Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_de_wallen__amsterdam__beeld_via_nieuwsbericht_website_gemeente_amsterdam__-_bijgesneden

We Live Here-campagne op de Wallen bestaat één jaar


Schreeuwen, dronken mensen, overgeven, hordes toeristen, troep, ja zelfs poepen op straat. Het is aan de orde van de dag in het oudste deel van Amsterdam, de Wallen. Om toeristen duidelijk te maken dat er in deze wijk ook nog mensen wónen, kwamen buurtbewoners en de gemeente met de bewustwordingscampagne We Live Here. Deze bestaat nu ruim een ja...

Normal_rss_entry-217835

Weer protest dierenclubs tegen zwientie tikken


Vijf dierenclubs protesteren andermaal tegen het zogenoemde zwientie tikken. Zondag is er in Luttenberg (Overijssel) het open Nederlands kampioenschap. Deelnemers moeten geblinddoekt door een modderpoel een varken proberen aan te raken.

Normal_rss_entry-217806

Hardstyle dance op vernieuwd Decibel Outdoor


Dit weekend is de eerste editie van het festival Decibel Outdoor 'nieuwe stijl'. Op het terrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek staat nu drie dagen lang hardere dance (van hardstyle tot raw en van hardcore tot freestyle) op het programma, in plaats van voorheen één dag.

Normal_rss_entry-217826

Artiesten vragen steeds meer voor optreden Lowlands


Voor een goedgevuld affiche moeten Lowlands en andere festivals steeds meer dokken. De gages van artiesten stijgen namelijk flink. "We willen elk jaar grote headliners strikken. Die komen niet voor een zakje snoep en een beker limonade", zegt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg tegen Quote.

Normal_wielrenner__wielrennen__fietser__gras__blauwe_lucht__wolkjes__bidon__helm

Nog één keer fietsen over de Afsluitdijk tijdens IJsselmeer Challenge


Zondag 18 augustus kan het voor het laatst: fietsen over de Afsluitdijk. Op die dag vindt de IJsselmeer Challenge plaats, een toertocht op de fiets waarbij geld wordt opgehaald voor het Fonds Gehandicaptensport. Als enige wielerevenement kreeg de IJsselmeer Challenge toestemming om over de Afsluitdijk te gaan. Dit melden de Leeuwarder Courant, O...

Normal_bezoekers_tijdens_de_openstelling_van_paleis_noordeinde_in_2018__beeld___rvd_-_maarten_schuth_

Openstelling Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen deels afgelast


Vanwege het overlijden van Prinses Christina wordt de openstelling van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement op vrijdag 16 augustus en zaterdag 17 augustus afgelast. Bezoekers die voor deze dagen een toegangsbewijs hebben, krijgen persoonlijk bericht en ontvangen restitutie van ticketgelden. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-217718

Cel voor diefstal mobieltjes op Mysteryland


Voor de diefstal van tientallen telefoons tijdens het festival Mysteryland vorig jaar en voor deelname aan een criminele organisatie hebben twee Colombiaanse vrouwen 2,5 en 2 jaar cel gekregen. De organisatie had volgens de rechtbank in Haarlem zakkenrollen en het plegen van diefstallen als doel en was actief in Nederland, Spanje en Frankrijk.

Normal_frida_kahlo__zelfportret_met_aapje__1945__olieverf_op_doek_op_masoniet__museo_dolores_olmedo__mexico_city__beeld_via_persbericht_drents_museum__-_bijgesneden

Tentoonstelling Frida Kahlo eerder en omvangrijker naar Drents Museum


De grote Frida Kahlo-tentoonstelling komt eerder naar het Drents Museum in Assen dan gepland, en zal daar langer blijven. In plaats van drie maanden in 2021 zal Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo straks zes maanden te zien zijn: van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021. Bovendien wordt de tentoonstelling uitgebreid met persoonlij...

Normal_rss_entry-217772

Lowlands trapt voor 27e keer af


De 27e editie van Lowlands gaat vandaag van start. Hoewel bezoekers vanaf donderdagochtend hun tenten konden opzetten en in de avond al konden feesten, barst het driedaagse festival pas vrijdag officieel los.

Normal_rss_entry-217710

Driekwart festivalgangers draagt poepbacterie


Wetenschappers van de Universiteit Utrecht adviseren festivalgangers om niet alleen gehoorbescherming mee te nemen, maar ook een ontsmettingsmiddel voor de handen. Volgens de onderzoekers zitten er bij driekwart van de bezoekers poepbacteriën (Enterobacteriaceae) op hun handen.

Normal_lingehavenconcert__gorinchem

Nieuwe opzet voor Lingehavenconcert in Gorinchem


De zesde editie van het Lingehavenconcert, op 6 en 7 september in Gorinchem, zal anders van opzet zijn dan voorgaande vijf edities. Er zal optimaal gebruik worden gemaakt van de nieuwe herinrichting van het concertgebied, en de bestaande trappen langs de Linge zullen ingezet worden als tribunes. Dit meldt de Stichting Lingehavenconcert.

Normal_rss_entry-217696

Premier Rutte debuteert op Lowlands


Premier Mark Rutte maakt dit jaar zijn opwachting op Lowlands. Op het festival spreken ieder jaar wel politici en opiniemakers, maar het is voor het eerst dat de minister-president er optreedt.

Normal_rss_entry-217672

Johannes Vermeer Prijs voor Ivo van Hove


Ivo van Hove krijgt de Johannes Vermeer Prijs 2019, de staatsprijs voor de kunsten. Van Hove krijgt de onderscheiding voor zijn "grandioze bijdrage aan de ontwikkeling van het theater in én buiten Nederland". Aan de prijs is een bedrag van 100.000 euro verbonden.

Normal_rss_entry-217684

Fred van Leer in nieuwe Halloweenfilm


Fred van Leer maakt samen met Thomas van der Vlught van StukTV en YouTube-ster Lize Korpershoek zijn opwachting in een nieuwe Nederlandse Halloweenfilm. Dat hebben zij donderdag bekendgemaakt via Instagram.

Normal_rss_entry-217593

Boswachters bekeuren 'wolftoeristen'


Boswachters van verschillende natuurorganisaties hebben de afgelopen vakantieweken toeristen bekeurd die regels overtraden in de hoop een wolf te zien. "Geen honderden, maar wel tientallen", aldus boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer woensdag. De natuurorganisaties letten juist vanwege de rust voor de wolven extra scherp op.

Normal_rss_entry-217583

Hoe overleef je als camping? Durf te kiezen!


Er zijn steeds minder campings in Nederland. Maar de campings die er zijn, hebben over belangstelling niet te klagen. Zo beleeft de prijswinnende camping De Leistert in het Limburgse Roggel topdrukte. Een blik in het gastenboek leert dat er deze woensdag zevenduizend kampeerders vertoeven. Maar tussen de tenten is van die drukte weinig te merken...

NRG Interview

Nieuwe speler Fairbnb.coop wil tegenwicht bieden aan de onverschilligheid van Airbnb: “Het begin van een nieuw tijdperk”

Normal_amsterdam__gracht__boat_rental__toeristen


In Amsterdam raakt het geduld met Airbnb steeds verder op: overlast van huurders, verstoring van de huizenmarkt en het ondermijnen van de sociale cohesie in buurten; de neg...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht