Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Provincie Overijssel vraagt jongeren om te ‘swipen’ over natuur

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Provincie Overijssel vraagt jongeren om te ‘swipen’ over natuur / Foto: "Boslandschap bij de Besthmenerberg in Ommen" door Janko Hoenen
De provincie Overijssel is benieuwd naar de mening van jongeren omtrent de aanpak van natuur en groen. Daarom heeft de provincie een website gelanceerd, overijssel.swipocratie.nl. Het doel is om te achterhalen hoe er voor meer groen in de provincie kan worden gezorgd. Dit doet Overijssel met de campagne ‘je bent jong en je wil(d) wat’, meldt provincie Overijssel.

Overijssel maakt een plan om nog meer mensen te verbinden met de natuur. Natuur voor Elkaar – een programma van de provincie – zet zich de komende tijd in om jongeren in Overijssel te betrekken bij het plan. Dat doet de provincie via onder andere abri’s in bushokjes en sociale media worden jongeren aangemoedigd mee te doen.

“Met de campagne je bent jong en je wil(d) wat vragen we jongeren om ‘swipend’ in slechts drie minuten hun mening te geven over groen en natuur”, vertelt gedeputeerde Martijn Dadema. Hij vraagt jongeren om mee te doen en hun stem te laten horen via Swipocratie. “Jongeren hebben de toekomst, jullie mening over natuur in de provincie telt.”

Natuur voor elkaar

In samenwerking met een aantal partners voert Overijssel een programma uit om natuur dichter bij mensen te brengen. Zo is de provincie bezig met de ontwikkeling van een beleeftuin bij zorgcentra, de organisatie van het congres Natuurlijk, het groener maken van schoolpleinen samen met Overijsselse scholen en door 1,1 miljoen bomen te planten in Overijssel. Graag hoort de provincie de mening van jongeren hierover.

Swipen voor de natuur kan via https://overijssel.swipocratie.nl/

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.