. Op 1 mei geeft hij onder de titel Viva Las Vegas een optreden in de Amsterdamse concertzaal, kondigde de zanger dinsdag aan.

Normal_rss_entry-227660

Catharijneconvent toont middeleeuwse kunst uit Spanje en Noorwegen


Museum Catharijneconvent in Utrecht brengt kunst uit de hoge middeleeuwen (1100-1350), afkomstig uit Noorwegen en Spanje, samen op de tentoonstelling North & South, die vrijdag begint. De expositie van ruim veertig stukken is volgens de samenstellers bijzonder voor Nederland omdat wij hier nauwelijks meer dergelijke objecten hebben.

Normal_groningen__hoge_der_a_vanaf_lage_der_a__heykenshuis__water__bootjes__terrassen

Nederland in Lonely Planet-top-10 beste bestemmingen


Lonely Planet heeft Nederland opgenomen in hun favorietenlijst van landen om te bezoeken in 2020. Onder meer de viering van 75 jaar bevrijding en de komst van het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam zijn volgens de reisgids reden genoeg om ons land volgend jaar te bezoeken. Dit melden de NOS en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...

Logo_fletcher_hotels__logo_

Fletcher Hotels opent in 2020 honderdste vestiging


In het tweede kwartaal van 2020 opent in het Zeeuwse Burgh-Haamstede een filiaal van Fletcher Hotels, en daarmee komt de teller van het aantal vestigingen van de hotelketen op honderd te staan. En dat is uitzonderlijk: niet eerder is er een keten geweest in Nederland waarbij zoveel unieke hotels onder dezelfde vlag opereerden én volledig in eige...

Logo_avifauna__logo_

Hoogste glijbaan van Nederland wordt gerenoveerd


Het icoon van Avifauna, de hoogste glijbaan van Nederland, is na 25 jaar operationeel te zijn geweest toe aan een grondige renovatie. Om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen heeft het vogelpark in Alphen aan den Rijn daarom besloten de hele speeltuin vanaf 4 november voor enkele weken gesloten te houden. Dit meldt Avifauna.

Normal_rss_entry-227752

Temperatuur stijgt donderdag tot 20 graden


Op veel plekken in het zuiden van Nederland stijgt de temperatuur donderdag tot 20 graden, meldt Weeronline. Een gemiddelde middagtemperatuur voor deze tijd van het jaar is 13 graden.

Normal_camera_03-kunst-beer-ii

Plannen om voormalige tbs-kliniek in Gelderland terug te geven aan de natuur


In nauw overleg met het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Berkelland heeft Rijksbouwmeester Floris Alkemade voorgesteld om bij de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte in het Gelderse Rekken, vlakbij de grens met Duitsland, ruimte te bieden aan een unieke ontwikkeling: Het huis van de natuur. Hierbij wordt het gebouw (gecontroleerd) teruggegeven a...

Normal_rss_entry-227737

Kassa rinkelde nog nooit zo hard voor André Rieu


André Rieu heeft een financieel topjaar achter de rug. In 2018 boekte de wereldberoemde walskoning met zijn André Rieu Productions Holding een nettowinst van ruim 11,8 miljoen euro. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel.

NRG Interview

De wereld van de dierentuin: “Alles draait om het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur”

Normal_wildlands_emmen__21_september_2018__-_foto_pd


Dierentuinen zijn bij het grote publiek toch vooral bekend als goede invulling van een dagje uit. Minder bekend zijn de andere kerntaken van dierentuinen - educatie, onderz...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht