Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_campers

Camperaars stuiten steeds vaker op volle camperplaatsen in Nederland


Het wordt steeds drukker op Nederlandse camperplaatsen. Dat valt de meerderheid van de Nederlandse camperbezitters op. Zo blijkt uit een poll die 2.637 mensen invulden op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), en Campercontact. Dit meldt NKC, Europa's grootste camperclub.

Normal_wondr__logo_

Wondr: het tijdelijke Instagram- en selfiewalhalla van Amsterdam is geopend


Amsterdam is een nieuwe attractie rijker: Wondr. In deze pop-upspeeltuin draait het om de ervaring, en nog meer: het perfecte plaatje voor op social media. In het pand in Amsterdam-Noord zijn vijftien verschillende kamers ingericht, allemaal maximaal Instagrammable. Dit meldt de NOS.

Normal_natuurlijk_ogende_verharde_paden_maken_wandelpaden_toegankelijk__rv_natuurmonumenten_-_john_peters_fotografie

Natuurmonumenten maakt natuur steeds toegankelijker voor mensen met beperking


Natuurmonumenten maakt tientallen natuurgebieden en natuurspeelplekken toegankelijk voor mensen met een beperking. Er zijn al 27 gebieden ontsloten, daar komen de komende maanden nog 13 bij. Wandelroutes zijn aangepast, faciliteiten aangelegd en informatievoorzieningen toegankelijk gemaakt. Dit meldt Natuurmonumenten.

Normal_rss_entry-222649

Choukoud niet in Dam tot Damloop


Khalid Choukoud zal zondag niet meedoen met de Dam tot Damloop. De Nederlandse blikvanger heeft zich woensdag afgemeld. De reden is niet bekendgemaakt. Dit meldt ANP.

Normal_rss_entry-222562

Kaarten voor expo nazi-design vliegen weg


De kaartjes voor de tentoonstelling Design van het Derde Rijk in het Design Museum in Den Bosch, die anderhalve week geleden opende, zijn in trek. Woensdag is al het 10.000e kaartje besteld en sinds de opening op zondag 8 september is de expositie continu uitverkocht geweest.

Normal_cinekid_on_tour

Cinekid Festival op tour langs 35 steden in Nederland


Cinekid, ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen, vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Tussen 12 en 27 oktober doet het festival bijna 40 filmtheaters aan, verspreid door heel Nederland. Dit meldt Stichting Cinekid.

Normal_rss_entry-222498

Danny Vera kondigt grootste soloshow aan


Danny Vera staat komend voorjaar in AFAS Live in Amsterdam. Het concert op 24 april wordt zijn grootste soloshow tot nu toe.

Normal_rss_entry-222515

Fred van Leer viert verjaardag met show in Ahoy


Fred van Leer is woensdag jarig, maar kijkt alvast een jaar vooruit. De stylist viert zijn volgende verjaardag op 18 september 2020 namelijk op grootse wijze, met een show in Ahoy in Rotterdam. Fred & Friends, zoals het festijn heet, wordt volgens Fred "groots en hysterisch", zo vertelt hij in een filmpje op sociale media.

Normal_kubuswoningen_rotterdam

Songfestival leidt tot goudkoorts op Airbnb: twee nachten voor 7.300 euro


Het was te verwachten: de prijzen voor een verblijfsplek tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam schieten omhoog. Op Airbnb zijn er inmiddels aanbieders die meer dan zevenduizend euro vragen voor een weekend in hun onderkomen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_retro_gaming_beurs__22-09-2019__apeldoorn

Retro Game Beurs viert zondag 40 editie in Apeldoorn


Zondag 22 september wordt in Apeldoorn de veertigste editie van de Retro Game Beurs georganiseerd door het Bonami SpelComputer Museum. Van joysticks tot exclusieve collector’s items het is hier allemaal te vinden én te testen. Dit meldt de Stichting Bonami SpelComputers.

Normal_rss_entry-222490

Whitney Houston volgend jaar als hologram naar Nederland


Fans van Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om een concert van de overleden zangeres te ervaren. Op 13 maart strijkt Whitneys hologramtournee neer in de AFAS Live in Amsterdam, maakte organisator BASE Hologram dinsdag bekend.

Normal_artis_micropia__microbenmuseum__foto_pd_

Artis Micropia viert eind september vijfjarig bestaan


Micropia, het wetenschapsmuseum van de Amsterdamse dierentuin Artis, bestaat 30 september vijf jaar, en viert dit eerste lustrum in het weekend van 28 en 29 september met ‘het beste van Micropia’. Dit meldt Artis.

Normal_rss_entry-222452

Mark van Eeuwen presenteert nieuwe film in Vlissingen


Producenten Mark van Eeuwen en Alain de Levita geven vandaag op het festival Film by the Sea in Vlissingen een speciale presentatie van hun nieuwe film Slag om de Schelde. Zij doen dit omdat het exact 75 jaar geleden is dat operatie Market Garden begon. De Slag om de Schelde, een van de belangrijkste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlo...

Normal_rss_entry-222411

In cultuurbegroting wordt ver vooruitgekeken


Op het gebied van kunst en cultuur kijkt het kabinet in de begroting voor 2020 al een beetje naar de periode 2021-2024. Volgend jaar moet definitief worden besloten over financiering en organisatie van kunst en cultuur in die vier jaar. In deze nieuwe 'cultuurstelsel'-periode moeten er in ieder geval ruimere mogelijkheden komen voor meer kunstvo...

Normal_rss_entry-222359

Dotan in februari op tournee door Nederland


Na zijn optredens in Europa en Noord-Amerika doet Dotan in februari Nederland aan. De zanger maakte op sociale media bekend dat hij zes shows geeft.

Normal_rss_entry-222387

Sloveens songfestivalduo op Eurosonic Noorderslag


De Sloveense songfestivaldeelnemer zalagasper is een van de eerste bevestigde acts voor komende editie van Eurosonic Noorderslag in Groningen. Dat laat de organisatie weten. Het duo deed bij het laatste songfestival mee onder de naam van de twee leden, Zala Kralj en Gašper Šantl.

NRG Interview

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is

Normal_zc_miva-las-vegas-banner-2__002_


Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht