Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-210266

Hermitage viert tienjarig jubileum


De Hermitage in Amsterdam bestaat woensdag tien jaar. Om dat te vieren nodigt het museum aan de Amstel iedereen die dit jaar tien jaar is getrouwd of als partner is geregistreerd uit voor een ontvangst om 10.00 uur in het museum. Champagne en appeltaart staan klaar.

Normal_nicolaes_berchem__lente___ca._1670__-_beeld_via_mauritshuis

Mauritshuis verwerft drie schilderijen van Berchem: seizoenen herenigd


Het Mauritshuis heeft drie allegorische schilderijen van Nicolaes Berchem (1621/22-1683) verworven. Samen met de Allegorie op de Zomer – al sinds 1992 in het bezit van het Mauritshuis – vormen ze een bijzonder ensemble. De reeks viel eind 19e eeuw uit elkaar, maar is nu weer herenigd. Dit meldt het Mauritshuis.

Normal_rss_entry-210188

'Laat Jan Smit songfestival presenteren'


Jan Smit, Eva Jinek en Dionne Stax zijn in de ogen van de Nederlanders de meest geschikte NPO-sterren om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te presenteren. Jan Smit is met een score van 13,6 procent het populairst onder de respondenten. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van TrosKompas.

Normal_grotelse_heide__bakel__noord-brabant__-_foto__peter_bankers

Gemor over transformatie camping naar landgoed met luxe recreatiewoningen


Camping Grotelse Heide in het Brabantse Bakel wordt in rap tempo omgevormd van gezinscamping naar een landgoed waar 125 luxe recreatiewoningen in boerderijstijl zullen verrijzen. De vaste gasten zijn er niet blij mee, maar volgens de nieuwe eigenaar van de camping zijn het “fantastische ontwikkelingen”. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Normal_rss_entry-210166

Duncan breidt Europese tour nog verder uit


Duncan Laurence blijft zijn Europese tournee maar uitbreiden. De songfestivalwinnaar heeft concerten in Italië, Spanje, Polen en België toegevoegd, maakte hij dinsdag bekend via Instagram.

Normal_rss_entry-210179

Allah-Las komen alsnog naar Rotterdam


De Amerikaanse band Allah-Las gaat alsnog optreden in Rotterdam, twee jaar nadat een concert in de Maassilo werd afgelast vanwege een terreurdreiging. Op 6 oktober speelt de band in poppodium Rotown in de Maasstad. Het wordt het eerste Nederlandse optreden van de psychedelische band sinds die politieactie op 23 augustus 2017.

Normal_rotterdam_-_delfshaven_-_piet_heynsbrug_-_oude_of_pelgrimsvaderkerk

Pilgrim Harbour Festival met muziek van Jacob van Obrecht tot Leonard Cohen


De derde editie van het Pilgrim Harbour Festival in de Rotterdamse wijk Delfshaven zal op 21 juni worden geopend met een concert waarbij 15e-eeuwse en hedendaagse muziek elkaar zullen ontmoeten. Jacob van Obrechts Missa Super Fortuna Desperata zal dan worden opgevoerd, evenals Leonard Cohens Halleluja. Dit meldt de Stichting Pilgrim Harbour.

Normal_rss_entry-210078

Film Aladdin nog steeds aan top in bioscooplijst


De nieuwe liveactionversie van de film Aladdin is niet van de toppositie te verdrijven in de bezoekerslijst van de Nederlandse bioscopen. De familiefilm, met in de hoofdrollen Will Smith en Marwan Kenzari, is na vier weken nog steeds de best bezochte titel in de Nederlandse theaters.

Normal_rss_entry-210145

Van Engelshoven opent Parade in Rotterdam


Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) opent op vrijdag 21 juni in het Museumpark in Rotterdam de 29e tournee van de Parade. Vanaf die dag reizen theatergezelschappen, medewerkers, restaurants en theatertenten van Rotterdam via Den Haag naar Utrecht om op 25 augustus af te sluiten in Amsterdam.

Normal_rss_entry-210021

Hadewych eert Nederlandse zangeressen op podium


Hadewych Minis gaat eind van het jaar weer het theater in. De actrice eert in 'Hadewych doet de dames' Nederlandse zangeressen, heeft ze maandag gedeeld op Instagram.

Normal_lyme_teek_tekenbeet

Duitse reuzenteek ook aangetroffen in grensgebied bij Venlo


In het grensgebied van Duitsland en Venlo zijn een aantal hyalomma-teken aangetroffen die zeer gevaarlijk kunnen zijn. De reuzenteek is maar liefst drie keer zo groot als de reguliere variant en het kan mensen op een afstand van tien meter ruiken en volgen. De teek kan, net als kleinere varianten, tal van ziekten overdragen. Verontrustend is het...

Normal_rss_entry-210029

Conchita Wurst in jury botenparade Pride


Songfestivalwinnares Conchita Wurst, actrice Romana Vrede, zanger Jeangu Macrooy en cabaretier Richard Groenendijk vormen dit jaar onder leiding van presentator Cornald Maas de jury van de botenparade van Pride Amsterdam. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-210036

Deathmetalband Amon Amarth naar Nederland


De Zweedse deathmetalband Amon Amarth komt eind dit jaar naar Nederland. De band beklimt op 15 december het podium van AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

Normal_rss_entry-209769

'Anbang probeert hotel Amsterdam te verkopen'


De Chinese investeerder Anbang is naar verluidt in exclusieve gesprekken om een van de grootste hotels in het centrum van Amsterdam te verkopen aan de Franse verzekeraar AXA. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat er momenteel wordt gesproken over een bod van 425 miljoen euro voor Double Tree Hotel by Hilton Amsterdam Centraal.

Normal_belasting_en_douane_museum__rotterdam__-_beeld_via_persbericht_rijksvoorlichtingsdienst

Máxima opent Gek op Geld-tentoonstelling in Rotterdam


Koningin Máxima opent als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken op dinsdag 25 juni de tentoonstelling Gek op Geld bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-209762

Tania Kross brengt theaterode aan Madonna


Operazangeres Tania Kross gaat komend seizoen het theater in met Van Mozart tot Madonna. In de nieuwe voorstelling brengt de zangeres een muzikale ode aan de grote musici van toen en nu.

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht