Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_augmented_reality__recreatie__meisje__fiets__vr__virtual_reality

Veel trends, gaming en interactief spelen op nieuwe recreatievakbeurs in Kalkar


In Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij Nijmegen, wordt op 10 en 11 september voor het eerst de recreatievakbeurs Welt der Freizeit gepresenteerd. De nieuwe vakbeurs wil zich volledig richten op trends in de recreatiesector, met een zwaartepunt op gaming en interactief spelen. Dit meldt Pretwerk.

Normal_rss_entry-218634

Dragan Bakema vervangt Gijs Naber in Lazarus


Dragan Bakema gaat de hoofdrol van Newton spelen in de Nederlandse versie van de musical Lazarus van David Bowie. Gijs Naber was in eerste instantie gecast maar heeft de rol noodgedwongen teruggegeven. De acteur is tot de conclusie gekomen dat hij "de afgelopen tijd te veel hooi op zijn vork heeft genomen".

Normal_rss_entry-218609

Tilburg ontvangt roodharigen op Redhead Days


In Tilburg geldt de komende dagen code rood. Niet vanwege extreme weersomstandigheden maar omdat de stad duizenden roodharigen verwelkomt tijdens de Redhead Days, oftewel internationale 'roodharigendag'.

Normal_rss_entry-218619

Metalband Slipknot in januari naar Ziggo Dome


Slipknot staat 28 januari 2020 op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat heeft Mojo donderdag bekendgemaakt.

Normal_carbage_run__beeld_via_persbericht_the_carbage_run_

Grootste straatrally ter wereld van start in Scheemda


Maandag 26 augustus om 9.00 uur gaan er 450 oude brommers van start vanuit het Oost-Groningse Scheemda. Fabriek de Toekomst is het decor van het vertrek van the Carbage Run Brommereditie 2019. De vijfdaagse tocht is de grootste straatrally ter wereld en voert dit jaar naar Polen; een afstand van zo’n duizend kilometer. Dit meldt the Carbage Run.

Normal_binnenhof__den_haag__torentje__ministeries__mauritshuis

Na Scandinavië en Baltische staten nu ook in Nederland democratiefestival


Op 30 en 31 augustus vindt de eerste editie van het Democratiefestival plaats in Nijmegen. Inspiratiebron voor het festival zijn de meerdaagse democratiefestivals die al jaren succesvol in Scandinavië en de Baltische staten worden georganiseerd. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_rss_entry-218351

ADE Live voegt De Jeugd van Tegenwoordig toe aan line-up


De rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig is toegevoegd aan de line-up van ADE Live. Dat staat op de website van het Amsterdam Dance Event (ADE). De Jeugd van Tegenwoordig geeft op 16 oktober in Paradiso in Amsterdam een eenmalige techno-set. Op deze avond staan ook de Britse triphopband Hælos, de Griekse producer, zanger en multi-instrumentalist...

Normal_rss_entry-218475

Humberto Tan schrijft kinderboek voor Suriname-tentoonstelling


Humberto Tan heeft het kinderboek Pirouette in Paramaribo geschreven. De presentator deed dat op verzoek van De Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar zaterdag 5 oktober De Grote Suriname-tentoonstelling opent.

Normal_wc-papier

Leeuwarden krijgt circulair wandelpad van wc-papier


In Leeuwarden komt een circulair wandelpad dat onder meer zal bestaan uit gerecycled wc-papier en een toplaag van eco-chips. Die moeten in het donker gaan zorgen voor een bijzonder lichtgevend patroon. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_rss_entry-218372

Schrijfster Laura Maaskant overleden


Laura Maaskant is donderdag op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte haar familie dinsdag bekend. Maaskant genoot vooral bekendheid door haar boek LEEF!, waarin ze beschreef hoe haar leven is veranderd nadat er kanker bij haar werd geconstateerd. Ze was toen 15 jaar.

Normal_rss_entry-218476

Kans op derde regionale hittegolf van dit jaar


Voor de derde keer deze zomer is er kans op een regionale hittegolf. Weeronline schat na de laatste berekeningen de kans op zo’n 60 procent. Vanaf donderdag komt de temperatuur in de regio Twente, de Achterhoek, het oosten van Brabant en in Limburg dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het zuiden en oosten ...

Normal_f-104_starfighter__gevechtsvliegtuig__beeld_via_persbericht_nationaal_militair_museum_

Beroemd gevechtsvliegtuig te zien tijdens Soesterberg Zomeroffensief


Een van de bekendste gevechtsvliegtuigen van de twintigste eeuw, de F-104 Starfighter, is tijdens het Soesterberg Zomeroffensief bij het Nationaal Militair Museum te bewonderen voor publiek. Het evenement vindt plaats op 24 en 25 augustus. Dit meldt het Nationaal Militair Museum. 

Normal_efteling-python-loopings-en-kurketrekker

YouTube-vloggers doen alle Efteling-attracties in één dag


Binnen één dag een ritje maken in álle attracties van de Efteling: YouTube-vloggers Bart van Iersel van het kanaal Bart Baan en Harmen Schultink van RidesNL gingen de uitdaging aan – en slaagden. Met veel pijn en moeite. Dit meldt Omroep Brabant. 

Normal_rss_entry-218376

Hitlers dressoir op expo Den Bosch


Een kolossaal dressoir dat Adolf Hitler in zijn werkkamer in de Nieuwe Rijkskanselarij in Berlijn had staan, zal binnenkort te zien zijn op een tentoonstelling in Den Bosch over de toegepaste kunst van de nazi's. Ook wordt daar onder meer een kleine kopie tentoongesteld van een van de grote bronzen paarden die voor de kanselarij stonden en die i...

Normal_heteluchtballon__zonnebloem_

Ballonfiësta Barneveld van start – en jongste piloot van Nederland vaart mee


Vandaag gaat in Barneveld de 37e editie van de Ballonfiësta Barneveld van start. Tijdens het vierdaagse festival gaan een kleine veertig heteluchtballonnen de lucht in, waarbij ook de jongste piloot van Nederland meevaart: de achttienjarige Martijn Hoogeslag. Dit meldt de Barneveldse Krant.

Normal_rss_entry-218355

Bedrijf achter Belvilla gaat flink uitbreiden


De in Amsterdam gevestigde verhuurder van vakantiewoningen OYO Vacation Homes gaat flink uitbreiden. Het bedrijf achter merken als Belvilla, DanCenter en Danland wil komende tijd ten minste duizend werknemers in Europa aannemen.

NRG Interview

Nieuwe speler Fairbnb.coop wil tegenwicht bieden aan de onverschilligheid van Airbnb: “Het begin van een nieuw tijdperk”

Normal_amsterdam__gracht__boat_rental__toeristen


In Amsterdam raakt het geduld met Airbnb steeds verder op: overlast van huurders, verstoring van de huizenmarkt en het ondermijnen van de sociale cohesie in buurten; de neg...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht