Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overijssel is bijna 68.000 bomen rijker

Door Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Overijssel is bijna 68.000 bomen rijker
Het landschap van Overijssel wordt een stukje groener. Er maar liefst 68.000 nieuwe bomen aangevraagd in de provincie. Overijsselaars hebben eerder dit jaar een aanvraag gedaan voor de bomenplant en worden dit najaar uitgedeeld in twintig gemeenten tijdens de Boomdeeldagen. Met het programma Natuur voor Elkaar kregen inwoners deze zomer de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. De actie is georganiseerd door de provincie in samenwerking met Landschap Overijssel en de twintig deelnemende gemeenten, meldt provincie Overijssel.

Op zaterdag 18 november gaat de eerste Boomdeeldag van start in Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Wierden en Haaksbergen. Gedeputeerde Maurits von Martels van de gemeente Wierden is dan samen met wethouder Gertjan ten Brinke en Michael Sijbom, directeur van Landschap Overijssel, aanwezig om bij het Kulturhus in Ypelo de bomen aan de deelnemers uit te delen.

De volgende Boomdeeldagen staan gepland op zaterdag 16 december in Dalfsen, Ommen, Noordoost-Twente, Enschede, Rijssen-Holten en Hof van Twente. Op zaterdag 20 januari 2024 in Steenwijkerland, Zwartewaterland, Deventer, Almelo en Borne.

‘Iedereen een Boom’

In 2019 startte de provincie met het project ‘Iedereen een Boom’. Het doel van het project is om 1,1 miljoen nieuwe bomen aan te planten in Overijssel. De provincie organiseert met verschillende partijen acties om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen ook bij deze acties. Inwoners die ook een boom willen planten kunnen zich aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Er zijn al meer dan 500.000 bomen gemeld sinds de start van het project.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe.