Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-193488

Nick en Simon gaan in najaar op clubtournee


Nick en Simon gaan in het najaar op tournee langs Nederlandse clubs. De tour Het dak eraf begint op 4 oktober in Paradiso in Amsterdam en loopt via TivoliVredenburg in Utrecht, Effenaar in Eindhoven, Paard in Den Haag, naar Metropool in Hengelo waar op 12 oktober de tour zal eindigen.

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Daten op topsnelheid in attractiepark Toverland


Valentijnsdag is nog maar net geweest, maar Toverland blijft nog even in datingsferen. Het attractiepark uit het Limburgse Sevenum heeft aangekondigd op 30 maart voor het eerst op geheel eigen wijze speeddates te gaan organiseren. Dit meldt de Limburger.

Normal_rss_entry-193432

Britse band zegt Limburgs festival af: naam te klein op poster


De Britse band Architects heeft het optreden als headliner op het punk- en metalfestival Jera On Air in het Limburgse Ysselstein afgezegd. Dat doet de band naar eigen zeggen omdat hun naam niet groot genoeg op de festivalposter staat afgedrukt.

Normal_zwembadbranche_congres_2019__promotiebeeld_

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden op ZwembadBranche Congres


Op 27 maart vindt het ZwembadBranche Congres plaats in in Apeldoorn, een dag in het teken van de laatste trends en ontwikkelingen in deze sector. Onder andere Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden en Lammert Kamphuis, auteur van Filosofie voor een weergaloos leven, komen spreken. Dit meldt RECRON.

Normal_rss_entry-193397

Ster uit Oscarfilm in Nederlandse horror


De Amerikaanse acteurs Ebony Obsidian en Jefferson White gaan de hoofdrollen spelen in de korte horrorfilm Swipe van de Nederlandse regisseur Niels Bourgonje. Dat heeft de filmer vandaag bekendgemaakt. De première van Swipe zal plaatsvinden tijdens het Nederlands Film Festival in september 2019.

Normal_shoppingnight_den_haag_2019__beeld_via_persbericht__-_winkelen__tassen__telefoon

Grootse winkelevenement van Nederland eind juni in Den Haag


Op vrijdag 28 juni vindt in de binnenstad van Den Haag de dertiende editie van ShoppingNight plaats. Tot middernacht blijven de winkels in het Haagse centrum dan geopend, en zullen er veel speciale acties en acts zijn. Naast mode ook veel muziek, workshops en culinaire belevenissen. Dit meldt Marketing Haagse Binnenstad.

Normal_rss_entry-193327

Dubbelexpo cadeau voor jarige Erwin Olaf


"Een cadeau", vindt fotokunstenaar Erwin Olaf de dubbeltentoonstelling die vanaf zaterdag aan zijn werk gewijd wordt in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag. Dat was ook de bedoeling: hij wordt dit voorjaar zestig.

Normal_rss_entry-193196

Pannekoek presenteert Avond van de Filmmuziek


Peter Pannekoek presenteert op 29 maart de vijfde editie van de Avond van de Filmmuziek. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De komiek neemt die avond even pauze van de tournee van zijn bejubelde voorstelling Later was alles beter.

Normal_rss_entry-193305

Tessa van Tol en René van Kooten in Anastasia


Tessa van Tol speelt de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical Anastasia. Dat werd donderdag bekendgemaakt bij de perspresentatie in de Hermitage in Amsterdam. Andere rollen zijn er voor Milan van Waardenburg, René van Kooten, Gerrie van der Klei, Ellen Evers en Ad Knippels.

Normal_rss_entry-193289

Nog vier nieuwe namen voor Bospop


De 39e editie van Bospop kan nog vier namen op de affiche zetten: Joe Jackson, The Cat Empire, The Magpie Salute en Rival Sons bevestigen hun komst op het Limburgse muziekfestijn. Voor het eerst zal het festival ook drie dagen duren, in plaats van twee dagen.

Normal_rss_entry-193287

BLØF en De Jeugd naar festival WiSH Outdoor


Het Brabantse outdoorfestival WiSH kondigt BLØF, De Jeugd van Tegenwoordig en MAAN aan als eerste namen. Het festival, dat plaats vindt van 5 tot en met 7 juli in de gemeente Beek en Donk, focust zich op een mix van pop, rock, dance en hardstyle.

Normal_healthy_fest_weekend__logo_

Healthy Fest bijna uitverkocht – steeds meer namen bekend


De kaartverkoop van gezondheidsfestival Healthy Fest gaat hard: het evenement dat bij aanvang van de zomer plaatsvindt is bijna uitverkocht. De organisatie maakt vanaf nu iedere week een nieuwe reeks namen en programmaonderdelen bekend. Dit meldt Healthy Fest.

Normal_rss_entry-193167

Gorilla Sindy in Artis plots doodgegaan


Een van de westelijke laaglandgorilla's in Artis, de 33-jarige Sindy, is dinsdagavond plotseling doodgegaan. Volgens de Amsterdamse dierentuin had het dier een grote ontsteking en veel ontstekingsvocht in haar buik.

Normal_rss_entry-193163

Beatrix Theater krijgt Mies Bouwman Foyer


Het Beatrix Theater Utrecht vernoemt de grootste foyer naar televisiemaakster Mies Bouwman. Het theater was in de jaren zeventig de plek waar Mies Bouwman haar populaire spelshow Eén van de Acht opnam.

Normal_cruiseschip_op_zee

Nog twee cruiserederijen mijden Amsterdam


De nieuwe toeristenbelasting voor cruisepassagiers die vanaf dit jaar geldt in Amsterdam, mist zijn uitwerking niet. Ook de Britse cruisemaatschappijen P&O en Cunard laten de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) nu links liggen, en wijken uit naar IJmuiden. Dit meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-193195

Gratis met Valentijnsdate naar horror Prodigy


Distributeur Splendid Film geeft vandaag vrijkaarten weg aan iedereen die met zijn Valentijnsdate naar de horrorfilm The Prodigy wil gaan. Vrijkaarten voor de double date-actie zijn op Valentijnsdag op te halen op het kantoor van de distributeur in Amsterdam, maakte Splendid woensdag bekend.

NRG Interview

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhoud...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht