Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-214189

Vierdaagsefeesten drukker dan ooit


De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn dinsdagavond door meer mensen dan ooit bezocht. Volgens politie en organisatie waren 215.000 feestvierders in de stad en dat is nooit eerder op de vierde dag van de feesten vertoond. In totaal hebben de feesten sinds zaterdag 835.000 bezoekers getrokken.

Normal_rss_entry-214195

Songfestivalcommissie meldt zich in Maastricht


Maastricht mag zich woensdag bewijzen als ideale songfestivalstad. De stad krijgt bezoek van de selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS.

Normal_groningen__stad_en_ommeland__martinitoren__zon__hijskranen__forum_in_aanbouw__universiteitstoren__rug

Aardbevingen voor sommige toeristen reden Groningen niet te bezoeken


Een nieuwe realiteit in het Noorden: er zijn toeristen die Groningen niet meer durven te bezoeken omwille van de aardbevingen in de provincie. Een op de vijf mensen die de regio ooit bezocht, zegt dat aardbevingen de reden zijn om er niet meer naar terug te keren voor een toeristisch tripje. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Normal__sexual_healing___romana_vrede___hnt_._foto__gordon_meuleman

'Ik vertrek' en Pasolini-film 'Teorema' vormen basis nieuwe voorstelling HNT


Voor de voorstelling Sexual Healing van Het Nationale Theater heeft regisseur Jeroen De Man zich laten inspireren door tv-format Ik vertrek en de film Teorema (1968) van Pier Paolo Pasolini. Voor het stuk worden video-opnames gemaakt in Frankrijk. De voorstelling gaat zaterdag 12 oktober in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit ...

Normal_rss_entry-214171

Goed nieuws voor buitenliefhebbers: zomervakantie begint warm


Volgende week wordt het uitstekend zomerweer. Dat meldt Weeronline. Vanaf maandag hebben alle scholieren in ons land vakantie. In het midden van het land begint vrijdag de schoolvakantie.

Normal_ingang_artis

Dagje pretpark goedkoper dan in 2018, ondanks gestegen kassaprijzen


Bezoekers van pretpark en dierentuin kunnen in de zomervakantie gemiddeld bijna 36 euro besparen op hun dagje uit door mee te doen met spaaracties. Een dagje uit is daardoor goedkoper dan in 2018, ondanks een fors gestegen kassaprijs. Dat meldt Tikata.

Normal_rss_entry-214096

Songfestival in Rotterdam of Maastricht


Alleen Rotterdam en Maastricht zijn nog over in de race om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden.

Normal_rss_entry-214122

Roze Woensdag wacht op Vierdaagselegioen


De 44.041 lopers die woensdag beginnen aan de tweede dag van de Vierdaagse, komen aan het eind van hun tocht in een geheel in het roze gestoken centrum van Nijmegen terecht. De tweede dag van de Vierdaagse heet ook wel Roze Woensdag, de dag waarop er al 25 jaar veel festiviteiten voor mensen van alle seksuele geaardheden zijn. Ervaren Vierdaagse...

Normal_rss_entry-214057

NPO-serie Stanley H. in première op Film Festival


De nieuwe dramaserie Stanley H. van de NPO gaat op zaterdag 5 oktober in première op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Op het programma van de eerste editie van de NPO Start Premièredag staat ook de voorpremière van de film De Belofte van Pisa van Norbert ter Hall. Dat is tevens de slotfilm van het filmfestival.

Normal_strandpaviljoen

Verkiezing Beste Strandpaviljoen van Nederland van start


Strand Nederland, de belangenvereniging van strandpaviljoenhouders langs de kust, heeft de shortlist van 25 beste strandpaviljoens van Nederland bekendgemaakt. Via de website strandverkiezingen.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 30 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Strand Nederland.

Normal_rss_entry-214029

Eerste Vierdaagsedeelnemers zijn al terug


Enkele deelnemers aan de 103e Vierdaagse in Nijmegen hebben hun eerste loopdag er alweer op zitten. Zij hebben het parcours van 50 kilometer zo snel afgelegd dat er in Nijmegen nog geen mensen klaarzitten om hun startbewijs voor de tweede wandeldag uit te reiken.

Normal_rss_entry-213994

Doris Baaten speelt president in musical Annie


Doris Baaten gaat de rol van president Roosevelt spelen in de musical Annie. Dat maakte de Theateralliantie maandag bekend. Het is voor het eerst in de opvoeringsgeschiedenis van de musical Annie dat de rol van de president vertolkt wordt door een vrouw.

Normal_een_groep_vrijwilligers_op_een_van_de_torens_van_de_kathedrale_basiliek__klim_naar_het_licht__juli_2019__koepel_kathedraal_haarlem_

Groot succes Kathedraal Haarlem: 'Klim naar het licht’ verlengt tot eind september


De toren- en gewelventocht Klim naar het licht in de KoepelKathedraal van Haarlem wordt vanwege de massale toeloop verlengd tot en met 30 september. Sinds de start op 1 mei zijn 35.000 kaarten verkocht. De verlenging van het evenement is mogelijk dankzij de inzet van inmiddels 250 vrijwilligers. Dit meldt de Stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Normal_singles_beach_festival__zandvoort_aan_zee__2019_

Zandvoort organiseert grootste vrijgezellenfeest ooit


Op zaterdag 3 augustus vindt in Zandvoort het grootste strandfeest van Nederland voor singles óóit plaats. Organisator Roy van Ammers van VillaVibes, bekend als aanbieder van reizen voor singles, verwacht ruim 1.500 vrijgezellen: “Singles willen tegenwoordig gewoon plezier maken. En dan spontaan en ongedwongen wellicht iemand ontmoeten”. Dit mel...

Normal_rss_entry-213995

The Lion King in Amsterdam in première


In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is de Nederlandse versie van The Lion King in première gegaan. De gehele Nederlandse cast van de musical The Lion King was ook bij de filmvertoning.

Normal_rss_entry-214004

Jamai geeft startschot Nijmeegse Vierdaagse


Jamai Loman heeft vanochtend het startschot gegeven voor de 103e editie van de Vierdaagse. De zanger en presentator ging daarna zelf in de stoet lopers op. Hij gaat tot vrijdag elke dag vijftig kilometer lopen. De eerste etappe van het wandelevenement voert richting Arnhem door de Betuwe.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht