Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-198309

Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtoer


Trijntje Oosterhuis doet dit najaar een kleine clubtoer. In oktober en november geeft ze in totaal acht shows, zo maakte de zangeres donderdag bekend.

Normal_rss_entry-198348

Openluchtmuseum serveert tulpenbollen


Het westen van Nederland maakte aan het eind van de Tweede Wereldoorlog de Hongerwinter mee. Er was zo weinig voedsel dat aardappelen vervangen werden door gebakken of gekookte tulpenbollen. Wie wil weten hoe dat smaakt kan dit jaar terecht bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Normal_rss_entry-198355

Bocelli twee keer in Ziggo Dome


Andrea Bocelli geeft volgend jaar een tweede concert in de Ziggo Dome. De zanger staat wegens grote belangstelling behalve op 28 maart ook op 29 maart in de Amsterdamse concertzaal, maakte concertorganisator MOJO bekend. Kaartjes voor de show zijn sinds vrijdagochtend te koop.

Normal_afsluitdijk__standbeeld__zee__ijsselmeer__waterkering

Mogelijk incidentele openstelling voor fietspad Afsluitdijk


De mededeling dat het fietspad over de Afsluitdijk per 1 april voor drie jaar wordt afgesloten heeft veel stof doen opwaaien. Verschillende partijen gingen in protest: Rijkswaterstaat is nu in gesprek met hen om te kijken of er incidenteel toch van het pad gebruik kan worden gemaakt. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_vakantiepark__stacaravans__via_rijksoverheid_

Groot onderzoek: te veel vakantieparken, te weinig personeel


Uit een enquête die onder 170 vakantieparken is gehouden komt naar voren dat ondernemers uit de sector zich vooral zorgen maken over overcapaciteit en de krapte op de arbeidsmarkt. De resultaten van het onderzoek, dat Rolf Nijdam in opdracht van PleisureWorld NRIT deed, worden binnenkort in boekvorm gepresenteerd. Dit meldt RECRON.

Normal_rss_entry-198333

Duncan Laurence bij Eurovision in Concert


Duncan Laurence staat op 6 april op het podium van AFAS Live tijdens Eurovision in Concert. Dat heeft de concertorganisatie bekendgemaakt. Het wordt Duncan's eerste officiële optreden in zijn carrière.

Normal_groene_camera__logo_

Prijsuitreiking Groene Camera 2019, in mei expositie in Museon


Morgen vindt de prijsuitreiking plaats van de Groene Camera, de fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. Voor de drie verschillende onderdelen en acht verschillende categorieën werden ruim zesduizend beelden ingestuurd. Op 11 mei is er een tentoonstelling met de resultaten te zien in het Museon in Den Haag. Dit meldt Museon. 

Normal_rss_entry-198146

Ook Madame Tussauds in Amsterdam laat Michael Jackson staan


De wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die over de King of Pop is ontstaan na de documentaire Leaving Neverland. TMZ meldt dat de documentaire, waarin de popster wordt beschuldigd van kindermisbruik, geen invloed heeft op de collectie wassen beelden van Michael Jackson in de ve...

Normal_rss_entry-198273

Boekenweek begint met Boekenbal


Schrijvers, uitgevers, boekhandelaren en andere spelers in de literaire wereld komen vrijdagavond weer bijeen voor het Boekenbal in Amsterdam. Het roemruchte feestje is traditiegetrouw het begin van de Boekenweek, dat voor de 84e keer plaatsvindt.

Normal_rss_entry-198203

Imagine Filmfestival opent met Nederlandse film


Het Imagine Film Festival opent dit jaar voor de eerste maal in zijn 35-jarig bestaan met een Nederlandse coproductie. De openingsfilm op 10 april is Monos van de Braziliaanse regisseur Alejandro Landes, waaraan het Nederlandse productiehuis Lemming heeft meegewerkt.

Normal_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Nieuwe speelwereld in BillyBird Park Hemelrijk krijgt vorm


Over exact een maand opent in BillyBird Park Hemelrijk de Oervallei: een heuvelachtige natuurspeeltuin waar kinderen onder meer op zoek kunnen naar goud en fossielen. Het is niet de enige vernieuwing van het Noord-Brabantse familiepark, dat 31 maart weer opengaat voor publiek. Dit meldt BillyBird Park Hemelrijk.

Normal_rss_entry-198188

Pathé gaat Nederlandse voorpremières vertonen


Bioscoopketen Pathé gaat twee maal per jaar onder de noemer Hollandse Nieuwste een exclusieve voorpremière organiseren voor een Nederlandse bioscoopfilm.

Normal_racoon__admiraliteitsdagen__foto_via_persbericht_

Racoon komt naar Admiraliteitsdagen 2019


De Zeeuwse band Racoon zal op 7 september optreden tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Het Friese evenement groeit hard, en heeft steeds meer armslag, mede dankzij een groeiend aantal sponsoren. Dit meldt de organisatie van de Admiraliteitsdagen.

Normal_drenthe__mantingerveld

Drenthe opent ambassade voor toerisme in JiaXing


In de Chinese stad JiaXing wordt op 27 maart aanstaande officieel de Drentse ambassade voor toerisme geopend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse provincie een dergelijk kantoor opent in het buitenland. Dit melden Recreatieschap Drenthe en de Provincie Drenthe

Normal_rss_entry-198177

Kees van Amstel vertelt in show over therapie


Cabaretier Kees van Amstel vertelt in zijn nieuwe cabaretvoorstelling Een bang jongetje dat hele enge dingen doet openhartig over zijn persoonlijke problemen waarvoor hij in therapie zit. Van Amstel zegt dat het delen van zijn kronkels en frustraties met de wereld "een soort therapie is".

Normal_boekenmarkt

Grootste indoor boekenmarkt van Europa van start in Leeuwarden


In de WTC Expo in Leeuwarden begint vandaag het Boekenfestijn: de grootste indoor boekenmarkt van Europa. In de beurshallen aan de Heliconweg worden meer dan een miljoen nieuwe boeken, spellen, puzzels, knutsel- en hobbyartikelen aangeboden. Dit meldt Boekenfestijn.

NRG Interview

Een renaissance voor vakantieparken op de Veluwe: hoe het Kwaliteitsteam het verschil maakte voor Camping Kriemelberg Bushcamp

Normal_kastanje_en_stal


Het Veluwse collectief Vitale Vakantieparken probeert met zogeheten Kwaliteitsteams vakantieparken boven zichzelf uit te laten stijgen. Het maakt onderdeel uit van een nati...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht