Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-211289

Martin Garrix en Tiësto op Amsterdam Dance Event


Martin Garrix, Tiësto, Jeff Mills en The Black Madonna zijn dit jaar te horen op het Amsterdam Dance Event (ADE). Het grootste clubfestival ter wereld maakte woensdag de eerste namen van de komende editie bekend. Onder hen bevinden zich ook Amelie Lens, Carl Cox, DJ Nobu, Helena Hauff en Identified Patient.

Normal_rss_entry-211331

'Nieuwe' Avengers: Endgame ook naar Nederland


In de strijd om in commercieel opzicht de meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden te worden, zal de langere versie van Avengers: Endgame binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, meldt Filmtotaal.

Normal_rss_entry-211239

Toto vervangt Snow Patrol op Bospop


Snow Patrol komt toch niet naar Bospop. De band moet zijn optreden voor vrijdag 12 juli afblazen omdat toetsenist en gitarist Johnny McDaid geopereerd moet worden. Toto is ingeschakeld als vervanger, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

Normal_het_leukste_reisje_van_nederland__beeld_via_spoorwegmuseum__foto__jorrit_lousberg_

Leukste reisje van Nederland langs zes musea in Spoorwegmuseum


Van 29 juni tot en met 7 juli vindt Het leukste reisje van Nederland plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het Cobra Museum, Kinderboekenmuseum, Nationaal Militair Museum, Instituut voor Beeld en Geluid en Rijksmuseum van Oudheden presenteren zich negen dagen lang met een verrassend programma. Dit meldt Het Spoorwegmuseum.

Normal_martinitoren__grote_markt__groningen__vvv

Martinitoren grootste provincietrots


Geen enkele andere cultuurinstelling maakt in de eigen provincie zoveel emoties los als de Martinitoren onder Groningers, blijkt uit de vierde editie van het Vrije Tijd Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Ook culturele iconen Kamp Westerbork en muziekband Bløf kunnen in de provincie op veel trots rekenen. Dit meldt Hendrik Beer...

Normal_rss_entry-211299

Mental Theo en The Darkraver bij show Paul Elstak


Mental Theo en The Darkraver komen als gastartiesten naar het jubileumconcert 25 Years Rainbow in The Sky van Paul Elstak in GelreDome in Arnhem. Paul Elstak, die met het stadionconcert zijn grootste show ooit aan zijn fans voorschotelt, maakte eerder al de komst van Party Animals en 2 Brothers on the 4th Floor bekend.

Normal_west-terschelling__brandaris__haven

Controle hotel- en recreatieschepen in haven Terschelling tijdens Oerol


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorige week in de haven van Terschelling een uitgebreide controle uitgevoerd bij tien historische zeilschepen die dienstdoen als hotel, en twee recreatieschepen. Bewust is ervoor gekozen dit te doen tijdens Oerol, op het moment dat de schepen waren aangemeerd. Dit meldt Schuttevaer.

Normal_rss_entry-211219

Festivals bereiden zich voor op zomerhitte


Diverse muziekfestivals bereiden zich de komende dagen voor op de hitte van komend weekend. De organisaties treffen allerlei maatregelen om het voor de festivalgangers zo aangenaam mogelijk te maken.

Normal_bims_unfolded_-_rooftop_night_market__zomer_2019_

Zomerse editie Rooftop Night Market in Amsterdam Zuidoost


Onder de noemer BIMS Unfolded wordt op vrijdag 28 juni de enige echte Rooftop Night Market van Nederland georganiseerd bij Club Jack in Amsterdam Zuidoost. Van 17.00 tot 22.00 uur komt hier de creatieve kracht uit de BIMS (ofwel de Bijlmer) samen: van mode en kunst tot eten en muziek. Dit meldt HOBU

Normal_rss_entry-211153

Televizier Gala introduceert nieuwe prijs


Op het Gouden Televizier-Ring Gala wordt dit jaar een nieuwe prijs uitgereikt. Voortaan wordt ook de beste onlinevideoserie door het kijkerspubliek bekroond, zo maakte organisator Televizier dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-211177

Martin Garrix geeft vijfde soloshow op ADE


Martin Garrix geeft in oktober twee shows in de Amsterdam RAI tijdens het Amsterdam Dance Event. Het wordt de vijfde keer dat de dj tijdens ADE een soloshow geeft in de RAI. Net als afgelopen jaren is de zaterdagavondshow van 17.00 tot 22.00 uur bedoeld voor alle leeftijden, kondigde de dj dinsdag aan.

Normal_rss_entry-211179

Warringa en Verheijen samen in theatershow Zwijnenstal


De Luizenmoeder-collega's Ilse Warringa en Rop Verheijen staan in het najaar samen op de planken. Komende herfst zijn zij te zien in Zwijnenstal, een theatervoorstelling geïnspireerd op het verhaal Animal Farm van George Orwell.

Normal_rss_entry-211169

Regiedebuut Halina Reijn opent filmfestival


De film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn, is dit jaar de openingsfilm op het Nederlands Film Festival (NFF). Naast de officiële openingspremière op 27 september in de Utrechtse Stadsschouwburg is er tegelijkertijd ook een publiekspremière, maakte de organisatie bekend.

Normal_utrecht__domkerk

Bunk Hotels opent eerste vestiging in Utrechtse Westerkerk


In de Westerkerk in Utrecht heeft de nieuwe hotelketen Bunk zijn eerste filiaal geopend. Naast verblijfsaccommodaties zijn er in de kerk aan de Catharijnekade ook een café en restaurant te vinden; op die manier wil Bunk de oorspronkelijke buurtfunctie van de kerk weer in ere herstellen. Extra bijzonder: aan de bar wordt zelfgebrouwen bier gescho...

Normal_rss_entry-211091

Rammstein komt in 2020 naar Nijmegen


De Duitse metalband Rammstein komt in 2020 naar Nijmegen. Dat meldt de band maandag zelf op Facebook, waarop ook een nieuwe tour wordt aangekondigd. In het bericht wordt een aantal plaatsen genoemd die de groep zal aandoen, inclusief Nijmegen.

Normal_zomerterras_koninklijke_schouwburg_den_haag

Zomerterras voor Koninklijke Schouwburg geopend tijdens hittegolf


Het zomerterras pal voor de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is tijdens de hittegolf ook geopend op dagen dat er geen voorstellingen zijn. Het terras is speciaal opgebouwd voor de producties Amadeus en Harrie Jekkers, die binnenkort in première gaan. Dit meldt Het Nationale Theater.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht