Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-222183

Expo Amsterdam met curator Michiel Romeyn trekt 350.000 bezoekers


De zesde editie van de gratis beeldententoonstelling ARTZUID in Amsterdam is zondag afgesloten met naar schatting 350.000 belangstellenden in vier maanden tijd. Bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen in groten getale naar de door de acteur Michiel Romeijn en kunstcriticus Jhim Lamoree bedachte 'Tuin van Amsterdam Zuid’.

Normal_rss_entry-222209

Van Hove brengt oud Hollywood-script over Freud naar theater


Regisseur Ivo van Hove brengt vanaf zondag als eerste regisseur ooit een stuk op de planken dat de Franse filosoof en auteur Jean-Paul Sartre schreef over de wereldberoemde psycholoog Sigmund Freud. Het was eigenlijk bedoeld voor verfilming in Hollywood, maar daar kwam het nooit van.

Normal_rss_entry-222217

Britse rockband The 1975 komt terug naar Nederland


De jongens van The 1975 treden volgend jaar weer op in ons land. Op 17 maart staan de Britse rockers op het podium van de Ziggo Dome, heeft concertorganisator Friendly Fire maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-222240

Al ruim half miljoen bioscoopbezoekers voor Tarantino-film


Once Upon a Time in Hollywood is nu de meest succesvolle film van Quentin Tarantino in Nederland. Met een opbrengst van ruim 5 miljoen euro heeft de nieuwste film van de regisseur dit weekend het tien jaar oude record van Inglorious Basterds (4,7 miljoen) verbroken.

Normal_rss_entry-222162

Monumentendag trekt ruim 1 miljoen bezoekers


De organisatoren van de Open Monumentendag zeggen op grond van eerste indrukken dit jaar opnieuw de magische grens van 1 miljoen bezoekers te hebben overschreden.

Normal_rss_entry-221948

Prinsessen bij opening juwelententoonstelling


Prinses Margarita en prinses Annette hebben vrijdagavond de opening van de juwelententoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof in de Hermitage in Amsterdam bijgewoond. Margarita is zelf sieradenontwerpster en de oudste dochter van Prinses Irene, Annette is de echtgenote van prins Bernhard.

Normal_brandweerauto_hulpdienst

Tweeduizend vierkante meter bos afgebrand bij Budel (Noord-Brabant)


In het Noord-Brabantse Budel, vlakbij de grens met België, is gisteravond tweeduizend vierkante meter bos afgebrand. De brandweer was snel ter plaatse en wist binnen een uur de brand meester te zijn. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Normal_rss_entry-221981

Asielzoekers tijdelijk naar landgoed Duinrell


Op het landgoed Duinrell in Wassenaar worden vanaf eind deze maand tot eind maart volgend jaar asielzoekers opgevangen. Het gaat om maximaal 930 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Normal_prinsjedag__kindertroonrede__willem-alexander__m_xima_-_beeld_via_persbericht_hnt

Eerste lustrum Kindertroonrede met klimaatactiviste Rosa Anders


Morgen is het Prinsjesdag. Voor de vijfde keer zullen Haagse kinderen die dag hun plannen en ideeën voor Nederland presenteren. Dit gebeurt met het voordragen van de Kindertroonrede in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg, voorafgaande aan de troonrede die middag in de Ridderzaal. Niemand minder dan de 15-jarige klimaatactiviste Rosa Ande...

Normal_rss_entry-221787

'Omzetgroei in horeca koelt langzaam af'


De verkopen van maaltijden, drankjes en hotelovernachtingen in de horeca nemen dit jaar minder snel toe dan in de afgelopen vijf jaar. Dat voorspellen de economen bij ING. De oorzaak voor de vertraging van de groei ligt volgens hen in de gestegen prijzen als gevolg van het verhoogde btw-tarief. Maar ook personeelstekorten blijven een remmende fa...

Normal_rss_entry-222186

'Nederlandse historie zichtbaarder uitstallen'


Regeringspartijen VVD en CDA willen dat de geschiedenis van Nederland zichtbaarder wordt uitgedragen in plaats van verstopt of uitgewist. De partijen willen dat de geboortepapieren van Nederland op een publieke plek, permanent worden tentoongesteld. "We mogen trots zijn op onze geschiedenis en dat mogen we best laten zien", aldus een verklaring ...

Normal_rss_entry-221823

Expositie en boek over NS in oorlogstijd


"De kinderen van Versteeg moeten allen onder de wol." Die codeboodschap via Radio Oranje was op 17 september 1944 voor de 30.000 medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen het signaal om het werk neer te leggen. Die spoorwegstaking, die tot het eind van de Tweede Wereldoorlog zou duren, vormt het thema van een tentoonstelling die vanaf woensdag t...

Normal_rss_entry-221828

Leo Blokhuis opent speciale Beatles pop-up store in Utrecht


De speciale Beatles-pop-up store op Hoog Catharijne in Utrecht wordt over twee weken feestelijk geopend door 'popprofessor' en Beatles-kenner Leo Blokhuis. Dat maakt platenmaatschappij Universal Music vrijdag bekend.

Normal_rss_entry-221796

ANWB voegt reisorganisaties samen


De ANWB gaat haar reisorganisaties samenvoegen. Het gaat daarbij om FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen. Die worden ondergebracht in ANWB Reizen Beheer.

Normal_groepsportretten_van_de_17e_eeuw__voorheen__hollanders_van_de_gouden_eeuw__-_beeld_via_persbericht_amsterdam_museum

Amsterdam Museum stopt met gebruik term ‘Gouden Eeuw’


Het Amsterdam Museum heeft besloten vanaf heden de term ‘Gouden Eeuw’ niet meer te gebruiken om de periode van de 17e eeuw aan te duiden. Volgens het museum dekt de term de lading van de 17e eeuw niet. Het Amsterdam Museum is al geruime tijd actief om voor steeds meer mensen relevant te zijn en ziet het afstand doen van de term ‘Gouden Eeuw’ als...

Normal_rode_brulaap__banaan__peuzelen

Voor het eerst rode brulaap geboren in GaiaZOO


Voor het eerst is er een rode brulaap geboren in GaiaZOO. Het brulapenkoppel waar de nieuwe telg aan is ontsproten leeft sinds 2017 in de dierentuin bij Kerkrade. Het is nog niet duidelijk of ze een meisje of jongetje hebben gekregen: dat wordt pas duidelijk wanneer het jong gaat klauteren. Dit meldt GaiaZOO.

NRG Interview

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is

Normal_zc_miva-las-vegas-banner-2__002_


Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht