Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-250928

Appelpop, Nederlands grootste gratis muziekfestival, gaat dit jaar niet door


Muziekfestival Appelpop heeft besloten een jaar over te slaan. Mede door het nieuwe coronavirus is het risico te groot om het festival door te laten gaan. Dat meldt de organisatie vrijdag. Het festival zou plaatsvinden op 11 en 12 september op de Waalkade in Tiel.

Normal_theater__metz__opera_

Binnentip van de Dag #9: thuis naar theater


Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: thuis naar theater.

Normal_vakantiehuisje_platteland

Ook zware tijden voor plattelandscampings- en accommodaties


Ook campings en accommodaties op het platteland hebben flink te lijden onder het coronavirus. Ze lopen miljoenen mis nu de start van het recreatieseizoen nauwelijks van de grond komt.  De Vereniging voor Kampeer Boeren (Vekabo) gaat nu steun vragen bij de overheid. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_oerol__beeld_via_perssectie_oerol-website_

Festival Oerol op Terschelling hoopt in aangepaste vorm door te kunnen gaan


Het Terschellingse theaterfestival Oerol, dat dit jaar gepland staat voor 12 tot en met 21 juni, gaat kijken in welke vorm het door kan gaan. Daarvoor wacht het nu de nieuwe bekendmakingen rondom het coronavirus af, waar het kabinet op dinsdag 31 maart mee komt. Dit meldt Oerol.

Normal_de_geboorte_van_venus__botticelli_-_gallerie_degli_uffizi_-_florence_

5 internationale topmusea die je nu virtueel vanuit huis kan bezoeken


Recreatiegids goes international! Met vijf topmusea van over de hele wereld, die in deze coronatijden hebben besloten de mooiste virtuele tours door hun kunsttempels voor iedereen beschikbaar te stellen. Reis langs de beroemdste kunstschatten van onze aarde, veilig vanuit huis, zónder rekening te hoeven houden met openingstijden. Kunst kijken wa...

Normal_rss_entry-250846

Haagse Markt heropent in 'nieuwe, tijdelijke en kleinere vorm'


De Haagse Markt, die woensdag per direct werd gesloten wegens de enorme drukte, is vanochtend weer opengegaan in een andere vorm. Het gaat om een "nieuwe, tijdelijke en kleinere markt". De marktondernemers mogen alleen voedingsartikelen verkopen, zoals vlees, vis, groente en fruit.

Normal_en_t_ch_staat_de_martini__groninger_museum__-_foto_pd

Groninger Museum schuift Martini- en Mendini-exposities op


Het Groninger Museum verlengt de tentoonstellingen En tóch staat de Martini en Mondo Mendini. De eerste zou geopend worden op de dag dat alle musea dicht moesten, de tweede komt uit Italië en kan daar voorlopig niet naar terug. Dit meldt RTV Noord.

Normal_rss_entry-250775

Nederland krijgt in de zomer eerste autoloket voor pizza's en donuts


De bouw van het eerste autoloket in Nederland waar bestuurders een pizza kunnen afhalen, is deze week van start gegaan. De vestiging van New York Pizza in Goes, waar ook donuts en koffie van Dunkin' Donuts af te halen zijn, verwacht het afhaalloket voor automobilisten in juli te openen.

Normal_rss_entry-250816

IATA: Nederlandse luchtvaartsector loopt 4,4 miljard euro omzet mis


De Nederlandse luchtvaartsector loopt door de coronacrisis 4,4 miljard dollar omzet mis. Dat schat de internationale brancheorganisatie IATA, die verwacht dat de luchtvaartbranche wereldwijd 252 miljard dollar minder omzet haalt. Voor heel Europa komt IATA tot een omzetverlies van 76 miljard dollar.

Normal_rss_entry-250814

Tien dieren dood door nachtelijke brand in Safaripark Beekse Bergen


Door een brand in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn tien dieren om het leven gekomen. Het gaat om antilopes: acht impala's en twee koedoe's. De politie gaat uit van brandstichting. De brand woedde in de nacht van woensdag op donderdag.

Normal_nachtwacht_rembrandt_van_rijn

Binnentip van de Dag #8: Tussen Kunst & Quarantaine


Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: Tussen Kunst & Quarantaine. Ofwel: met drie voorwerpen uit huis een kunstwerk namaken.

Normal_henk_bernard_huiskamerconcert_radionl__promotiebeeld_

Henk Bernard eerste die huiskamerconcert gaat verzorgen via RadioNL


NRGY Music en RadioNL gaan een extra podium bieden aan Hollandse artiesten die nu niet kunnen optreden in verband met het coronavirus. Vanaf morgen zal er iedere vrijdag een Hollandse artiest vanuit zijn of haar huiskamer een concert geven dat live gestreamd zal worden via de Facebook-pagina van RadioNL. Dit meldt Entertainment Business.

Normal_rss_entry-250761

Pretparken komen abonnementhouders tegemoet, Museumkaart nog onduidelijk


Pretparken komen mensen die een abonnement hebben tegemoet vanwege het coronavirus. De abonnementhouders worden gecompenseerd, omdat ze niet in de parken terechtkunnen. Net als musea en andere openbare gelegenheden zijn ze gesloten.

Normal_rss_entry-250562

Keukenhof blijft gesloten, maar MAX en YouTube gaan uitkomst bieden


De Keukenhof in Lisse blijft dit voorjaar gesloten nu de overheid alle bijeenkomsten heeft verboden tot 1 juni. In plaats daarvan gaat de Keukenhof, die nu volop in bloei staat, bezoekers virtueel rondleiden met video's op YouTube en andere sociale media.

Normal_rss_entry-250613

Hoge Veluwe schrapt alle evenementen, activiteiten en excursies voor 2020


Het Nationale Park De Hoge Veluwe schrapt alle activiteiten, excursies en evenementen voor de rest van het jaar. Ook als er later dit jaar geen verbod meer zou zijn op groepsbijeenkomsten vanwege de uitbraak van het coronavirus, blijft het park alleen gedeeltelijk open voor natuurbezoek. Dat is besloten om geld te besparen en zo gedwongen ontsla...

Logo_circus_renz_international__logo_

Noodkreet Circus Renz vanuit Drachten: ‘Straks hebben dieren geen voedsel meer’


Circus Renz verkeert in een penibele situatie. Nu er geen voorstellingen kunnen worden gegeven in verband met het coronavirus, begint het geld op te raken, en dat betekent dat er straks geen eten meer gekocht kan worden voor de dieren. Vanuit Drachten, waar het circus overwinterd heeft, doet de familie Renz nu een noodkreet. Dit meldt Omrop Frys...

NRG Van onze klanten

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht