Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_zon__nederland__arnhem

Opnieuw Code oranje om hitte, vooral extreem in het zuiden


Ook voor vandaag heeft het KNMI code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Met name in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden met plaatselijk maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven. Dit meldt het KNMI.

Normal_rss_entry-270106

Overzichtelijk: Arjen Lubach opent boekwinkel met één boek


Cabaretier Arjen Lubach en uitgeverij Podium openen speciaal voor de lancering van zijn nieuwe boek voor één dag een boekwinkel waar uitsluitend Stoorzender te koop is. Op donderdag 20 augustus wordt in deze speciale pop-upstore een luxe gebonden editie verkocht, die Lubach ter plekke zal signeren.

Normal_zon__code_oranje

Code oranje: vooral in zuiden en zuidoosten extreme hitte


Er is sprake van aanhoudende hitte in het hele land, en daarom heeft het KNMI code oranje uitgeroepen. Met name in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden met maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven. 

Normal_schip__zeilschip__boot

EOC Traditionele Schepen Beurs 2020 verschoven naar 2021


De organisatie van de EOC Traditionele Schepen Beurs heeft in overleg met haar hoofdsponsor EOC Scheepsverzekeringen besloten af te zien van het evenement in het tweede weekend van november 2020. In plaats hiervan kiest zij ervoor de vijfde editie van de EOC-TSB te verschuiven naar 2021. Dit meldt EOC.

Normal_planetron_dwingeloo__toeristisch_huis__via_persbericht_vitale_vakantieparken_drenthe_

Recreatieorganisaties Drenthe gaan samenwonen in Toeristisch Huis


Recreatieschap Drenthe, Marketing Drenthe en Vitale Vakantie Parken Drenthe gaan onder één dak wonen. Per 1 januari 2021 wordt een gedeelte van het voormalige Planetron aan de Drift in Dwingeloo ingericht als zogenaamd Toeristisch Huis. Dit meldt Vitale Vakantieparken Drenthe. 

Normal_rss_entry-270079

Ook vandaag gevaarlijke zee: 'Ga niet verder dan tot de knieën het water in'


De reddingsbrigade waarschuwt ook vandaag voor gevaarlijke stroming in zee, waardoor zwemmers in de problemen kunnen komen. "Vandaag zal het opnieuw druk worden en is er aflandige wind. Ga niet verder dan tot de knieën het water in", adviseert de Haagse reddingsbrigade.

Normal_strandfeest

Bloemendaal gaat optreden tegen spontane strandfeestjes


Veiligheidsregio Kennemerland heeft een maatregel in de Noodverordening opgenomen om te kunnen optreden tegen mensen die een geluidsinstallatie meebrengen naar een recreatiegebied. De veiligheidsregio heeft deze regel van toepassing verklaard op het strand van Bloemendaal. De afgelopen dagen signaleerde de veiligheidsregio dat het aantal spontan...

Normal_rss_entry-270022

Afgelopen weekend heetste 8 en 9 augustus in Nederland ooit gemeten


Het was afgelopen zaterdag volgens Weeronline in De Bilt officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten. Bovendien is het de warmste dag van dit jaar. Het werd 34,6 graden. Ook was het de twee na warmste dag ooit gemeten in augustus. Zondagmiddag werd het in De Bilt om 16.10 uur 32,6 graden waarmee het officieel de warmste 9 augustus ooit gemeten ...

Normal_rss_entry-270046

Vier mannen omgekomen langs Noordzeekust


De reddingsbrigade is zondag extreem druk geweest met mensen die in zee in problemen waren gekomen. Vier mannen overleden nadat ze uit zee waren gehaald ondanks reanimatiepogingen.

Normal_rss_entry-269730

Coronaproof Grachtenfestival begint


Met zeker 135 concerten van ruim 200 musici op 70 locaties vindt in Amsterdam vanaf vrijdag een coronaproof-editie van het Grachtenfestival plaats. Voor het evenement, dat duurt tot en met 16 augustus, zijn weliswaar minder kaarten beschikbaar dan andere jaren, maar er zijn ook diverse concerten gratis te zien via een livestream.

Normal_camptoo-enthousiastelingen__bijgesneden_

Wie zijn toch die camperverhuurders? Drie enthousiastelingen aan het woord


Wie zijn toch die mensen die hun camper verhuren zodat ook de thuisblijvers deze zomer op vakantie kunnen? En vooral, wat beweegt ze om hun dierbare bezit te delen? Camperverhuurplatform Camptoo zocht het uit en interviewde drie enthousiastelingen: “Het leukst zijn de blije gezichten bij terugkomst.”

Normal_horecava

Horecava in 2021 present in RAI Amsterdam én online


Horecava zal dit jaar in hybride vorm zijn. De 65e editie van de vakbeurs voor horecaondernemers, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021, zal naast aanwezigheid in de RAI Amsterdam, ook met een online programma komen. Dit meldt Horecava.

Normal_rss_entry-269705

ANWB verwacht veel dagjesmensen op de weg


Veel mensen zullen vrijdag met het warme weer verkoeling gaan zoeken aan de kust en waterrijke gebieden. De ANWB verwacht dan ook veel verkeer op de Nederlandse wegen dat voor oponthoud zal zorgen.

Normal_bescherm_de_kust_brouwerseiland_-_remco_huvermann_-_beeld_via_persbericht_natuurmonumenten

Bouw recreatiewoningen Brouwerseiland onmogelijk volgens natuurorganisaties


Volgens natuurorganisaties is het nieuwe plan voor Brouwerseiland kansloos omdat het in strijd is met de afspraken die zijn gemaakt in de Zeeuwse Kustvisie. In een brief aan de gemeente Schouwen-Duivenland wijzen de organisaties op de afspraken die gemaakt zijn in de – door hen medeondertekende Kustvisie – waarin staat dat nieuwe verblijfsrecrea...

Normal_rss_entry-269629

Druk aan kust en bij open water, Katwijk roept strandgangers op weg te blijven


Katwijk roept strandgangers op om donderdag niet meer naar de Zuid-Hollandse gemeente te komen. "Het wordt te druk", aldus de gemeente op Twitter. Ook in Bloemendaal en Zandvoort is het al erg druk. De gemeente Bloemendaal waarschuwt dat de parkeerterreinen vol zijn en dat het op de stations en in de treinen erg druk is. "Afstand houden is lasti...

Normal_rss_entry-269431

'EU hindert Amsterdam bij aanpak vakantieverhuur van privéwoningen'


Amsterdam kan niet goed optreden tegen vakantieverhuur van privéwoningen omdat Europese regels dat bemoeilijken. Dat schrijft de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (wonen, SP) in een ingezonden stuk in de Volkskrant. "De Europese wetten en regels waar wij mee te maken hebben, zijn er meer op gericht bezit te beschermen en bedrijven geld te late...

NRG Van onze klanten

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht