Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leuke paddenstoelenroutes met gidsen van IVN Natuureducatie

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Leuke paddenstoelenroutes met gidsen van IVN Natuureducatie
Ben je nog op zoek naar een leuke wandeling om dit weekend te maken? Ga dan mee op excursie met IVN Natuureducatie. Ook tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie organiseren zij allerlei verschillende wandelingen, met begeleiding van een gids. Zo krijgen deelnemers alles te weten over de lokale flora en fauna. En omdat het herfst is, wordt er natuurlijk volop paddenstoelen gespot tijdens het wandelen. 

Of je nu in het noorden of het zuiden van het land woont, de natuurorganisatie heeft overal begeleide wandelingen op de agenda staan. Benieuwd waar? Lees dan snel verder!

Paddenstoelentocht Buitenkids bij Kasteel De Berckt

Zin om op paddenstoelensafari te gaan? Aankomende zondag 29 oktober organiseert IVN een wandeling door de natuur bij Kasteel De Berckt in Heesch. Samen met natuurgidsen en andere kinderen ga je op zoek naar paddenstoelen. De gidsen vertellen tijdens het wandelen alles over deze interessante natuurverschijnselen. Zo leer je hoe paddenstoelen groeien en over de verschillende soorten die er groeien.

Aanmelden kan via de van IVN.

Herfstwandeling door landgoed Nieuw Leeuwenhorst bij Noordwijkerhout

Ook deze wandeling is op zondag 29 oktober. Deze start om 10.00 uur aan de Gooweg 36, bij het Koetshuis. Deze duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens de wandeling worden deelnemers begeleid door natuurgidsen, die vooral aandacht schenken aan herfstverschijnselen zoals paddenstoelen en vruchten. Daarnaast vertelt de gids over de geschiedenis van het landgoed. Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling.

Herfstwandeling door Hooge Vuursche

Het natuurgebied tussen Hilversum en Soest huist tal van loof- en dennenbossen, waar je zeker kunt zien dat de natuur zich al aan het klaarmaken is voor de winter. Om de wonderen van de natuur te beschouwen heeft IVN Eemland een herfstwandeling georganiseerd door de bossen. Deze is op 29 oktober om 14.00 uur. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. IVN raadt je aan om stevige wandelschoenen aan te doen omdat het modderig kan zijn.

Op de kun je de details vinden over de start van de route.

Paddenstoelenexcursie bij Leiderdorp

Zondagmiddagwandelingen zijn natuurlijk enorm populair. Daar speelt IVN op in, want ook deze excursie is aankomende zondag. In de Houtkamp en Heemtuin bij Leiderdorp wordt de jaarlijkse paddenstoelenexcursie gehouden. Deze wandeling is geschikt voor iedereen, van beginner tot gevorderde. Zorg dat je om 14.00 uur bij het Milieu-educatief Centrum Leiderdorp bent, aan de van Diepeningenlaan 110E in Leiderdorp. 

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe. 

23 november '23 (14:17)

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen, het beschermde Europese vogelreservaat in Flevoland. Ook worden 45 heckrunderen en tachtig konikpaarden uit het gebied gehaald. Uit de jaarlijkse najaarstelling is volgens de dienst gebleken dat er nu te veel grote grazers rondlopen in het natuurgebied.