Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-231173

Nance Coolen gaat weer optreden met Twenty 4 Seven


Nance Coolen gaat weer optreden met Twenty 4 Seven, de eurodancegroep waarmee ze in de jaren negentig haar doorbraak beleefde als zangeres. Dat heeft haar management donderdag bekendgemaakt.

Logo_floor17__logo

Sjoelhotspot op 85 meter hoogte bij Leonardo Hotel Amsterdam


Sjoelen with a view: het kan nu bij Leonardo Hotel Rembrandtpark, op 85 meter hoogte. Daar staat een waar sjoelparcours, met een keur aan sjoelbakken: klassieke rechte, maar ook met hoeken en bochten. Een hotspot op grote hoogte voor de ware sjoelliefhebber. Dit meldt Misset Horeca. 

Normal_rss_entry-231264

Wolter Kroes zingt voor Raymond van Barneveld in Ziggo Dome


Wolter Kroes gaat op 8 februari 2020, wanneer Raymond van Barneveld afscheid neemt van de dartssport en van zijn trouwe publiek, de topsporter toezingen.

Normal_rss_entry-231273

Taminiau op PAN Amsterdam


Modeontwerper Jan Taminiau krijgt een belangrijke plek op de komende PAN Amsterdam. Op de kunstbeurs, die 24 november opent, maakt hij een expositie met eigen werk. Het is de eerste keer dat de beurs voor kunst, antiek en design een dergelijke opdracht geeft aan een couturier, aldus een woordvoerder.

Normal_rss_entry-231286

Katie Melua september volgend jaar naar Carré


Katie Melua komt eind volgend jaar naar Amsterdam. De 35-jarige singer-songwriter staat op 27 september in Carré, zo heeft concertorganisator MOJO vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-231296

Extra show van André Hazes in Ahoy


André Hazes staat in 2020 niet twee, maar drie keer in Rotterdam met zijn André Hazes Live in Ahoy. Aan de shows op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is nu ook een optreden op vrijdag 30 oktober toegevoegd, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-231295

Bijenkorf schrapt banen én dure lichtshow


De Bijenkorf heeft dertig banen geschrapt en een jaarlijkse dure lichtshow in Amsterdam geschrapt. De warenhuisketen zegt zich meer te willen concentreren op digitale ontwikkelingen en andere vernieuwingen en weerspreekt dat sprake is van pure kostenbesparingen.

Normal_rss_entry-231300

Jan Smit verplaatst optredens wegens keelprobleem


Jan Smit moet optredens in Volendam en het Belgische Wieze afzeggen vanwege een keelprobleem. De Volendamse zanger heeft last van acute laryngitis, zo laat hij op Twitter weten.

Normal_pingu_n__ei__broeden

Pinguïnmannetjes zien kans schoon en broeden ei heterokoppel uit


Het zindert in het verblijf van de zwartvoetpinguïns in DierenPark Amsersfoort. Het broedseizoen is in volle gang, en het animo om daar deelgenoot van te zijn is groot. Maar wat doe je als je geen ei hebt, maar wel graag eentje wil uitbroeden? Een homokoppel had de oplossing: “De mannetjes broeden op een ei dat zij op een onbewaakt moment hebben...

Normal_tassenmuseum_amsterdam__chanel__-_beeld_via_tassenmuseum_amsterdam

Rijks, Stedelijk en Van Gogh gehad? Dit zijn 5 Amsterdamse alternatieven


Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van ons land, maar ook het onbetwiste museumwalhalla van Nederland. Niet minder dan vijftig musea telt de stad aan de Amstel, waaronder grootheden als het Rijks, Stedelijk en Van Gogh. Heb je dit museale trio aan het Museumplein inmiddels gehad? Toe aan een paar goede alternatieven? We hebben er vijf voor je!

Normal_rss_entry-231259

Songfestival-oproep Rotterdamse ondernemers


De organisatie MKB Rotterdam roept ondernemers in de stad op om met goede ideeën rond het songfestival te komen. Rotterdam zet een stadsprogramma op, zodat het festival niet alleen in Ahoy maar door de hele stad plaatsvindt. Dat kan volgens MKB Rotterdam niet zonder de ondernemers, vandaar de oproep om mee werken aan de feestelijke songfestivalw...

Normal_hein_van_der_heijden_-_foto__gordon_meuleman_-_beeld_via_persbericht_hnt

Hein van der Heijden gaat tot de bodem in zijn eerste solo 'Ad Fundum'


Louis d’Or- en Arlecchino-winnaar Hein van der Heijden, een van de vaste acteurs van Het Nationale Theater, gaat voor het eerst een solovoorstelling spelen. Van 11 tot en met 14 december voert hij bij HNT Studio’s in Den Haag de monoloog Ad Fundum op; een muzikale vertelling over een man die wanhopig zoekt naar een uitweg uit de puinhoop die hij...

Normal_rss_entry-231147

Pathé in één klap elf bioscopen rijker dankzij overname Euroscoop


Bioscoopketen Pathé neemt de elf bioscopen van Euroscoop in Nederland en België over. Het gaat onder meer om de bestaande filmtheaters in Schiedam, Tilburg en Maastricht.

Normal_rss_entry-231199

Oudste fiets- en voetgangerstunnels van Nederland dicht


De oudste afgezonken fiets- en voetgangerstunnels in Nederland, die van de Rotterdamse Maastunnel, zijn vanaf vanochtend gesloten. De twee historische tunnels worden ingrijpend gerenoveerd en gerestaureerd. Een speciale veerpont zorgt voor een tijdelijke verbinding tussen de twee rivieroevers.

Normal_rss_entry-230992

Songfestival telt volgend jaar 41 deelnemers


Het Eurovisiesongfestival, dat in mei wordt gehouden in Rotterdam, telt net als vorig jaar 41 deelnemende landen. Bulgarije en Oekraïne keren na een jaar afwezigheid terug en Hongarije en Montenegro hebben zich teruggetrokken, zo heeft de European Broadcasting Union (EBU) woensdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-231091

Musea kopen samen schilderij Van Gogh


Het woensdag bij Sotheby's in New York geveilde schilderij van Vincent van Gogh is gekocht door het Drents Museum en het Van Gogh Museum. Het gaat om het werk Onkruid verbrandende boer uit 1883, melden de musea. Ze hebben er bij de veilig ruim 2,8 miljoen euro voor betaald. Het schilderij zal afwisselend in de musea te zien zijn.

NRG Interview

De wereld van de dierentuin: “Alles draait om het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur”

Normal_wildlands_emmen__21_september_2018__-_foto_pd


Dierentuinen zijn bij het grote publiek toch vooral bekend als goede invulling van een dagje uit. Minder bekend zijn de andere kerntaken van dierentuinen - educatie, onderz...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht