Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_evert_thielen___vergezicht___schilderij___beeld_via_persbericht_limburgs_museum

Expo Thielen blijft populair: Limburgs Museum verruimt openingstijden wederom


De belangstelling voor de tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester blijft onverminderd groot. Daarom verruimt het Limburgs Museum vanaf 1 april zijn openingstijden. Dit meldt het Limburgs Museum.

Normal_rss_entry-198749

Sam Feldt toegevoegd aan line-up We Are Electric


Sam Feldt, Chocolate Puma en Donnie behoren tot de honderd live-acts en dj's die zijn toegevoegd aan het programma van de lustrumeditie van We Are Electric Weekender. De line-up is daarmee nagenoeg compleet, kondigt de organisatie dinsdag aan.

Normal_rss_entry-198797

Daan Roovers nieuwe Denker des Vaderlands


Daan Roovers is de nieuwe Denker des Vaderlands. De docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam wordt vrijdag geïnaugureerd tijdens de Nacht van de Filosofie in Rotterdam.

Normal_rss_entry-198811

Oliver Heldens op camping Mysteryland


Oliver Heldens komt dit jaar naar het podium voor de campinggasten van Mysteryland. De organisatie maakte maandag bekend dat naast Heldens ook dj's als Sander Kleinenberg en Tony Junior komen draaien op de camping.

Normal_amsterdam__amstel__brugwachtershuisje

28 Amsterdamse brugwachtershuisjes worden samen één hotel


In Amsterdam is een hotel in wording dat op 28 verschillende locaties zit. Het gaat hierbij om in onbruik, geraakte brugwachtershuisjes, die door Sweets Hotel worden omgevormd tot solitaire hotelsuites. Bij vijftien is dit al gebeurd, binnen een paar jaar volgen de overige dertien. Dit meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Normal_klim_naar_het_licht__kathedrale_basiliek_haarlem__beeld_via_persbericht_

Loopbrug op 60 meter hoogte tussen torens Kathedrale Basiliek Haarlem


De voltooiing  van de restauratie van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem wordt van 1 mei tot en met 31 juli omlijst met een bijzondere toren- en gewelventocht door het monument, genaamd Klim naar het licht. Die voert over een tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Dit meldt DOSS Event Support.

Normal_rss_entry-198689

Mariska van Kolck en Tony Neef samen in musical


Mariska van Kolck en Tony Neef spelen de hoofdrollen in de nieuwe musical Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee. De musical over artiesten op de schnabbeltoer is van januari tot mei 2020 in de Nederlandse theaters te zien, maakte producent De Graaf & Cornelissen Entertainment maandag bekend.

Normal_rss_entry-198772

Toename aantal strandpaviljoens in Nederland


Het aantal strandpaviljoens in Nederland groeit. In de afgelopen vijf jaar liep het aantal op van 396 naar 413, een groei van 4 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van horecabureau Van Spronsen & Partners.

Normal_giethoorn__water__varen__groen__huizen

Afname Chinese toeristen? Niet in Giethoorn


Uit recente cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bleek dat er afgelopen jaar acht procent minder toeristen uit China naar ons land kwamen. Giethoorn, een van de belangrijkste hotspots in Nederland voor Chinese toeristen, merkt daar vooralsnog weinig van. Dit meldt de Stentor. 

Normal_rss_entry-198630

Ook Anouk en DI-RECT naar Paleis Soestdijk


Anouk en DI-RECT geven op 12 juli een concert op Royal Park Live. Een dag later staat de Franse pianist Yann Tiersen, bekend van de soundtrack van Amélie, op Paleis Soestdijk. Dat heeft de organisatie van de concertreeks Royal Park Live maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198647

Il Divo viert 15-jarig jubileum in Amsterdam


Il Divo komt in oktober naar Nederland. Het viertal tenoren bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit op 22 oktober in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_dolfijn_met_bal

Belgische minister: sluit dolfinarium


Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties voelen zich gesteund door uitspraken van Ben Weyts, de minister van Dierenwelzijn in België. Die zei gisteren op de Belgische televisie dat het houden van dolfijnen in gevangenschap moet stoppen. De organisaties achter Dolfinariumvrij Nederland juichen de intentie van Weyts toe. Dit meldt Joop.nl.

Normal_rss_entry-198641

Blue Man Group acht keer naar AFAS Live


Blue Man Group komt in september voor acht shows naar Amsterdam. De blauw geschminkte theatergroep komt van 3 tot en met 8 september naar AFAS Live. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_bevrijdingsfestival_bij_bevrijdingsmuseum__beeld_via_persbericht_

Bevrijdingsmuseum Groesbeek komt met tentoonstelling over Anne Frank


Vanaf 8 april zal in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ te zien zijn. De expositie verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en de actualiteit. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Normal_rss_entry-198400

Tony-winnaar Fun Home komt naar Nederland


De veelbekroonde Amerikaanse musical Fun Home komt deze zomer naar Nederland. Het stuk won in 2015 vijf Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs, waaronder het beeldje voor beste musical. Dat hebben producent Opus One en Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waar het stuk te zien is, vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198380

Vierdaagseloper moet weer loten


Wandelaars die willen meedoen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen moeten weer loten voor een startkaart. Vrijdagmiddag sloot de inschrijving. Er zijn 47.000 startkaarten en er hebben zich meer dan 51.500 deelnemers ingeschreven, aldus de organisatie.

NRG Interview

Een renaissance voor vakantieparken op de Veluwe: hoe het Kwaliteitsteam het verschil maakte voor Camping Kriemelberg Bushcamp

Normal_kastanje_en_stal


Het Veluwse collectief Vitale Vakantieparken probeert met zogeheten Kwaliteitsteams vakantieparken boven zichzelf uit te laten stijgen. Het maakt onderdeel uit van een nati...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht