Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-193895

Nielson voegt shows aan toe aan clubtour


Nielson heeft drie extra concerten aan zijn clubtour toegevoegd. De zanger komt nu met zijn Diamant Tour in november langs in Nijmegen, Rotterdam en Tilburg, maakte zijn platenmaatschappij dinsdag bekend.

Normal_rotterdam_rijnhaven__wilhelminapier__hotel_new_york__rijnhaven_marina__haven_voor_superjachten_in_spe

St-Tropez aan de Maas: mogelijk haven voor miljoenenjachten in Rotterdam


Er zijn planen in de maak om van de Rotterdamse Rijnhaven een plek te maken waar luxe jachten tot honderd meter moeten kunnen aanmeren. Ondernemer Evan Willemsen heeft daarvoor plannen gepresenteerd bij de gemeente Rotterdam. Dit meldt Trouw.

Normal_rss_entry-193886

Sheryl Crow komt in juni naar Tilburg


Sheryl Crow geeft in juni nog een optreden in Nederland. De zangeres beklimt op 16 juni het podium van 013 in Tilburg. Dat heeft de Tilburgse organisatie dinsdag bekendgemaakt. Crow staat vier dagen later ook als special guest op het podium bij het concert van Phil Collins in het Nijmeegse Goffertpark.

Normal_de_wereld_volgens_john__extra_beelden_gordon_meuleman__-_foto_via_persbericht_het_nationale_toneel

Het Nationale Theater komt met spin-off van The Nation


Na  het succes van The Nation komt Het Nationale Theater nu met spin-off: De wereld volgens John. Het (im)populaire personage John Landschot uit The Nation speelt de hoofdrol in deze voorstelling, die op zaterdag 20 april in première gaat in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit meldt Het Nationale Theater.

Normal_panda__bamboe__dierentuin

Pandaverblijf Ouwehands Dierenpark verkozen tot mooiste van de wereld


Pandasia, het verblijf voor reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark, heeft tijdens de uitreiking van de Giant Panda Global Awards 2018 goud gewonnen in de categorie Most Beautiful Panda Zoo Enclosure. Ook in andere categorieën won de dierentuin uit Rhenen prijzen. Dit meldt de Veenendaalse Krant. 

Normal_rss_entry-193804

Hulp strandbezoeker bij opruimen Waddengebied


Bezoekers van de stranden op de Waddeneilanden kunnen gaan helpen bij het opruimen van rommel van de in januari overboord geslagen containers van de MSC Zoe. Dat is een van de ideeën uit een breed pakket met maatregelen van onder meer Rijkswaterstaat en de eilanden.

Normal_rss_entry-193799

Veel belangstelling voor Alle Rembrandts


De grote Rembrandt-expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam heeft in de eerste dagen bijna 15.000 bezoekers getrokken. Een woordvoerster van het museum kijkt tevreden terug op het eerste weekend, vooral ook op de reacties van de bezoekers. "Mensen krijgen echt een gevoel bij de man Rembrandt.''

Normal_rss_entry-193588

Dinsdagavond supermaan te zien


Morgenavond is er een zogenaamde supermaan te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan.

Normal_rss_entry-193755

Nick Cave in mei naar Amsterdam en Utrecht


Nick Cave komt in mei naar Nederland. De zanger staat op 26 mei in Het Concertgebouw in Amsterdam en een dag later in TivoliVredenburg in Utrecht. Dat heeft het Utrechtse muziekpodium maandag bekendgemaakt. De kaartverkoop voor beide optredens start donderdagochtend.

Normal_rss_entry-193758

Ruth Jacott en Lavinia Meijer op 5 mei-concert


Jamai, Ruth Jacott, harpiste Lavinia Meijer en Michelle David & The Gospel Sessions sluiten samen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op 5 mei de viering af van Bevrijdingsdag. Ze treden op tijdens het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.

Normal_rss_entry-193778

De Nederlandse Filmnacht breidt uit


De Nederlandse Filmnacht wordt dit jaar uitgebreid. Naast de speciale editie tijdens het Nederlands Film Festival in september worden er nu ook drie kleinere edities georganiseerd, maakte de organisatie maandag bekend.

Normal_nienoord

Familiepark Nienoord gaat vernieuwen en uitbreiden


Het Groningse familiepretpark Nienoord gaat flink uitbreiden en vernieuwen. Daarnaast zullen er meer evenementen en activiteiten komen. Vanaf 30 maart, wanneer het nieuwe seizoen van start gaat, zullen de eerste veranderingen zichtbaar zijn. Dit meldt Familiepark Landgoed Nienoord.

Normal_gas__gasvlam

Aansluitverbod op aardgas heeft ook gevolgen voor recreatieondernemers


Recent werd duidelijk dat de Wet Voortgang EnergieTransitie (VET), en het daarmee gepaard gaande aansluitverbod op aardgas, ook grote consequenties kan hebben voor recreatieondernemers die het aardgasnet niet in eigen beheer hebben. Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON).

Normal_rss_entry-193760

Ook Caro Emerald treedt op in Amsterdamse Bos


Caro Emerald staat op zaterdag 7 juni in het Amsterdamse Bos. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. De zangeres is de negende artiest die is aangekondigd voor de concertreeks Live at Amsterdamse Bos. 

Normal_bloembollen__tulpen__platteland

West-Friesland wil meer tulpentoeristen trekken


Als er iets synoniem is aan Nederland, dan zijn het wel tulpen, en als er één plek is die toeristen associëren met deze beroemde bloem, dan is het wel de Keukenhof. Maar daar wil de regio West-Friesland nu verandering in brengen. Woensdag werd de campagne Tulpen boven Amsterdam gelanceerd. Dit melden de Wieringer Courant en de website Westfriesl...

Normal_rss_entry-193560

Huishoudbeurs zoekt de 'pikante randjes' op


Liefde & Lust. Dat is dit jaar het thema van de Huishoudbeurs die afgelopen zaterdag van start is gegaan, en tot en met zondag 24 februari plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Behalve voor de liefde tussen vriendinnen, moeders en dochters is er ook aandacht voor romantiek, en in deze 74e editie worden ook de 'pikante randjes' opgezocht, belooft ...

NRG Interview

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhoud...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht