Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-190171

René van Kooten speelt in Titanic de musical


De musical Titanic komt voor het eerst in ruim twintig jaar naar Nederland. Hans Cornelissen en Ruud de Graaf brengen de voorstelling in het theaterseizoen 2020-2021 weer op de planken. René van Kooten zal de hoofdrol gaan vertolken, maakten zij woensdag bekend.

Normal_rss_entry-190179

Anastacia krijgt hoofdrol in We Will Rock You


De wereldberoemde popzangeres Anastacia gaat de hoofdrol spelen in de Engelstalige versie van de Queen-musical We Will Rock You, die in december en januari zes weken wordt opgevoerd in Amsterdam en Den Haag. Voor de Amerikaanse wordt het haar debuut als musicalactrice.

Normal_rss_entry-190209

Hoofdrol voor Tony Neef in Aida in Concert


Acteur Tony Neef gaat de laatste hoofdrol spelen in de theaterconcertreeks Aida in Concert, die komende zomer in Den Bosch te zien is. Dat heeft producent Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt. Neef speelt de rol van Zoser, de vader van prins Radames.

Normal_rss_entry-190207

Expo van werken 'Het Geheim van de Meester'


In museum More zijn vanaf zondag tot medio juni de 22 werken te zien die zijn gereconstrueerd in de tv-serie Het Geheim van de Meester. In de serie (AVROTROS) gaat een team van experts aan de slag met een beroemd Nederlands meesterwerk en probeert dit met geavanceerde technieken na te maken.

Normal_rss_entry-190218

Publiek krijgt inspraak bij Zilveren Camera


Stichting De Zilveren Camera, de prijs voor Nederlandse fotojournalistiek, heeft een publieksprijs in het leven geroepen. Vanaf woensdag kan iedereen stemmen op een van de tien foto's die door een vakjury zijn geselecteerd. Ze zijn vanaf 2 februari ook in een museale omgeving te zien, in Museum Hilversum. Stemmen kan tot 24 maart op zilverencame...

Normal_rijnlandoffensief_-_britse_en_canadese_troepen_op_weg_van_nijmegen_naar_kranenburg__krieg_am_niederrhein__bevrijdingsmuseum_groesbeek

Bevrijdingsmuseum Groesbeek gaat klassieker 'Krieg am Niederrhein' tonen


Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek gaat in februari en maart de filmklassieker Krieg am Niederrhein vertonen. Dit gebeurt naar aanleiding van Operatie Veritable, die 74 jaar geleden, op 8 februari  1945, van start ging in het Nederlands-Duitse grensgebied. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Normal_rss_entry-190206

Grote renovatie vakantieparken Center Parcs


Center Parcs gaat zijn parken grootschalig vernieuwen, zodat deze meer in de smaak vallen bij de moderne vakantieganger. Het gaat om grootste zeven vakantieparken in Nederland, België en Duitsland.

Normal_rss_entry-190220

Extra show voor concertversie The Passion


The Passion in Concert wordt niet één maar twee keer opgevoerd. Wegens de grote vraag naar kaarten is besloten tot een tweede show in Ahoy Rotterdam, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Aan de line-up is tevens zangeres Davina Michelle toegevoegd.

Normal_gevel_comm__museum_voor_communicatie__den_haag_

Directeur museum COMM stapt op na ophef over toe-eigenen enorme bedragen


Tobias Walraven, directeur van het in Den Haag gevestigde communicatiemuseum COMM, stapt op. Dit doet hij na alle negatieve publiciteit die was ontstaan nadat afgelopen dagen duidelijk werd dat hij voor tonnen voor zichzelf declareerde. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-190090

Nederlandse theatermakers los op Merkel


Toneelgroep Orkater en Nineties Productions bereiden samen een theatervoorstelling over de scheidende Duitse bondskanselier Angela Merkel voor. Die moet op 28 maart in Theater Kikker in Utrecht in première gaan.

Logo_nederlandse_kampeerauto_club__nkc___logo

Kampeerauto's van het jaar bekendgemaakt


In verschillende categorieën zijn campermodellen van Malibu, Knaus en Hymer uitgeroepen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019. Dit werd bekendgemaakt op kampeerbeurs Caravan, die afgelopen week in Leeuwarden was. Dit meldt de Nederlandse Kampeerauto Club.

Normal_rss_entry-190170

Filmfestival Rotterdam trapt af met Dirty God


De 48e editie van het International Film Festival Rotterdam gaat woensdag van start. Op de openingsavond wordt Dirty God, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak vertoond. Het drama vertelt over een Britse vrouw die door een zoutzuuraanval is verminkt.

Normal_rss_entry-189944

Duncan Laurence naar Eurovisie songfestival


Singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie songfestival. Dat wordt voor de 64e keer gehouden, dit jaar in de Israëlische stad Tel Aviv.

Normal_rss_entry-190057

Vijf partijen in zelfde schuitje bij Pride


Vijf grote politieke partijen stappen bij de grachtenparade van de volgende Pride Amsterdam samen in één bootje. Tot dusver voeren ze steevast ieder met een eigen bootje mee.

Normal_pelgrimspad_bij_bleskensgraaf__alblasserwaard_

Crowdfunding voor film over Alblasserwaard gestart


De plannen van natuurfilmer Stijn Philips om een natuurfilm te maken over de Alblasserwaard worden steeds serieuzer. Via crowdfundingwebsite voordekunst probeert hij nu voldoende geld bij elkaar te krijgen om het project van de grond te krijgen. Dit meldt Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.

Normal_rss_entry-190025

Drie shows Drake in Ziggo Dome


Drake komt weer naar Nederland. De superster geeft op 23, 25 en 26 april concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam, zo heeft organisator Mojo bekendgemaakt. De kaartverkoop voor de shows begint vrijdag.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht

NRG Interview

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhoud...