Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-206590

Krefeld doet mee aan Roze Zaterdag in Venlo


De Duitse stad Krefeld doet dit jaar mee aan Roze Zaterdag op 29 juni in Venlo. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Roze Zaterdag dat een Duitse stad medewerking verleent aan de jaarlijkse manifestatie van homo’s, lesbiennes, hetero’s, transgenders en andere seksuele minderheden in ons land. De burgemeesters van Venlo en Krefeld openen ...

Logo_fiod__belastingdienst__logo_

Inval FIOD bij hoofdkantoor Ooststappen Groep, controles bij vakantieparken


De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren bij het hoofdkantoor van vakantieparkexploitant Ooststappen Groep in het Limburgse Asten een inval gedaan. Daarnaast werden er controles uitgevoerd bij acht vakantieparken, waarbij onder meer illegale huisvesting van arbeidsmigranten ontdekt werd. Dit melden Omroep Brabant en het...

Normal_kurkentrekker_anna_g.__mendini_voor_alessi__voor_het_groninger_museum._foto__peter_dicke

Groninger Museum komt met expositie samengesteld door Mendini


Het gebouw van het Groninger Museum bestaat 25 jaar. Als eerbetoon aan de hoofdarchitect ervan, Alessandro Mendini, organiseert het museum vanaf 12 oktober de tentoonstelling Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini. De beroemde Italiaanse ontwerper deed kort voor zijn dood zelf de samenstelling en vormgeving van de expositie. Dit meldt ...

Normal_rss_entry-206541

Van Willigenburg: ik ben te oud voor Eurovisie


Hans van Willigenburg moet er niet aan denken om volgend jaar weer het Eurovisiesongfestival te presenteren. "Nee, zeg, natuurlijk niet. Daar ben ik veel te oud voor", zegt de inmiddels 76-jarige presentator in het AD.

Normal_rss_entry-206560

Stemmen Vajèn en Jamai in UglyDolls


Vajèn van den Bosch en Jamai Loman lenen hun stem aan de nieuwe animatiefilm UglyDolls. Ook Défano Holwijn is in de film te horen, zo maakt Triple P Entertainment woensdag bekend. Vajèn neemt de rol van Moxy voor haar rekening en Jamai vertolkt die van Lou. Défano spreekt de rol van Ugly Dogg in.

Normal_rss_entry-206585

Petitie voor Davina Michelle op songfestival


Barry Paf wil dat Davina Michelle volgend jaar voor Nederland optreedt op het Eurovisiesongfestival. De dj van 100% NL, en groot fan van het liedjesfestijn, is zelfs een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen.

Normal_non-smoking__rookverbod__anti-roken__roken_verboden__hek__bord__grijze_lucht

Zeeland krijgt eerste rookvrije strand van Nederland


Wie graag rookt op het strand kan Renesse straks beter links laten liggen. De Zeeuwse badplaats streeft er namelijk naar vanaf 1 juni het eerste rookvrije strand van Nederland te hebben. Tenminste: als de bezoekers een beetje meewerken; het verbod is niet af te dwingen. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_cas2780412baf__foto__cas_oorthuys_-_via_persbericht_limburgs_museum_-_bijgesneden_

Limburgs Museum presenteert grote fototentoonstelling Cas Oorthuys


Van 30 juni tot en met 22 september toont het Limburgs Museum in Venlo de grote overzichtstentoonstelling Op het netvlies van fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975). Bijzonder: het Limburgs Museum voegt 44 Limburgse foto's van Oorthuys uit het eigen archief toe en vertelt hiermee verhalen over Limburgse gebeurtenissen uit de 20e eeuw. Dit meldt het ...

Normal_rss_entry-206353

Groei toerisme in Nederland vlakt af


Het aantal overnachtingen van toeristen in Nederland groeit dit jaar en volgend jaar minder hard dan in 2018. De groeivertraging heeft te maken met de lagere economische groei in veel landen. Dat constateert ABN AMRO in zijn sectorprognose over toerisme en vrijetijdsbesteding.

Normal_rss_entry-206520

Paul de Leeuw wil songfestival in Rotterdam


Paul de Leeuw heeft een hele duidelijke voorkeur in welke stad het Eurovisiesongfestival volgend jaar moet plaatsvinden. De presentator ziet het liedjesspektakel het liefst neerstrijken in 'zijn' Rotterdam.

Normal_rss_entry-206426

Underworld komt in november naar Ziggo Dome


Het Britse danceduo Underworld geeft op zaterdag 23 november een show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert van de muziekpioniers Rick Smith en Karl Hyde vormt het einde van hun jaar durende project Drift. Het wordt volgens concertorganisator Mojo de grootste Nederlandse show ooit voor Underworld. Vrijdag begint de kaartverkoop via Ticketma...

Normal_rss_entry-206432

Luv'-zangeres 'gepolst' voor punten songfestial


De nieuwe Luv’-zangeres Chimène van Oosterhout wil graag een van de presentatoren worden van het Eurovisiesongfestival als dat volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd.

Normal_koepelkathedraal_haarlem__loopbrug___klim_naar_het_licht_

Tocht Koepelkathedraal Haarlem via zestig meter hoge brug zeer populair


De toren- en gewelventocht Klim naar het licht in de KoepelKathedraal van Haarlem is zeer populair. Sinds de start op 1 mei zijn er al meer dan tienduizend kaarten verkocht. Hoogtepunt van Klim naar het licht is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Dit meldt DOSS Event Support.

Normal_rss_entry-206414

Stadionconcert Jeugd van Tegenwoordig uitverkocht


Het stadionconcert dat De Jeugd Van Tegenwoordig op 7 juni geeft in het Olympisch Stadion in Amsterdam is uitverkocht. Dit meldt de rapformatie op Instagram.

Normal_efteling__roodkapje__staatssecretaris_van_veldhoven__efteling_hotel__snelfietspad_f261__fietsen__fietsambassadeur

Fietsambassadeur Efteling wil aantal fietsende werknemers verdubbelen


De Efteling en staatssecretaris Van Veldhoven hebben de ambitie uitgesproken dat in 2020 dertig procent van de medewerkers van het pretpark op de fiets komt. Onder meer fietsvoorzieningen, regelingen om een fiets aan te schaffen en goede infrastructuur moeten dit mogelijk gaan maken. Dit meld de Rijksoverheid. 

Normal_rss_entry-206322

Opbouw Pinkpop van start


Hoewel het festival pas over een paar weken van start gaat, wordt in Landgraaf al volop gewerkt aan de vijftigste editie van Pinkpop. Maandag ging het eerste paaltje de grond in, waarmee de opbouw van Pinkpop 2019 is afgetrapt.

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht