Startbewijzen Bossche Vestingloop liepen hard dit jaar

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Een primeurtje voor de Bossche Vestingloop: voor het eerst in achttien edities zijn alle tienduizend startbewijzen vergeven voor het evenement op 26 mei. Dat meldt Brabants Dagblad.

Het is de eerste van 18 edities die volledig volgeboekt is. Mensen die hopen dat er nog nieuwe startbewijzen worden vrijgegeven moeten teleurgesteld worden: de organisatie neemt geen extra deelnemers aan. “Veiligheid gaat voor alles”, aldus Maartje Remmers namens de organisatie. Waar het evenement vorig jaar ook goed werd bezocht, zijn er dit jaar duizend meer lopers.

Verschillende afstanden

Voor de afstanden 5, 10 en 15 kilometer en de wandelafstanden zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar. Vorig jaar was de 10 kilometer het meest populair, met 2.150 lopers. Dit jaar zijn er zo’n 1.000 gegadigden voor de 10 kilometer wandelen. Wandelaars en hardlopers lopen gescheiden van elkaar.

Wat opvalt is dat er dit jaar veel bedrijventeams deelnemen. In totaal zijn er dit jaar bijna 1.800 deelnemers die via hun bedrijf meelopen.  

Waardering voor buitenzijn

Volgens Ron Peddemors, voorzitter van atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught, zijn er meer mensen die wandelen en hardlopen ontdekken. “Dat zien wij in het aantal leden dat vorig jaar voor onze afdeling atletiek en loopsport heeft gekozen.” Hij stelt dat er honderd aanmeldingen kwamen.

Daarom verbaast het hem ook niet dat de Vestingloop dit jaar populair is. Maarten van der Vlis, voorzitter van de Bossche atletiekvereniging O.S.S.- Volo stelt dat het een goed georganiseerd evenement is met een mooi parcours. Ook andere wandel- en hardloopevenementen deden het dit jaar goed, zoals de Nijmeegse Vierdaagse en de marathon van Amsterdam.