Trek die korte broek (voor de zekerheid) maar uit de kast

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Ondanks de relatief natte en frisse dagen die de komende dagen kenmerken, kun je in het weekend misschien wel weer de korte broek aan naar buiten. Voor komend weekend is de verwachting dat het kwik stijgt tot boven de 20 graden. Op sommige plaatsen in het land wordt zelfs een temperatuur van 25 graden verwacht, meldt RTL Nieuws.

De temperaturen voor komend weekend nodigen uit om de korte kleding weer uit de kast te halen. Ondanks het wisselvallige weer van de komende paar dagen lijkt het erop alsof het dit weekend warm wordt. Met een voorspelde temperatuur van tussen de 20 en 25 graden op zaterdag.

Voorspelling

Ondanks deze positieve vooruitzichten moet je nog niet ál te veel hoop vestigen op T-shirtweer dit weekend. Meteoroloog Thijs Smink van Buienradar benadrukt dat het gaat om een voorspelling. “De kans is ongeveer fifty-fifty dat we die 20 graden gaan halen óf dat het zo’n weekend wordt als met Pasen.” Zo was voor het Paasweekend ook een temperatuur van 20 graden en zon voorspeld. Uiteindelijk bleef dit echter uit, doordat er een lagedrukgebied over het land heen trok.