Nationale Recreatiegids

NRG Hiswa te water (36e editie)

Datum 04 september 2019 - 08 september 2019
Tijd 10:00 uur - 18:00 uur
Titel Hiswa te water (36e editie)
Regio Flevoland
Plaats Lelystad
Adres Bataviahaven Lelystad [Bataviahaven 1 // 8242 PR Lelystad]
Type Evenement
Kosten €12,50
Website https://www.hiswatewater.nl/
Samenvatting

Van woensdag 4 september tot en met zondag 8 september is de Bataviahaven in Lelystad het Walhalla van de watersport. HISWA te water is de grootste in-water bootshow van Noord-Europa, waar boten kunnen worden bekeken en worden verkocht. 

Tijdens de 35ste editie van de HISWA te water werden in totaal 298 nieuwe boten getoond. Dit jaar zullen er meer dan 300 boten te zien zijn, die tezamen een totale lengte van zo’n 3 kilometer hebben. Hiermee is het aanbod aan boten maar liefst 12 procent groter dan de afgelopen editie. HISWA te water is hard op weg om uit te groeien tot de belangrijkste Noord-Europese In-Water Boatshow.
 
Nieuw is dit jaar de Golden Boulevard, waar de grotere exclusieve jachten van 15 meter en langer, te bewonderen zullen zijn. Het neusje van de zalm met exclusieve schepen van merken als Princess, Fairline, Holterman, Zeelander, Contest, Sturier, Prestige, Bluegame, Sacs, Mulder, De Valk, Wajer en Steeler.
 
De gemiddelde bootlengte tijdens de 36ste HISWA te water bedraagt 9.98 meter. Met een lengte van 25 meter is de Princess 75Y de langste, een RIB(je) van 2.5 meter de kleinste. Uiteraard zijn alle segmenten vertegenwoordigd: van hout, polyester tot staal en van zeil- en motorjachten, tenders tot sloepen.
 
Naast boten kijken, kopen en verkopen, biedt HISWA te water nog meer. Zo zijn er veel activiteiten op het water, en is er muziek, lekker eten en zijn er interessante sprekers bij het Theater aan het water
 
Kaarten voor HISWA te water zijn hier te koop. 

 

NRG Logo

Normal_hiswa_te_water_2019