Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_happy_easter__honden__paaseieren

Nationale Recreatiegids wenst je fijne Paasdagen!


De redactie van de Nationale Recreatiegids zal op Tweede Paasdag (paasmaandag) gesloten zijn.Vanaf dinsdag 23 april voorzien we je weer van al het dagelijkse actuele recreatienieuws, de nieuwste wetenswaardigheden, achtergronden en video's over recreatiegerelateerde onderwerpen. Wij wensen je vrolijke paasdagen! 

Normal_gouden_eieren__pasen

Schapen, patat en gouden eieren: 5 x alternatieven voor de paaszoektocht


Als er iets met Pasen is verbonden, dan is het wel het zoeken van eieren. De tuin volstrooien en op speurtocht gaan is één optie, maar voor wie toe is aan een alternatief is er deze lijst met een selectie van de betere paaszoektochten in ons land. En vooruit: eentje over grens. Succes!

Normal_rss_entry-202151

Rijksmuseum koopt zeldzame prent


Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een zeldzame kopergravure uit de late middeleeuwen aangekocht. 'De kruisiging met vier engelen' is gemaakt door de Duitse kunstenaar Martin Schongauer, het grote voorbeeld voor Albrecht Dürer.

Normal_world_of_dinos__omeisaurus__jaarbeurs_utrecht__19_april_-_12_mei_2019_

Grootste dino-expo van Europa van start in Jaarbeurs Utrecht


Vanaf vandaag zijn er 75 levensgrote, bewegende dinosaurussen te zien in de Jaarbeurs Utrecht. Samen vormen ze tot en met 12 mei de tweede editie van World of Dinos, de grootste dino-expo van Europa. Bezoekers kunnen dit jaar vijftien nieuwe exemplaren bekijken. Allerlei special effects maken de nieuwe dino's nog echter. Dit meldt Hillenaar Events.

Normal_rss_entry-202143

Expo vrouwenkiesrecht in 'radicale noorden'


Het algemeen kiesrecht voor mannen én vrouwen bestaat in ons land bijna honderd jaar. Op 28 september is het exact een eeuw geleden dat de wet ervoor in werking trad en ook vrouwen mochten stemmen. Het Groninger Museum viert dat met de expositie Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht, die zaterdag opent. Vijftien vaandels van afdelingen van de Vereen...

Normal_schiermonnikoog__vuurtoren

Na jaar van problemen is jachthaven Schiermonnikoog weer goed bereikbaar


Afgelopen jaar zorgde een verminderde diepgang ervoor dat de jachthaven van Schiermonnikoog moeilijk bereikbaar was. Dankzij een grote baggeroperatie moet dit nu opgelost zijn. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het dreggen, baggerbedrijf J.P. Schilder, heeft laten weten dat de werkzaamheden zijn afgerond. Dit meldt de Watersportalmanak.

Normal_rss_entry-202069

Ellen Pieters te zien als oude Marilyn Monroe


Actrice Ellen Pieters is in 2020 naast Brigitte Heitzer en Soy Kroon te zien in de nieuwe musical Goodbye, Norma Jeane - De laatste nacht van Marilyn Monroe. Dat heeft producent De Theater BV donderdag bekendgemaakt. De voorstelling vertelt over het leven van de wereldberoemde filmster.

Normal_rss_entry-202102

Nederlands festivalseizoen van start


Het Nederlandse festivalseizoen is officieel geopend. Vrijdag gaat de 44e editie van Paaspop van start in het Brabantse Schijndel.

Normal_rss_entry-201744

Het regent verboden op paasvuren


Veel gemeenten in het oosten van het land hebben inmiddels een streep gezet door de voorgenomen paasvuren komend weekeinde. Gemeenten die dat nog niet hebben gedaan, waarschuwen dat het mogelijk later in de week wel zover zal komen. Reden is het verhoogde risico op een natuurbrand in grote delen van Nederland, terwijl het de komende dagen alleen...

Normal_landal_greenparks__vakantiehuis__familie__buiten_-_beeld_via_persbericht

Landal GreenParks verwacht volledige bezetting met Pasen


Vakantieparkexploitant Landal GreenParks gaat een druk paasweekend tegemoet. De afgelopen dagen steeg de bezetting op de parken tot 95 procent, en met de goede weersvooruitzichten is de verwachting dat alle accommodaties verhuurd zullen worden. Dit meldt Landal GreenParks.

Normal_rss_entry-201741

Spice Girl Mel C komt naar festival Milkshake


Spice Girl Melanie C komt met Sink The Pink naar het Amsterdamse festival Milkshake. Zij brengen op zondag 28 juli alle grote hits van The Spice Girls in een voor Nederland uniek optreden, maakte de organisate dinsdag bekend.

Normal_kamperen__volkswagen__tent__camping

Nog nooit gekampeerd? ANWB organiseert proefdraaiweekend


Voor sommigen is het een jaarlijks terugkerend ritueel, voor anderen een totaal onbekend fenomeen: kamperen. Voor wie graag eens wil kennismaken met deze vorm van buiten vakantie vieren organiseert de ANWB van 10 tot 12 mei een proefkampeerweekend op Camping de Kleine Wolf in Stegeren. Dit meldt de ANWB.

Normal_rss_entry-201946

Dordrecht staat in teken van The Passion


Toeschouwers kunnen op Witte Donderdag weer genieten van het jaarlijkse paasspektakel The Passion, ditmaal in Dordrecht. Het muziekevenement staat dit jaar in het teken van eenzaamheid. Met het thema Je bent niet alleen hopen de makers een boodschap van hoop, troost en omzien naar elkaar te brengen.

Normal_rss_entry-201980

Grote kans op warm en droog weer Koningsdag


De kans is groot dat Koningsdag volgende week warm en droog verloopt, meldt Weeronline. Mocht er al een bui vallen, dan gebeurt dat eerder in het zuiden dan het noorden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zitten wat dat betreft goed in het centraal gelegen Amersfoort.

Normal_rss_entry-201876

Extra voorstellingen Waardenberg en De Jong


Omdat de eerste shows van Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong woensdagochtend binnen no-time waren uitverkocht, gaat het duo nog vijf extra shows geven in het nieuwe Luxor Theater. De voorstellingen zijn tot en met zaterdag 1 februari 2020, laat het Rotterdamse theater weten.

Normal_rss_entry-201816

35e KunstRAI in Catalaanse sferen


Voor de 35e keer wordt in Amsterdam de KunstRAI gehouden. Ruim tachtig galerieën tonen schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden. Meer dan twintig deelnemende galerieën hebben naast hun stand ook een solostand, waar ze het werk van één kunstenaar uitlichten.

NRG Interview

Lyme voorkom je door systematische tekencontrole: 'Als die teek er maar uitkomt'

Normal_normal_teek_teken_lyme


Aan informatie over teken en de ziekte van Lyme is bepaald geen gebrek. De jaarlijkse Week van de Teek – dit jaar van 15 tot en met 21 april – wordt al meer dan tien jaar g...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht