Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_giethoorn__water__varen__groen__huizen

Afname Chinese toeristen? Niet in Giethoorn


Uit recente cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bleek dat er afgelopen jaar acht procent minder toeristen uit China naar ons land kwamen. Giethoorn, een van de belangrijkste hotspots in Nederland voor Chinese toeristen, merkt daar vooralsnog weinig van. Dit meldt de Stentor. 

Normal_rss_entry-198630

Ook Anouk en DI-RECT naar Paleis Soestdijk


Anouk en DI-RECT geven op 12 juli een concert op Royal Park Live. Een dag later staat de Franse pianist Yann Tiersen, bekend van de soundtrack van Amélie, op Paleis Soestdijk. Dat heeft de organisatie van de concertreeks Royal Park Live maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198647

Il Divo viert 15-jarig jubileum in Amsterdam


Il Divo komt in oktober naar Nederland. Het viertal tenoren bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit op 22 oktober in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_dolfijn_met_bal

Belgische minister: sluit dolfinarium


Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties voelen zich gesteund door uitspraken van Ben Weyts, de minister van Dierenwelzijn in België. Die zei gisteren op de Belgische televisie dat het houden van dolfijnen in gevangenschap moet stoppen. De organisaties achter Dolfinariumvrij Nederland juichen de intentie van Weyts toe. Dit meldt Joop.nl.

Normal_rss_entry-198641

Blue Man Group acht keer naar AFAS Live


Blue Man Group komt in september voor acht shows naar Amsterdam. De blauw geschminkte theatergroep komt van 3 tot en met 8 september naar AFAS Live. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_bevrijdingsfestival_bij_bevrijdingsmuseum__beeld_via_persbericht_

Bevrijdingsmuseum Groesbeek komt met tentoonstelling over Anne Frank


Vanaf 8 april zal in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ te zien zijn. De expositie verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en de actualiteit. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Normal_rss_entry-198400

Tony-winnaar Fun Home komt naar Nederland


De veelbekroonde Amerikaanse musical Fun Home komt deze zomer naar Nederland. Het stuk won in 2015 vijf Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs, waaronder het beeldje voor beste musical. Dat hebben producent Opus One en Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waar het stuk te zien is, vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198380

Vierdaagseloper moet weer loten


Wandelaars die willen meedoen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen moeten weer loten voor een startkaart. Vrijdagmiddag sloot de inschrijving. Er zijn 47.000 startkaarten en er hebben zich meer dan 51.500 deelnemers ingeschreven, aldus de organisatie.

Normal_rss_entry-198309

Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtoer


Trijntje Oosterhuis doet dit najaar een kleine clubtoer. In oktober en november geeft ze in totaal acht shows, zo maakte de zangeres donderdag bekend.

Normal_rss_entry-198348

Openluchtmuseum serveert tulpenbollen


Het westen van Nederland maakte aan het eind van de Tweede Wereldoorlog de Hongerwinter mee. Er was zo weinig voedsel dat aardappelen vervangen werden door gebakken of gekookte tulpenbollen. Wie wil weten hoe dat smaakt kan dit jaar terecht bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Normal_rss_entry-198355

Bocelli twee keer in Ziggo Dome


Andrea Bocelli geeft volgend jaar een tweede concert in de Ziggo Dome. De zanger staat wegens grote belangstelling behalve op 28 maart ook op 29 maart in de Amsterdamse concertzaal, maakte concertorganisator MOJO bekend. Kaartjes voor de show zijn sinds vrijdagochtend te koop.

Normal_afsluitdijk__standbeeld__zee__ijsselmeer__waterkering

Mogelijk incidentele openstelling voor fietspad Afsluitdijk


De mededeling dat het fietspad over de Afsluitdijk per 1 april voor drie jaar wordt afgesloten heeft veel stof doen opwaaien. Verschillende partijen gingen in protest: Rijkswaterstaat is nu in gesprek met hen om te kijken of er incidenteel toch van het pad gebruik kan worden gemaakt. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_vakantiepark__stacaravans__via_rijksoverheid_

Groot onderzoek: te veel vakantieparken, te weinig personeel


Uit een enquête die onder 170 vakantieparken is gehouden komt naar voren dat ondernemers uit de sector zich vooral zorgen maken over overcapaciteit en de krapte op de arbeidsmarkt. De resultaten van het onderzoek, dat Rolf Nijdam in opdracht van PleisureWorld NRIT deed, worden binnenkort in boekvorm gepresenteerd. Dit meldt RECRON.

Normal_rss_entry-198333

Duncan Laurence bij Eurovision in Concert


Duncan Laurence staat op 6 april op het podium van AFAS Live tijdens Eurovision in Concert. Dat heeft de concertorganisatie bekendgemaakt. Het wordt Duncan's eerste officiële optreden in zijn carrière.

Normal_groene_camera__logo_

Prijsuitreiking Groene Camera 2019, in mei expositie in Museon


Morgen vindt de prijsuitreiking plaats van de Groene Camera, de fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. Voor de drie verschillende onderdelen en acht verschillende categorieën werden ruim zesduizend beelden ingestuurd. Op 11 mei is er een tentoonstelling met de resultaten te zien in het Museon in Den Haag. Dit meldt Museon. 

Normal_rss_entry-198146

Ook Madame Tussauds in Amsterdam laat Michael Jackson staan


De wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die over de King of Pop is ontstaan na de documentaire Leaving Neverland. TMZ meldt dat de documentaire, waarin de popster wordt beschuldigd van kindermisbruik, geen invloed heeft op de collectie wassen beelden van Michael Jackson in de ve...

NRG Interview

Een renaissance voor vakantieparken op de Veluwe: hoe het Kwaliteitsteam het verschil maakte voor Camping Kriemelberg Bushcamp

Normal_kastanje_en_stal


Het Veluwse collectief Vitale Vakantieparken probeert met zogeheten Kwaliteitsteams vakantieparken boven zichzelf uit te laten stijgen. Het maakt onderdeel uit van een nati...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht