Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-231518

'Boudewijn de Groot stopt volgend jaar met optreden'


Zanger Boudewijn de Groot stopt volgend jaar met optreden. Het 75-jarige icoon gaat in 2020 nog eenmaal optreden met Henny Vrienten en George Kooymans, met wie hij de gelegenheidsformatie Vreemde Kostgangers vormt. "Maar dat is het laatste wat Boudewijn in het openbaar wil doen, die houdt daarna op", laat zijn goede vriend Vrienten weten in de p...

Normal_rss_entry-231640

Doe Maar gaat volgend jaar op clubtour door Nederland


Doe Maar gaat weer op tournee, dat maakte concertorganisator MOJO maandagochtend bekend. De band gaat volgend jaar langs twaalf clubs in Nederland en een in België onder de noemer Lijf aan Lijf.

Normal_rss_entry-231655

Kelis viert jubileum debuutalbum ook in Amsterdam


Kelis gaat volgend jaar op tournee door Europa om het 20-jarig jubileum van haar debuutplaat Kaleidoscope te vieren. De Amerikaanse zangeres doet op 7 maart Paradiso in Amsterdam aan, maakte ze maandag bekend. De kaartjes zijn vanaf vrijdag te koop.

Normal_rss_entry-231663

Mika komt twee keer extra naar Utrecht


Mika staat volgend jaar niet één maar drie keer in Utrecht op het podium. De zanger heeft extra shows op 10 en 12 februari toegevoegd omdat zijn concert op 13 februari zo snel was uitverkocht, laat hij maandag weten op Twitter. De kaartjes voor de nieuwe optredens in TivoliVredenburg zijn al te koop.

Normal_wildlands__logo

Wildlands bovenaan op beoordelingswebsite Zoover


Wildlands heeft afgelopen jaren enorm aan waardering gewonnen onder bezoekers. Dat valt op te maken uit cijfers van beoordelingswebsite Zoover. Een paar geleden werd de dierentuin uit Emmen hier nog als slechtste beoordeeld, nu als beste. Dit meldt Looopings.

Normal_rss_entry-231468

600.000 euro voor een half uur Sint: veel ouders not amused


Sinterklaas is zaterdag met een flinke vaart door het bomvolle centrum van Apeldoorn getrokken. Op sociale media klagen veel ouders dat het veel te snel ging of dat ze niet eens in de buurt van de zeer korte route van de sint zijn gekomen.

Normal_gala_van_de_sterrenkunde__newscientis___promotiebeeld

100 jaar sterrenkunde wordt gevierd met gala, expo en de koning


Koning Willem-Alexander is op dinsdag 17 december aanwezig op het Gala van de Sterrenkunde in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) organiseert deze avond om 20 jaar NOVA en honderd jaar Internationale Astronomische Unie (IAU) te vieren. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-231581

Van 't Hek onwel door 'klein medisch dingetje'


Cabaretier Youp van 't Hek werd onlangs onwel "door een klein medisch dingetje dat even niet goed ging". Dat zei hij zondag tegen Shownieuws. Ruim twee weken geleden werd een voorstelling in het Oude Luxor Theater in Rotterdam afgelast, nadat hij op het podium onwel was geworden. Wat het precies is geweest wil hij niet zeggen.

Normal_rss_entry-231621

Eerste sneeuwvlokken van het seizoen gevallen


De eerste sneeuwvlokken van het seizoen zijn in Nederland gevallen. Onder meer in Heerlen en Kerkrade sneeuwde het zondag. Het ging om natte sneeuw in combinatie met regen. Op andere plaatsen in het land was het te zacht voor sneeuwval, meldt Weeronline.

Normal_rss_entry-231173

Nance Coolen gaat weer optreden met Twenty 4 Seven


Nance Coolen gaat weer optreden met Twenty 4 Seven, de eurodancegroep waarmee ze in de jaren negentig haar doorbraak beleefde als zangeres. Dat heeft haar management donderdag bekendgemaakt.

Logo_floor17__logo

Sjoelhotspot op 85 meter hoogte bij Leonardo Hotel Amsterdam


Sjoelen with a view: het kan nu bij Leonardo Hotel Rembrandtpark, op 85 meter hoogte. Daar staat een waar sjoelparcours, met een keur aan sjoelbakken: klassieke rechte, maar ook met hoeken en bochten. Een hotspot op grote hoogte voor de ware sjoelliefhebber. Dit meldt Misset Horeca. 

Normal_rss_entry-231264

Wolter Kroes zingt voor Raymond van Barneveld in Ziggo Dome


Wolter Kroes gaat op 8 februari 2020, wanneer Raymond van Barneveld afscheid neemt van de dartssport en van zijn trouwe publiek, de topsporter toezingen.

Normal_rss_entry-231273

Taminiau op PAN Amsterdam


Modeontwerper Jan Taminiau krijgt een belangrijke plek op de komende PAN Amsterdam. Op de kunstbeurs, die 24 november opent, maakt hij een expositie met eigen werk. Het is de eerste keer dat de beurs voor kunst, antiek en design een dergelijke opdracht geeft aan een couturier, aldus een woordvoerder.

Normal_rss_entry-231286

Katie Melua september volgend jaar naar Carré


Katie Melua komt eind volgend jaar naar Amsterdam. De 35-jarige singer-songwriter staat op 27 september in Carré, zo heeft concertorganisator MOJO vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-231296

Extra show van André Hazes in Ahoy


André Hazes staat in 2020 niet twee, maar drie keer in Rotterdam met zijn André Hazes Live in Ahoy. Aan de shows op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is nu ook een optreden op vrijdag 30 oktober toegevoegd, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-231295

Bijenkorf schrapt banen én dure lichtshow


De Bijenkorf heeft dertig banen geschrapt en een jaarlijkse dure lichtshow in Amsterdam geschrapt. De warenhuisketen zegt zich meer te willen concentreren op digitale ontwikkelingen en andere vernieuwingen en weerspreekt dat sprake is van pure kostenbesparingen.

NRG Interview

De wereld van de dierentuin: “Alles draait om het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur”

Normal_wildlands_emmen__21_september_2018__-_foto_pd


Dierentuinen zijn bij het grote publiek toch vooral bekend als goede invulling van een dagje uit. Minder bekend zijn de andere kerntaken van dierentuinen - educatie, onderz...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht