Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-202859

Prinses Margriet erevoorzitter Invictus Games


Prinses Margriet is benoemd tot erevoorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020. Op 9 mei woont ze de kick-off van het evenement bij, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-202861

Thomas Acda hervat optredens na hersenschudding


Thomas Acda hervat donderdagavond zijn theatertournee Motel. "IJsselstein gaat door", meldt de cabaretier op Twitter. De afgelopen dagen moest Thomas shows in Assen en Zoetermeer afzeggen omdat hij een kleine hersenschudding had opgelopen door een val van zijn fiets.

Normal_friesland_dorp_huisjes_bootjes_nederland_vrije_tijd

Zuiveringsinstallatie aan boord plezierboot verplicht voor wie wc-water wil lozen


Alle pleziervaartuigen in Nederland met een wc aan boord moeten vanaf deze zomer zijn uitgerust met een zuiveringsinstallatie, mits de eigenaar het wc-water in het vaarwater wil lozen. Momenteel wordt er op grote schaal illegaal ongezuiverd wc-water geloosd in de Nederlandse wateren, mede door toedoen van de lage pakkans. Dit meldt het Dagblad v...

Normal_holland_festival_2019__promotiebeeld_

Koninklijk paar aanwezig bij opening Holland Festival


Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen op woensdagavond 29 mei aanwezig zijn bij de openingsvoorstelling van het 72e Holland Festival in Theater Amsterdam. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-202831

Jon van Eerd terug in theaters als Harrie


Jon van Eerd keert vanaf november terug in de Nederlandse theaters met een nieuwe komedie rond zijn alter ego Harrie. In de voorstelling Herrie in de keuken spelen zes acteurs samen meer dan 35 rollen. Jon van Eerd deelt het toneel met Arie Cupé, Joey Schalker, Anne Lamsvelt, Liss Walravens en Brian Verhagen.

Normal_kathedrale_basiliek_sint_bavo__haarlem

Loopbrug op 60 meter hoogte geplaatst tussen torens Haarlemse Bavo-basiliek


Haarlem is een nieuwe attractie rijker: een loopbrug op zestig meter hoogte tussen de twee torens van de Kathedrale basiliek Sint Bavo. Onder de noemer Klim naar het licht wordt de overspanning van 1 mei tot en met 31 juli opengesteld voor het publiek. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-202716

Burgers' Zoo laat olifant Rekka inslapen


Dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem heeft gisteren de ruim vijftig jaar oude Aziatische olifant Rekka in laten slapen. De kiezen van de olifantenkoe waren door haar hoge leeftijd zo afgesleten dat het dier niet meer goed kon eten. Omdat de olifant ook erg lusteloos was, hebben de dierenarts, de biologen en de verzorgers besloten dat het dier geen ...

Normal_rss_entry-202811

'Airbnb wordt ook veel gebruikt in eigen land'


Airbnb wordt ook veel gebruikt door Nederlanders die in eigen land op zoek zijn naar een overnachtingsadres. Volgens de internetmarkt voor slaapplaatsen maakten vorig jaar in totaal 400.000 Nederlanders gebruik van Airbnb om binnen Nederland te reizen.

Normal_rss_entry-202583

Anne Frank Stichting wint drie Webby Awards


De Anne Frank Stichting heeft drie Webby Awards gewonnen, de belangrijkste prijzen in de digitale wereld. Zestien van de 529 winnaars van de 'Oscars van het internet' komen uit Nederland.

Normal_rss_entry-202662

Johnny gaat theater in met Hier is de Mol!


Johnny de Mol gaat het theater in om anekdotes te vertellen over zijn leven en om actuele problemen bespreekbaar te maken. "Zonder een belerende vinger, want daar heb ik zelf ook een schurfthekel aan", schrijft de programmamaker in zijn aankondigingsbericht. Hier is de Mol! is te zien in twintig Nederlandse theaters.

Normal_rss_entry-202649

Proef met 24-uursbioscoop nu ook in Amsterdam


Na een proef in Rotterdam gaat bioscoopketen Pathé nu ook een proef met een 24-uursbioscoop doen in Amsterdam. De vestiging van Pathé bij de Johan Cruijff ArenA blijft in het weekend van Koningsdag voor het eerst de hele nacht open. De pilot in Amsterdam loopt tot en met zaterdag 20 juli.

Normal_blindengeleidehond_van_kngf_geleidehonden__foto__ron_baltus_

Mensen met geleidehond worden nog steeds geweigerd op vakantieparken


Het is vandaag de Internationale Dag van de Geleidehond. Voor de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) een goed moment om in te zoomen op het feit dat er op campings en vakantieparken nog steeds mensen met een geleidehond worden geweigerd, ondanks dat dit niet mag. Dit meldt RECRON.

Normal_fotoaziatischpaviljoen

Rijksmuseum toont schenking Japanse Kabuki-prenten


Het Rijksmuseum toont vanaf vandaag een selectie Japanse prenten met als thema Kabuki-theater. De illustraties zijn afkomstig uit een schenking van het echtpaar Herwig-Kempers, dat jarenlang een prentencollectie aanlegde met de specifieke Japanse theatervorm als centrale focus. Dit meldt het Rijksmuseum.

Normal_bevrijdingsfestival_bij_bevrijdingsmuseum__beeld_via_persbericht_

Nog één keer Bevrijdingsfestival bij oude gebouw Bevrijdingsmuseum Groesbeek


Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert ook dit jaar op 5 mei een groots Bevrijdingsfestival, met onder andere livemuziek en excursies in Willy MB Jeeps. Het zal het laatste Bevrijdingsfestival zijn dat zal worden gehouden in en rondom het huidige museumgebouw. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Normal_rss_entry-202485

Jim Bakkum solo het theater in


Het heeft dertien jaar geduurd, maar Jim Bakkum gaat weer solo in het theater. Het gaat om de voorstelling KLEIN, zo meldt hij in RTL Boulevard en op sociale media.

Normal_rss_entry-202641

Koningsdag wordt buiig en fris


Voor Koningsdag ziet de weersverwachting er niet gunstig uit. Het wordt volgens Weeronline buiig en er staat vrij veel wind. Met maximumtemperaturen van 12 à 13 graden in de kustprovincies en 14 graden in het midden, zuiden en oosten is het bovendien relatief koud. Ook tijdens Koningsnacht komen een paar buien voor. De temperatuur in de nacht li...

NRG Interview

Lyme voorkom je door systematische tekencontrole: 'Als die teek er maar uitkomt'

Normal_normal_teek_teken_lyme


Aan informatie over teken en de ziekte van Lyme is bepaald geen gebrek. De jaarlijkse Week van de Teek – dit jaar van 15 tot en met 21 april – wordt al meer dan tien jaar g...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht