Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waar in Nederland vind je de beste fotolocaties?

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5375 min
location_on [xx]km
Waar in Nederland vind je de beste fotolocaties?
Misschien kun je geen indrukwekkende bergtoppen op de foto zetten in Nederland, maar toch biedt ons land tal van andere prachtige soorten landschappen en uitzichten om te fotograferen. Je moet ze alleen wel kunnen vinden. Landschappen, macro of architectuur, in ons kikkerland kom je ze allemaal tegen. Duik daarom met ons in de lijst met mooiste fotolocaties in Nederland. 

Je hoeft niet ver te reizen om een geschikte locatie te vinden voor mooie foto’s. Daarnaast kun je als fotograaf natuurlijk van elke scene een plaatje maken. Maar uiteraard is het wel makkelijker als de locatie ook fotogeniek is.

Daarom reizen we voor onze eerste locatie af naar:

Oisterwijkse Bossen en Vennen, Oisterwijk

Vlakbij, je verwacht het niet, Oisterwijk, liggen de Oisterwijkse bossen en Vennen. In dit afwisselende bosgebied vind je enorm veel fotogenieke plekjes. Ondanks de droogte en hitte waar ons land de afgelopen jaren mee heeft moeten kampen, werden de vennen in het gebied gelukkig niet droog. De bossen leveren trouwens het hele jaar mooie plaatjes op: doordat er veel dennenbomen staan is het hier ook in de herfst en winter groen. Ben je helemaal uitgefotografeerd? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan Landgoed Rosep aan de rand van het bos.

2-day Hiking Microadventure Oisterwijk door Kitty Terwolbeck

Earnewald, Friesland

De meeste noordelijke locatie in deze lijst is het Earnewald in Friesland. Daar wonen enorm veel dieren en planten, waardoor macrofotografie een waar feestje wordt. Ook landschappen als moerasbossen, rietvelden en weidegebieden bieden de perfecte gelegenheid om indrukwekkende landschapsfoto’s te schieten. 

Earnewald door Johan Wieland

Utrechtse Heuvelrug, Doorn

Natuurlijk kan de Utrechtse Heuvelrug niet ontbreken aan de lijst. Helaas zul je voor de bloeiende heide moeten wachten tot volgend jaar, maar gelukkig is dit niet het enige wat je mooi op de foto kunt zetten in dit gebied. Met de rijke flora en fauna is er altijd veel te fotograferen in de omgeving. Hier vind je ook de Kaapse Bossen, waar we verderop in het artikel meer over vertellen!

Landgoed Heidestein Zeist door Nathalie de Winter

Amsterdamse Waterleidingduinen, Zandvoort

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een speciaal natuurgebied. Hier vind je allerlei soorten landschappen, van stuifduinen tot bossen, grote valleien en hoge biodiversiteit. Het is dan ook een populair gebiedje voor fotografen. Niet voor niets, want hier komen prachtige foto’s vandaan. Er is bijvoorbeeld een grote populatie herten en ook vind je hier interessante insecten (voor de macro’s) en zwerven er ook dieren rond als vossen en verschillende watervogels. Kortom, pak je camera en op naar de Amsterdamse Waterleidingduinen!