Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_theater__stoeltjes

Theater dat twee seizoenen uit de roulatie zal zijn wil gaan rondreizen


Cultuurminnend Delfzijl kan straks z’n hart ophalen. Er komt een nieuwe ‘theatercluster’ op de plek waar nu nog het Theater & Congrescentrum de Molenberg staat. De plannen brengen met zich mee dat er straks twee seizoenen lang geen vaste plek is voor toneel in Delfzijl. Om theaterverschraling in die periode tegen te gaan wil de Molenberg nu ...

Normal_rss_entry-214459

Lion King breekt records bij bioscopen van Vue


The Lion King heeft deze week in ons land een record gebroken bij bioscoopketen Vue. In de 21 theaters van het concern, dat tot 2015 bekend stond als JT Bioscopen, stootte leeuwtje Simba de Avengers van de troon als beste openingsdag ooit.

Normal_rss_entry-214471

Eerste lopers snellen over finish Vierdaagse


De eerste deelnemers aan de 103e Vierdaagse hebben vrijdagmorgen de eindstreep in Nijmegen al gehaald. Het zijn getrainde mannen en een enkele vrouw, die elke wandelmars zo snel mogelijk proberen af te ronden zonder te rennen. Hardlopen of snelwandelen is namelijk verboden op het Vierdaagseparcours.

Normal_rss_entry-214479

Musical Lion King stopt met ronkende cijfers


De hitmusical The Lion King speelt zondag de laatste voorstelling in het Circustheater in Scheveningen. De voorstelling, gebaseerd op de Disneyhit uit 1994, heeft de afgelopen drie jaar ruim 1,7 miljoen bezoekers getrokken. Met in totaal 1139 voorstellingen heeft The Lion King de vorige reeks, die tussen 2004 en 2006 te zien was, overtroffen. To...

Normal_rss_entry-214480

Tineke Schouten maakt nog één grote show


Cabaretière Tineke Schouten maakt nog één grote theatershow en gaat zich dan richten op andere zaken die ze nog graag wil doen. Dat vertelt de 65-jarige Utrechtse in de Onder Elkaar-podcast van Radio 10-dj Lex Gaarthuis.

Normal_yentl_en_de_boer__foto_bij_persbericht_zwangerschap

Yentl en de Boer tegelijkertijd zwanger, tour verschuift naar volgend seizoen


Yentl Schieman en Christine de Boer van het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer zijn beiden in verwachting. Dat maakte het tweetal vanochtend bekend via Instagram. Het toeval wil dat de cabaretières slechts een paar dagen na elkaar zijn uitgerekend. Voor beiden wordt het hun eerste kind. Dit meldt Yentlendeboer.nl.

Normal_tony_chocolonely__chocoladefabriek_amsterdam___zaandam

Bloemen, kaas en chocola: ze hebben straks allemaal hun eigen pretpark


Nederland heeft de hoogste attractie- en pretparkdichtheid ter wereld, maar dat weerhoudt veel bedrijven er niet van zich nu ook op deze markt te gaan begeven. Zij hopen met attracties en extra belevingen nieuwe klanten aan zich te binden. Makkelijk is dat niet: “Misschien is dit wel het moeilijkste vak ter wereld”. Dit meldt het Financieele Dag...

Normal_zwarte_cross__man_in_rolstoel__handjes_in_de_lucht

Zwarte Cross eerste festival met hotel speciaal voor mensen met beperking


HandicapNL en stichting No Restrictions Party Unlimited (NRPU) gaan ervoor zorgen dat mensen met een handicap, net als ieder ander, een festival in zijn volle omvang kunnen beleven. Niet alleen voor een dag, maar het hele weekend. Op Zwarte Cross is daar nu een goed voorbeeld van te zien. Dit meldt HandicapNL.

Normal_rss_entry-214411

Zomervakantie begint ook in laatste regio


Met de regio Midden breekt vrijdag ook in het laatste deel van Nederland de schoolvakantie aan. De ANWB waarschuwt daarom voor topdrukte dit weekeinde op de weg. 

Normal_rss_entry-214412

Tilburgse Kermis trapt weer af


De Tilburgse Kermis gaat vrijdag weer van start, met ruim tweehonderd attracties en naar verwachting meer dan een miljoen bezoekers. Ook zijn er weer de evenementen als Blauwe Zondag, Roze Maandag, het Tirolerdorp, de braderie en badeendenrace, en het zomercarnaval. Op 28 juli is het feest weer voorbij.

Normal_honigfabriek_nijmegen__foto__roger_veringmeier_

Mogelijk hotel en foodmarkt in voormalige Honig-fabriek aan de Waal


In de voormalige fabriek van levensmiddelenfabrikant Honig aan de Waal in Nijmegen komen mogelijk een hotel met vijftig kamers en een foodmarkt. Dit meldt de Gelderlander.  

Normal_rss_entry-214299

Erwin Olaf gaat koppel trouwen op Milkshake


Het populaire festival Milkshake, dat jaarlijks plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, kent dit jaar een primeur. Op zondag 28 juli wordt dit festival volgens de organisatie het eerste ter wereld waar officieel getrouwd kan worden in het bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Normal_rss_entry-214309

Ahoy moet MECC nu zien te overstralen


Na het MECC in Maastricht mag Rotterdam Ahoy zich donderdag presenteren aan een delegatie van de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020. Wethouder Said Kasmi van Cultuur en Toerisme ontvangt de selectiecommissie met open armen in Ahoy om te laten zien wat Rotterdam in huis heeft.

Normal_rss_entry-214321

Radio 1 Tourcafé opent deuren voor luisteraars


Voor het eerst kunnen wielerliefhebbers live de uitzendingen van NOS Radio Tour de France bijwonen. Vanaf zaterdag opent het NPO Radio 1 Tourcafé de deuren in Beeld en Geluid in Hilversum.

Normal_apollo_11_-_first_steps_edition__beeld_via_omniversum_

Museon en Omniversum vieren de maanlanding van 1969


Het is vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins naar de Maan voeren. Met de legendarische woorden : “That’s one small step for a man, a giant leap for mankind.” zette Armstrong met Aldrin als eerste mensen voet op de Maan. Het Museon en Omniversum in Den Haag vieren dit feit met bijzonder...

Normal_rss_entry-214300

KINO en Pathé komen met openluchtfestival


Rotterdam is een nieuw openluchtfilmfestival rijker. Bioscopen KINO en Pathé Schouwburgplein organiseren van 3 tot en met 8 september de allereerste editie van Summer Nights. Het gaat om zes zomerse filmavonden op het Henegouwerplein in de Maasstad.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht